Archieven

 31-10-2016 

Obradovic start bij beloften

Obradovic start bij beloften

JEUGD Om 19u spelen de beloften van Anderlecht tegen Lokeren in het Stedelijk Sportstadion te Lokeren. Ivan Obradovic en Idrissa Doumbia staan beiden aan de aftrap van deze wedstrijd. Mile Svilar staat in doel.  Lees verder »

Gumienny fluit Anderlecht - Oostende

Gumienny fluit Anderlecht - Oostende

ANDERE Serge Gumienny werd aangeduid om de wedstrijd van komende zondag tegen KV Oostende, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Peter Hermans, Stijn Hutsebaut en vierde official Luc Wouters. De aftrap is voorzien komende zondag om 18u in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

U21: Selectie Lokeren - Anderlecht

U21: Selectie Lokeren  - Anderlecht

JEUGD De U21 van Anderlecht komen vanavond in actie in en tegen Lokeren. Coach Mohammed Ouahbi selecteerde 18 spelers voor deze wedstrijd. Ivan Obradovic behoort opnieuw tot deze selectie net als Wout Faes en Jorn Vancamp.  Lees verder »

Vandenbempt: "Anderlecht staat geen stap verder"

Vandenbempt:

ANDERE Peter Vandenbempt geeft elke maandag zijn terugblik op de voorbije wedstrijden van de Jupiler Pro League. De sportjouralist is hard en streng voor Anderlecht, met reden. Hij zegt wat vele supporters al enkele weken zeggen: "Anderlecht staat geen stap verder dan de voorbije twee seizoenen." Lees verder »

UEL: Zweed fluit Anderlecht - Mainz

UEL: Zweed fluit Anderlecht - Mainz

ANDERE De Zweed Andreas Ekberg is door de UEFA aangeduid om de wedstrijd in het Astridpark tegen Mainz, in goede banen te leiden. Sinds 2013 fluit hij wedstrijden Europese wedstrijden. In de hoogste voetbalklasse van Zweden, de Allsvenskan, is hij al actief sinds 2019. Lees verder »

Teodorczyk behoudt Gouden Stier

Teodorczyk behoudt Gouden Stier

ANDERE Toch nog één positief nieuws over de wedstrijd tegen Waasland Beveren, Lukasz Teodorczyk maakte zijn negende doelpunt voor paars-wit. Daarmee bijft hij aan de leiding in de stand als speler met het meeste doelpunten. De Pool mag dus tegen Oostende ook met de Gouden Stier op zijn rug spelen.  Lees verder »

Hanni: "Dachten te winnen na rode kaart"

Hanni:

INTERVIEWS Want een gezondheidswandeling moest worden, werd een martelgang. Sofiane Hanni erkent dat Anderlecht een gouden kans liet liggen, maar plaatst een kanttekening. "Ook de andere topclubs verliezen punten verliezen tegen clubs waarvan je het niet verwacht." Lees verder »

"Willen spelers Weiler buiten ?"

INTERVIEWS Johan Boskamp en Herman Brusselmans waren gisterenavond laat te gast in Stadion. Beide heren beginnen de positie van coach René Weiler in vraag te stellen. De coach slaagt er maar niet in om Anderlecht aan het voetballen te krijgen: "Het voetbal zit er gewoon niet in", zegt Boskamp. 
  Lees verder »

Record Deschacht nog even uitgesteld

Record Deschacht nog even uitgesteld

ANDERE Oliver Deschacht bleef gisteren 90 minuten op de bank tegen Waasland Beveren. Hij zal dus nog even moeten wachten om het record van Paul Van Himst, 565 wedstrijden met de A-kern van Anderlecht, te evenaren. En eerlijk gezegd, volgens ons zal Deschacht niet te trappelen om dat record te pakken tijdens zo een schandalige vertoning.  Lees verder »

