FIFA bedenkt op enkele nieuwe regels

MAANDAG, 4 DECEMBER 2006, 18:29 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van de FIFA afhangt zal het er in het nationale voetbal er heel anders aan toe gaan dan nu. Joseph Blatter kwam met enkele ideeën af: de competitie van februari tot november en een maximum op het aantal buitenlanders.

Een quota op het aantal buitenlanders in een ploeg is niet nieuw. Regelmatig komt een dergelijk voorstel in het nieuws.Hij zou graag het 'zes plus vijf'-systeem zien. Dit houdt in dat in een ploeg steeds zes spelers worden opgesteld die in aanmerking komen voor de nationale ploeg van de competitie waarin wordt gespeeld.

Een ander voorstel is om de competitie in februari te starten en te eindigen in november. Er wordt dan gespeeld in de zomer en er komt zo een langere periode van herstel. Tijdens de winter kunnen dan de kwalificatiewedstrijden (voor het Euro of de Wereldbeker) worden gespeeld over drie weken. Hij zou de steun hebben van de grote Europese clubs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.