De Witte: "Er beweegt nog niks in de bond"

DONDERDAG, 28 DECEMBER 2006, 19:42 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview op de website van KAA Gent sprak Ivan De Witte (voorzitter KAA Gent) nog maar eens over de structuur van de Belgische voetbalbond en blijft achter zijn idee staan om Jean-Luc Dehaene in de voetbalbond te krijgen.


Dat De Witte de voetbalbond wil aanpakken, is ondertussen al bekend. "Ik zie niet echt beweging bij de bond sinds de nieuwe voorzitter (François De Keersmaecker, nvdr) er is. Het is wel niet fair om alle schuld bij De Keersmaecker te leggen. Het probleem ligt eigenlijk vooral bij de structuur van de bond. Die structuur is vastgeroest en laat weinig veranderingen toe. De Keersmaecker is een fijn en verstandig man, maar ik denk niet dat hij de draagkracht heeft om de zaak grondig aan te pakken", aldus de preses van de Buffalo’s.

Het is ook al genoegzaam bekend dat De Witte oud-premier Jean-Luc Dehaene naar voor schuift om de voetbalbond te leiden. De Gent-voorzitter wil dat een extern persoon aan het hoofd komt van de KBVB.

"Laat ik Dehaene als voorbeeld nemen. Hij heeft in dergelijke situaties bewezen wat hij kan. Hij kan ook verandering teweegbrengen. Voor zo’n man buiten het voetbal moet twee jaar genoeg zijn om voor verandering te kunnen zorgen. Ik heb daar al met hem over gesproken en we hebben diepgaande gesprekken gehad. Maar hij zal nog drie jaar burgemeester van Vilvoorde zijn dus hij zal nog een tijdje niet beschikbaar zijn", besluit Ivan De Witte op www.kaagent.be waar u het hele interview kunt nalezen.



anderlecht-online forum