Anderlecht verdiende al 11 miljoen euro

WOENSDAG, 6 DECEMBER 2006, 10:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel het sportief niet allemaal gaat zoals gehoopt, is de Champions League toch weer een succes op financieel vlak. Ondanks de uitschakeling, mag de Brusselse club toch elf miljoen euro bijschrijven op haar bankrekening.


Door de plaatsing en de drie gelijke spelen verdiende Anderlecht 5.2 miljoen euro. Daar komt nog zeker vier miljoen bij aan tv-gelden en twee miljoen van ticketing. Dit zijn wel enkel de inkomsten, de uitgaven zoals spelerspremies moeten hier nog afgetrokken worden.

Als Anderlecht zich alsnog plaatst voor de Uefa-Cup zullen de bonussen heel wat minder zijn. De derde plaats in de poule levert niets op, pas bij plaatsing voor de kwartfinale wacht 300.000 euro. Ter vergelijking: een kwartfinaleplaats in de Champions League levert twintig miljoen euro op.

"De UEFA Cup is niet te vergelijken met de Champions League", aldus manager Herman Van Holsbeeck. "Het allerbelangrijkste financiële doel voor het begin van het seizoen is dan ook in de Champions League te geraken. Dat is ons gelukt. Nu rest ons nog het sportieve, zonder het financiële uit het oog te verliezen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.