Vanden Stock bezoekt kleedkamer

Vanden Stock bezoekt kleedkamer

ANDERE Men kan nu gerust stellen dat het crisis is op Anderlecht. De prestatie dat paars-wit gisteren tentoon spreidde deed pijn aan de ogen, Anderlecht-onwaardig. Voorzitter Roger Vanden Stock nam dan ook zijn verantwoordelijkheid op en begaf zich na de wedstrijd naar de kleedkamers van paars-wit.  Lees verder »

Weiler: "We zijn nog geen grote club"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler benadrukt nog maar eens dat zijn ploeg tijd nodig heeft om iets op te bouwen. Volgens hem is de druk die op hem en spelers gelegd wordt, te groot. "Een grote club, een rijke geschiedenis, een enorme traditie....daarmee scoor je geen doelpunten." Lees verder »

Een foot-academie in Egypte

Een foot-academie in Egypte

ANDERE Vorige zaterdag bracht Ahmed Hassan de laatste papieren in orde om in Egypte een Anderlecht-academie te openen. De finale handtekeningen zijn gezet en niets staat een opening nog in de weg. De farao van het Astridpark zal aan het hoofd staan van deze Egyptische voetbalschool.  Lees verder »

 30-10-2016 

Geen wijzigingen in basiself

Geen wijzigingen in basiself

WEDSTRIJDEN Coach René Weiler begint met dezelfde elf tegen Waasland Beveren als tegen KV Mechelen. Dat wil zeggen dat Kara Mbodj en Uros Spajic niet fit geraakt zijn en Stéphane Badji wel. Met Idrissa Doumbia zet Weiler nu wel zeven spelers op de bank. Lees verder »

 29-10-2016 

150ste wedstrijd voor Tielemans

150ste wedstrijd voor Tielemans

ANDERE Youri Tielemans maakte op 28 juli 2013 zijn debuut bij de A-ploeg van Anderlecht. Ondertussen heeft hij al bijna 150 wedstrijden op de teller staan. Een hele prestatie want Tielemans is nog altijd maar 19 jaar. Staat hij zondag aan de aftrap dan is wedstrijd nummer 150 met de A-ploeg, een feit.  Lees verder »

Proficiat en gefeliciteerd Danté

Proficiat en gefeliciteerd Danté

TRANSFERS De Malinese verdediger Abdoul Karim Danté vierde vandaag zijn achttiende verjaardag, dus mocht hij zijn contract tekenen bij RSC Anderlecht. Abdoul wordt sinds zijn aankomst in België al beschouwd als een heel groot talent. Volgens David Van Renterghem, T2 bij de nationale U17, zelfs een toptalent. Lees verder »

Nu ook zorgen om Badji

Nu ook zorgen om Badji

BLESSURES René Weiler ziet mogelijk opnieuw een basisspeler uitvallen. Stéphane Badji trainde gisteren niet mee en is twijfelachtig voor de wedstrijd van morgen tegen Waasland-Beveren. De middenvelder sukkelt met de knie. Lees verder »

Teodorczyk: "Ik voel mij hier gelukkig"

Teodorczyk:

INTERVIEWS Anderlecht gaf al meermaals aan dat het optie van 4,5 miljoen euro op Lukasz Teodorczyk wil lichten. Maar wat wil de spits zelf, want ook al raken de clubs er uit, dan moet de speler nog akkoord gaan, ondanks de optie. Maar Anderlecht kan gerust zijn: "Ik ben hier gelukkig", zegt de Pool.  Lees verder »

Chipciu traint mee maar nog niet fit

Chipciu traint mee maar nog niet fit

BLESSURES Alexandru Chipciu viel geblesseerd uit na een wedstrijd met zijn nationale ploeg, met een quadricepsblessure. Ondertussen traint de Roemeen weer mee maar hij is nog niet genoeg fit om een wedstrijd te spelen. Ook Kara Mbodj en Uros Spajic blijvne nog aan de kant. Lees verder »


