Van Holsbeeck wil discussie Bene-Liga heropenen

ZATERDAG, 16 DECEMBER 2006, 12:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de vroege Europese uitschakeling heeft Anderlecht “een stap vooruit gezet”. Dit zijn de woorden van Van Holsbeeck die de discussie rond de BeNe-liga weer wil laten opwakkeren en voetbal wil tijdens de kerstvakantie.


Van Holsbeeck: "Als ik zeg dat ik niet naar de tweede ronde van de Champions League wilde, dan zou ik geen ambitie hebben. Dus ja, ik ben ontgoocheld. Als we op twee, drie posities spelers vinden die we nodig hebben, kunnen we wel Europees overwinteren. Maar als het over geld gaat, zijn we snel uitgepraat. Daarom zijn we bezig met Argentinië en Brazilië."

"We beseffen dat Anderlecht terug moet naar zijn roots. Hier willen de mensen champagnevoetbal zien. Dat achtervolgt mij al vier jaar. De club heeft een tijd haar ziel verloochend en ik wil die nu terughalen. De club is voor het binnenhalen van spelers te veel afhankelijk geweest van keuzes van de trainer."

Om het niveau van het Belgisch voetbal weer op te krikken wakkert hij de discussie rond de BeNe-Liga weer aan: "De discussie over de BeNe-Liga moet weer worden opgestart. En ik wil ook voetbal in de kerstvakantie. Iedereen is dan thuis en de stadions zitten afgeladen vol. Het lukte in Engeland en ook in Nederland. En wat doen wij? Wij maken de winterstop nog wat langer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.