Overzicht heenronde

ZONDAG, 17 DECEMBER 2006, 23:22 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de Europese uitschakeling en de mindere prestaties in de competitie mag RSCA toch met een goed gevoel de winterstop ingaan. Enkele weken terug stonden we nog 8 punten achter op Genk, dat verschil is gekrompen tot 3 punten.


Anderlecht is niet alleen dichter bij leider Genk gekomen, het heeft de kloof met eerste achtervolger Club Brugge ook ferm vergroot. Twee weken geleden was die kloof amper 1 punt, maar door een 1 op 6 van Club Brugge en een 6 op 6 van Anderlecht is de kloof met Brugge nu al 6 punten. Club Brugge is zelfs ingehaald door AA Gent. De Gentenaars staan 4 punten achter op Anderlecht.

Onder Michel Preud'homme heeft Standard intussen zijn mindere start volledig rechtgezet. Standard staat zelfs al op gelijke hoogte met Club Brugge en telt dus ook 6 punten minder dan Anderlecht.

Ook onderaan in de rangschikking blijft het bijzonder spannend. Tenminste voor de voorlaatste plaats. SK Lierse pakte afgelopen weekend dan wel zijn eerste seizoenszege tegen Lokeren (1-0), toch kijken de pallieters nog steeds op tegen een achterstand van maar liefst 10 punten op de voorlaatste in de stand. Of beter gezegd de voorlaatsten, want het zijn er meer dan één. Zowel Beveren, Bergen, Brussels als Lokeren hebben 16 punten. Cercle Brugge en Beveren hebben er 2 meer, Moeskroen staat op de twaalfde plaats met 19 punten. Opvallend is vooral dat Brussels de competitie startte met een mooie 13 op 15, maar intussen nog steeds maar 3 punten meer heeft. Het draait dus alles behalve goed bij de Brusselaars.

Zulte-Waregem heeft zich goed herpakt. Europees mogen de West-Vlamingen overwinteren en in de competitie gaat het steeds beter. Zulte-Waregem is intussen al opgerukt tot de 10 de plaats met 21 punten. Zulte-Waregem moet die 10de plaats wel delen met Roeselare dat ook 21 punten telt.

En dan blijven er nog 3 ploegen over: Charleroi, Westerlo en GBA. Charleroi doet het verrassend goed dit seizoen en liet afgelopen weekend zelfs de kans liggen om over Club Brugge en Standard te springen in het klassement. De Walen staan op de 6de plaats met 29 punten. Westerlo en GBA staan respectievelijk op de 7de en 8ste plaats. Westerlo gaat de winterstop in met 25 punten, GBA met 23 punten.

Voor de meeste ploegen is de winterstop al begonnen, maar niet voor Anderlecht en Zulte-Waregem. Beide ploegen ontmoeten elkaar komende woensdag in het Constant Vanden Stock Stadion (aftrap om 20u15). Landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Zulte-Waregem zullen er strijden voor de Belgische supercup. Tickets voor die wedstrijd zijn nog steeds te verkijgen en kosten slechts 5 euro.

De terugronde start in het weekend van 20 en 21 januari 2007. Dat weekend staat meteen de topper tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Anderlecht ontvangt dat weekend Sint-Truiden in het Constant Vanden Stock Stadion. Het weekend voordien (13 en 14 januari) zijn de wedstrijden voor de "Beker van België" gepland. Daarin ontvangt Anderlecht de leider uit tweede klasse: Dender. De Brabantse fusieploeg verloor dit weekend met 3-0 in de topper tegen Antwerp, maar gaat toch nog als leider de winterstop in met een voorsprong van 5 punten. Tickets voor de wedstrijd tegen Dender kosten 10 euro, zowel voor zit- als staanplaatsen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.