 28-10-2016 

Prono ronde 4 beschikbaar

Prono ronde 4 beschikbaar

WEBSITE Aan onze prono-deelnemers: volgende week is er weer Europees voetbal. De volgende pronoronde is dus sinds vandaag beschikbaar. De spanning is bovenaan het klassement alleen maar toegenomen met Paddy, Papavonkje en Linkens007 aan kop. Maar de tegenstand volgt hen op de voet. Wat brengt ronde 4? Lees verder »

"Ik laat het hoofd nooit zakken"

INTERVIEWS Het is een geval apart, Lukasz Teodorzyck, maar de fans dragen hem op handen. Deze namiddag nam hij uitzonderlijk het woord op de persconferentie te Neerpede naar aanleiding van de wedstrijd komende zondag op de Freethiel. Lees verder »

"Dit is mijn antwoord op de kritiek"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck vertelde het deze al in Extra Time dat de kritiek die Davy Roef kreeg na de wedstrijd op Club Brugge 'not done' was. Ook Roef zelf dat de kritiek er met momenten over was, hij ziet zijn prima prestatie tegen KV Mechelen dan ook het gepaste antwoord op alle kritiek. Lees verder »

Kunstgras geleverd

Kunstgras geleverd

ANDERE Vorige week konden we u al vertellen dat de werken aan het kunstgrasveld op Neerpede in de goede zin evolueren. Gisteren is ook de eigenlijke syntetische grasmat geleverd. Arbeiders zijn druk in de weer met die minuties egaal aan te leggen. Lees verder »

Van Himst: "Ik wens Olivier alle succes toe"

Van Himst:

INTERVIEWS Zondag kan Olivier Deschacht naast Paul Van Himst op gebied van gespeelde wedstrijdne bij één en dezelfde club. 566 wedstrijden om precies te zijn, Deschacht zal dus ook nog mogelijk over Van Himst springen en zo het record breken, maar Van Himst gunt Deschacht van ganser harte het record. Lees verder »

 27-10-2016 

Teodorzyck krijgt 'Gouden Stier'

Teodorzyck krijgt 'Gouden Stier'

ANDERE Komende zondag speelt Anderlecht op de Freethiel tegen Waasland-beveren. Lukasz Teodorzyck zal daar aantreden met de Gouden Stier op zijn rug. Hij heeft evenveel doelpunt op de teller staan als Saadi van KV Kortrijk maar Teodorzyck scoorde meer doelpunten op verplaatsting. Lees verder »

Stanciu: "Steun fans doet deugd"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu speelde tegen KV Mechelen zijn beste wedstrijd in weken. Met een subtiele doorsteekpass lag hij aan de basis van de rode kaart van Bjelica en de 2-0 volgde na een strafschopfout op hem. Na afloop dankte de Roemeens de fans voor hun steun. Lees verder »

 26-10-2016 

Anderlecht knoopt aan met winst

Anderlecht knoopt aan met winst

WEDSTRIJDEN Na een kwartier spelen had het eenvoudig 0-2 kunnen staan. Op het einde van de match werd het uiteindelijk 2-0. Een uitstekend keepende Roef en een groeiend Anderlecht waren nodig voor de overwinning. Anderlecht knoopt zo aan met een overwinning na de verliespartij afgelopen zondag. Lees verder »

U19: Svilar, Faes en Vancamp in Belgische selectie

U19: Svilar, Faes en Vancamp in Belgische selectie

ANDERE Van 6 tot en met 12 november zijn de Belgische U19 op stage naar Spanje, meer bepaald in het Marbella Football Center. Mile Svilar, Wout Faes en Jorn Vancamp horen bij de selectie. Tijdens die stage staan er ook twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma, tegen Slovakije en tegen Noorwegen. Ook Orel Mangala (BVB) vertrekt mee op stage. Lees verder »

