Anderlecht wint Supercup

WOENSDAG, 20 DECEMBER 2006, 22:05 - Michaël

Anderlecht is er in geslaagd de Supercup te winnen van Zulte Waregem. Deze keer moest de match niet stilgelegd worden en zagen de supporters, vooral in de 2e helft, best een aardige wedstrijd. De eindscore was 3-1.

Anderlecht begon met een vliegende start, al binnen de 30 seconden kreeg het zijn eerste kans. Daarna verzwakte de wedstrijd wat en tot echte kansen kwam het niet. Pas iets over het half uur speeltijd ging Van Damme in de 16 meter onderuit en strafschop voor paars-wit. Hassan liet deze kans niet liggen en scoorde de 1-0. Zulte Waregem probeerde aanvallender te spelen maar tot gevaar leidde het niet.

Tijdens de rust voerde de trainer van Zulte 3 wissels door en die worpen hun vruchten af. De tegenstander kon al snel de 1-1 scoren en alles kon van vooraf aan herbegonnen worden. Nu voerde Vercauteren ook enkele wissels door en brengt de meer ervaren spelers Allagui en Siani in voor Lamah en Olufemi. Even later mocht ook Bilga gaan rusten en mocht de ouwe rot in het vak, Vanderhaeghe, zijn plaats innemen. Al snel kwam Anderlecht aan meer kansen en kon het de bal in doel werken, althans, zo leek het want de bal was niet helemaal over de lijn. De counter van Zulte werd op zijn beurt door de Anderlechtse verdediging weg geneutraliseerd. Anderlecht kreeg nog een kans en Hassan werkte het leer tussen het kader maar de lijnrechter zag buitenspel, doelpunt afgekeurd. Dat er een goal moest vallen was duidelijk en die kwam er ook: Roland Juhasz met de 2-1. Met nog 3 minuten officiële tijd mocht ook Frutos nog eens meedoen en kreeg Hassan een applausvervanging. De Argentijn kwam nog dicht bij de 3-1 maar het was Sianni die in de allerlaatste minuut de 3-1 binnenschoot.

Score: 3-1
Doelpunten: 34' Ahmed Hassan 1-0 (pen), 50' Wouter Vandendriessche, 77' Roland Juhasz, 92' Sianni

Anderlecht: Schollen, De Man, Deschacht, Juhasz, Biglia (60' Vanderhaeghe), Goor (91' Sare), Hassan (87' Frutos), Lamah (57' Siani), Leiva (82' Vadis Odjidja Ofoe), Olufemi(57' Allagui)
Zulte Waregem: Bossut, Buysse (46' Vandendriessche), D'Haene, Dindeleux, Leleu, Reina, Van Steenbrugghe (83' Riolo), Vandermaleire, Verschuren, Datti (46' Roussel), Bentin(46' Matthys)

Geel: 07' Lander Van Steenbrugghe
Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stock