Hanni zelf verrast door kapiteinsband

Hanni zelf verrast door kapiteinsband

INTERVIEWS Sofiane Hanni kreeg na Steven Defour de kapiteinsband, iets waar de jonge twintiger zelf door verrast was. Hij wist van zichzelf dat hij kwaliteiten had en geloofde in zijn eigen kunnen, maar hij had nooit verwacht dat hij zo vlug zijn stempel zou drukken bij Anderlecht. Lees verder »

Spajic out, Mbodj misschien

Spajic out, Mbodj misschien

BLESSURES Uros Spajic raakt wellicht ook niet fit voor het duel van vanavond tegen KV Mechelen. Verwacht wordt dat Emmanuel Sowah zijn plaats inneemt. Kara Mbodj trainde eerder deze week niet mee wegens last aan de knie, het is nog niet duidelijk of hij kan starten vanavond. Olivier Deschacht speelt niet. Lees verder »

Merckx kijkt vanavond naar het hockey

Merckx kijkt vanavond naar het hockey

ANDERE Met de eigenlijke Olypische Finale België- Argentinië in het hockey, vertoefde Eddy Merckx in Praag met Anderelcht. Vanavond wordt die wedstrijd nog eens overgedaan in Ukkel. Eddy Merckx laat deze kans geen twee keer liggen en gaat vanavond zijn kleinzoon luid aanmoedigen. Zijn zitje in het Astridpark laat hij vanavond voor één keer links liggen. Lees verder »

Voetbal op maandagavond, niet iedereen is fan

Voetbal op maandagavond, niet iedereen is fan

ANDERE In Extra Time kwam het onderwerp al eens ter sprake. Herman Van Holsbeeck liet dan al weten een voorstander te zijn van maandagavond voetbal, ook AA-Gent voorzitter is fan. Alleen is niet iedereen dezelfde mening toegedaan, Club Brugge is tegen en ziet het nut niet in. Lees verder »

Visser fluit Waasland Beveren - Anderlecht

Visser fluit Waasland Beveren - Anderlecht

ANDERE Eerst is er vananvond nog het duel tegen KV Mechelen in het Astridpark, maar volgend zondag staat er alweer competitievoetbal op het programma. Anderlecht verplaatst zich dan naar Waasland-Beveren, scheidsrechter Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Lees verder »


 25-10-2016 

"Nico is niet moe. Hij wil spelen"

INTERVIEWS Sofiane Hanni mocht vandaag samen met persverantwoordelijke David Steegen, de persconferentie afhandelen naar aanleiding van de wedstrijd morgen tegen KV Mechelen. Onvermijdelijk kreeg de Algerijn ook een vraag over Nicolae Stanciu en Hanni was duidelijk: "Nico wil spelen". Lees verder »

Wachten op Najar tot januari ?

Wachten op Najar tot januari ?

BLESSURES Er deden berichten de ronde dat Anderlecht hoopte om in oktober terug beroep te kunnen doen op Andy Najar. Maar die doelstelling lijkt dus niet haalbaar. De revalidatie van de Hondurees neemt meer tijd in beslag dan eerst voorzien. Lees verder »

Aaron Leya Iseka terug in januari ?

Aaron Leya Iseka terug in januari ?

TRANSFERS Begin dit seizoen werd Aaron Leya Iseka uitgeleend aan Marseille. Maar er werd toen wel een specifieke clausule opgenomen in de huurovereenkomst, indien Leya Iseka geen tien wedstrijden op de teller staan heeft voor december, kan Anderlecht hem in januari kostenloos terughalen naar Neerpede. Lees verder »

Twee speeldagen voor elleboog aan Kara

Twee speeldagen voor elleboog aan Kara

ANDERE Het Bondsparket heeft Wesley Moraes van Club Brugge voor twee speeldagen effectief en één voorwaardelijk geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht. Hij moet ook een boete van 800 euro betalen. Club Brugge gaat niet in beroep. Lees verder »

Teodorczyk is toekomstinvestering

Teodorczyk is toekomstinvestering

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck was gisteren te gast in Extra Time en het was duidelijk, de general manager kwam niet als een geslagen hond naar de uitzending na de prestatie van zijn ploeg tegen Club Brugge. Hij pareerde de kritiek met een kwinkslag en was de critici steeds een stapje voor. Lees verder »

 24-10-2016 

Beloften ruim langs Kortrijk

Beloften ruim langs Kortrijk

JEUGD De U21 vanavond hebben vanavond ruim gewonnen tegen KV Kortrijk: 3-0 werd het. Sieben Dewaele (foto) opende de score op slag van de rust. Idrissa Doumbia maakte iets voorbij het uur de 2-0 in kort voor tijd legde Gilles Denayer (video) de eindstand vast. Lees verder »

Obradovic in selectie beloften

Obradovic in selectie beloften

JEUGD Vanavond nemen de U21 van Anderlecht het thuis op tegen hun leeftijdsgenoren van KV Kortrijk op de RSCA Foot Academy te Anderlecht. Coach Mohamed Ouahbi gaf een selectie van achttien spelers vrij voor de wedstrijd van vanavond. Ivan Obradovic, Nathan Kabasele en Idrissi Doumbia maken deel uit van de selectie. Aftrap is voorzien om 19u30. Lees verder »

Nieuwe webpoll: wat met Stanciu?

Nieuwe webpoll: wat met Stanciu?

WEBSITE Nicolae Stanciu zoekt al weken naar zijn beste vorm en het gaat van kwaad naar erger. Wat moet coach René Weiler doen opdat de Roemeense vedette opnieuw de vorm terugvindt van deze zomer bij Steaua Boekarest en in zijn eerste wedstrijden voor Anderlecht? Lees verder »

"Wij hebben Brugge de kans gegeven om te winnen"

INTERVIEWS Kara Mbodj ontpopt zich week na week meer als patron van de defensie. Hij heerst in de verdediging en stuurt zijn ploegmaats regelmatig aan. Beetje bij beetje zien we de echte 'King Kara' aan het werk. Hij wil het verlies op Brugge  niet op de mentalitetit steken maar op de concentratie. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - KV Oostende

Ticketinfo: Anderlecht - KV Oostende

ANDERE Op zondag 6 november neemt RSC Anderlecht het thuis op tegen de Kustboys. Tickets voor deze wedstrijd kunnen aangekocht worden via de dienst ticketing of online. Prijzen variëren tussen 28 en 37 euro, 20 euro voor -16 jarigen. De aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

ANDERE Michaël Heylen speelde de volle negenitg minuten met Westerlo tegen Charleroi. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Hervé Matthys maakte geen deel uit van de selectie voor deze wedstrijd. Lees verder »

Spajic klaar voor Mechelen?

Spajic klaar voor Mechelen?

BLESSURES Gisteren mocht Uros Spajic plaatsnemen op de bank. Hij nam wel niet deel aan de opwarming. Naar alle verwachtingen zou de Servische verdediger wel fit zijn voor de wedstrijd van komende woensdag tegen KV Mechelen. Lees verder »

Hanni: "Blok stond te laag"

Hanni:

INTERVIEWS Net als tegen Mainz speelde Anderlecht in een 3-4-3 met Olivier Deschacht op rechts. Een succes werd het niet, maar volgens aanvoerder Sofiane Hanni was dit niet de oorzaak van het verlies op Club Brugge. Lees verder »

Weiler wil nieuwe verdediging

Weiler wil nieuwe verdediging

TRANSFERS Anderlecht haalde in de zomer al een rist nieuwe spelers, maar coach René Weiler is nog niet uitgewinkeld. In de winterstop wil hij vier nieuwe spelers halen. La Dernière Heure weet om welke posities het gaat. Lees verder »

 23-10-2016 

Anderlecht verliest topper en leidersplaats

Anderlecht verliest topper en leidersplaats

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft slechts één weekje kunnen genieten als aanvoerder van het klassement. Het moest vandaag zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Anderlecht incasseerde tweemaal een doelpunt in het begin van elke helft. Net voor afluiten kon Teodorczyk nog milderen maar het kalf was dan al verdronken. Lees verder »

Deschacht in basis, Spajic op de bank

Deschacht in basis, Spajic op de bank

ANDERE Binnen minder dan een uur start de topper tegen Club Brugge in het Jan Breydel-stadion. Coach René Weiler start met de dezelfde basiself als tegen Mainz. Enkel op de bank zijn er wijzigingen, Jorn Vancamp is terug van de Youth League en neemt plaats op de bank.  Lees verder »

Vooruitgang werken te Neerpede

Vooruitgang werken te Neerpede

ANDERE Te Neerpede zijn de werken voor de aanleg van synthetisch veld, naast de parking, volop aan de gang. De voorbije weken werd het terrein geëffend en klaar gemaakt om het synthetisch veld aan te leggen. Deze aanpassing biedt de mogelijkheid om het grasveld in de winter te ontzien.  Lees verder »

U21: Anderlecht - Kortrijk

U21: Anderlecht - Kortrijk

JEUGD Na de ontgoocheling in de Youth League, hernemen de beloften van Anderlecht de gewone competitie op maandag 24 oktober tegen Kortrijk. De aftrap is voorzien om 19u30 in de RSCA Academy, Olypische Dreef te Anderlecht. De beloften bezetten momenteel plaats zes in de rangschikking met elf punten.  Lees verder »

Van De Velde fluit Anderlecht - KV Mechelen

Van De Velde fluit Anderlecht - KV Mechelen

ANDERE Joeri Van De Velde is aangeduid om de wedstrijd van komende woensdag tegen KV Mechelen, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Kristof Meers, Tom Dens en vierde official Serge Gumienny. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 20u30. Lees verder »


 22-10-2016 

"Stanciu is vermoeid"

INTERVIEWS Er is de voorbije weken al veel inkt gevloeid over de vormdip van Nicolae Stanciu. Volgens de assistent-bondscoach van Roemenië, Rudi Verkempinck is Stanciu vermoeid. Zijn makelaar Anamaria Prodan verwachten ze dan weer teveel van Stanciu in België en moet hij vooral vertrouwen krijgen.  Lees verder »

Tweede basisplaats voor Sowah ?

Tweede basisplaats voor Sowah ?

INTERVIEWS De 18-jarige Emmanuel Sowah heeft er ondertussen zijn Europees debuut met de A-kern opzitten. Door de mogelijke onbeschikbaarheid van Uros Spajic tegen Brugge mag de jonge Ghanees zelfs dromen van een tweede basisplaats komende zondag.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen excuus"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Anderlecht wil bewust niet al te veel commotie maken omtrent het feit dat het naar Brugge trekt met twee rustdagen minder. Maar dat de West-Vlamingen daardoor een streepje voor hebben geeft ook Herman Van Holsbeeck toe, al mag het volgens hem geen excuus zijn om de drie punten binnen te halen. Lees verder »

Spajic ook onzeker voor Brugge

Spajic ook onzeker voor Brugge

BLESSURES De kans is groot dat Uros Spajic ook niet klaar geraakt voor de wedstrijd van morgen tegen Club Brugge. Hij werkte wel al aan zijn fysieke paraatheid samen met physical coach Thomas Binggeli, maar hij traint nog niet met de bal. Ook Dennis Appiah laat wellicht de wedstrijd tegen Brugge aan zich voorbijgaan. Hij wordt volgende week terug bij de groep verwacht. Lees verder »

 21-10-2016 

Praet excuseert zich

Praet excuseert zich

ANDERE Gisteren ontstond er opschudding rond het kledinglabel DYJ Code, van Dennis Praet. In zijn kledij stond een nogal vrouwonvriendelijke boodschap: "Dirty laundry keep women busy". Een grap volgens de ontwerpers van de kleding, een dan toch nogal ongelukkige grap en dat beseft nu ook Praet die zijn excuses aanbiedt.  Lees verder »

Weiler: "Over 90' verdiend punt"

 Weiler:

INTERVIEWS René Weiler gooide gisteren zijn systeem helemaal om en koos voor een driemansdefensie. Volgens de coach paste hij zijn systeem aan aan de spelers die hij voorhanden had. Al bij al is Weiler tevreden met het punt: "Verdiend over de 90 minuten". Lees verder »

 20-10-2016 

Tielemans: "Mentaliteit zat goed"

Tielemans:

INTERVIEWS Youri Tielemans is tevreden met het gelijkspel in de Opel Arena. Vooral in het begin had Anderlecht het moeilijk met de furieuze start van de Duitsters, maar Anderlecht stak de hoofdjes naar omhoog en herpakte zich. Tielemans wil met dezelfde mentaliteit naar Jan Breydel trekken, komende zondag. Lees verder »

50 Belgische hooligans opgepakt in Mainz

50 Belgische hooligans opgepakt in Mainz

ANDERE In het centrum van Mainz heeft de Duitse politie, 50 Belgische hooligans onderschept en opgepakt. Een woordvoerder van de Duitse politie liet weten dat de Belgen de Duitste supporters aan het uitdagen waren om gezamelijk op de vuist te gaan. De politie beschikt over bewijzen dat de hooligans enkel en alleen op een gevecht uit waren. Na verhoor mochten de opgepakte Belgen beschikken. Lees verder »

Deschacht en Sowah starten tegen Mainz

Deschacht en Sowah starten tegen Mainz

WEDSTRIJDEN Binnen een klein uurtje neemt Anderlecht het op tegen Mainz, in het kader van de derde speeldag van de UEFA Europa League. René Weiler schudt enkele verrassingen uit zijn mouw en laat Olivier Deschacht en Emmanuel Sowah starten in de Opel Arena. Badji, Capel en Bruno starten op de bank.  Lees verder »

"Hoe hoog kan ik geraken in het voetbal ?"

INTERVIEWS RSC Anderlecht staat voor twee zware verplaatsingen en neemt het op enkele dagen tijd op tegen het Duitse Mainz en grote rivaal Club Brugge. René Weiler kan wel rekenen op een topfitte Youri Tielemans. De middenvelder stond de voorbije weken alvast op een hoog niveau te spelen. Lees verder »

"We moeten geduld hebben met Stanciu"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck beschouwd de transfer van Nicolae Stanciu als zijn grootste verwezenlijking voorbije transferperiode. De general manager predikt geduld met de duurste Begische transfer ooit: "Wie een béétje van voetbal kent, ziet dat hij véél meer kan dan dat we tot nu toe gezien hebben". Lees verder »

Kruisen wegen Wilmots en Hanni mekaar ?

Kruisen wegen Wilmots en Hanni mekaar ?

ANDERE De kans zit erin dat Sofiane Hanni heel snel een nieuwe bondscoach krijgt bij Algerije, en dat zou niemand minder dan Marc Wilmots zijn. Dat meldt althans, Julien Chaput, journalist van BeIN Sports. Morgen zouden beide partijen in Brussel, hun handtekening zetten onder een contract. Lees verder »

Weiler: "Mainz is een solide ploeg"

Weiler:

INTERVIEWS Binnen enkele uren neemt RSC Anderlecht het op tegen FC Mainz 05 in het kader van de UEFA Europa League. Coach René Weiler ziet in de tegenstander een zeer solide ploeg. De coach kijkt ernaar uit om de handschoen op te nemen tegen een andere Zwitsere trainer.  Lees verder »

Spelers uit Jupiler Pro League treffen elkaar in Afrika Cup

Spelers uit Jupiler Pro League treffen elkaar in Afrika Cup

ANDERE Woensdagavond was het de loting van de Afrika Cup die doorgaat van 14 januari 2017 tot 5 februari 2017. In Groep B komen drie Anderlecht-spelers tegen elkaar uit: Sofiane Hanni met Algerije, Hamdi Harbaoui met Tunesië en Kara Mbodji met Senegal. In Groep D vinden we Frank Acheampong met Ghana en Mahmoud Hassan Trezeguet met Egypte.  Lees verder »

1800 paars-wit supporters naar Mainz

1800 paars-wit supporters naar Mainz

ANDERE Anderlecht kan vanavond op heel wat steun rekenen vanuit het uitvak in de Opel Arena dat goed gevuld zal zijn. Er worden zo een 1.800 paars-wit supporters verwacht te Mainz. De voorbije nacht of in de vroege morgen, zijn de meeste aan hun reis begonnen richting Duitsland per bus, auto, vliegtuig of trein.  Lees verder »

Martinez: "Succes Youri !"

Martinez:

INTERVIEWS Gisteren liep de paars-witte delegatie bondscoach Roberto Martinez, tegen het lijf op Brussels Airport. Martinez was samen met vrouw en dochter op weg naar Barcelona om de Champions League-wedstrijd tussen Barça en Manchester City te bekijken. Maar voor Youri Tielemans maakte de bondscoach even de tijd voor een babbeltje. Lees verder »

Nuytinck: "Ben altijd in mezelf blijven geloven"

Nuytinck:

INTERVIEWS Bram Nuytinck kreeg de laatste weken heel wat kritiek over zich heen. Toch blijft hij het vertrouwen behouden van de staff en zijn coach, wat heel belangrijk is voor de verdediger. Hij concentreert zich enkel op zichzelf, wat heel belangrijk is om deze moeilijke periode te boven te komen.  Lees verder »

UYL: Anderlecht geraakt niet voorbij Midtjylland

UYL: Anderlecht geraakt niet voorbij Midtjylland

JEUGD Na twee geslaagde campagnes in de UEFA Youth League waar de U19 van Anderlecht het schopten tot in de halve finales, verloor het gisteren van FC Midtjylland met 3-1. De heenwedstrijd eindige thuis op een scoreloos gelijkspel waardoor Anderlecht uitgeschakeld is in de UEFA Youth League. Bernier trapte in minuut 72' de eerredder tegen de netten.  Lees verder »

Anderlecht gaat niet op zoek naar extra keeper

Anderlecht gaat niet op zoek naar extra keeper

INTERVIEWS Tijdens de volgende wintermercato gaat Anderlecht niet op zoek naar een extra doelman. Eerste doelman Davy Roef krijgt het volledige vertrouwen van het bestuur. Vooral de manier waarop de jonge doelman zich herpakt heeft na zijn misser tegen Saint-Etienne, kan het bestuur erg appreciëren.  Lees verder »

"De Maio is mijn grootste teleurstelling"

INTERVIEWS Sebastien De Maio kwam de voorbije zomermercato naar Anderlecht om er een amper een paar weken later opnieuw te vertrekken naar Fiorentina. Herman Van Holsbeeck beschouwd de transfer van de Fransman als zijn grootste teleurstelling van de voorbije transferperiode. Lees verder »

Spajic ook onzeker voor topper

Spajic ook onzeker voor topper

BLESSURES Uros Spajic zit nog altijd met een gezwollen enkel en komt dus niet in actie tegen Mainz vanavond. Maar ook de topper van komende zondag tegen Club Brugge komt in het gedrang voor de verdediger. Stéphane Badji neemt de plaats van Spajic in op de rechtsback.  Lees verder »


 19-10-2016 

Spajic niet tegen Mainz

Spajic niet tegen Mainz

WEDSTRIJDEN Uros Spajic zal morgen niet spelen tegen Mainz in de Europa League. Dat heeft René Weiler vanavond bevestigd op zijn persconferentie. De verdediger blesseerde zich gisteren op training aan de enkel. Lees verder »

19-koppige selectie naar Mainz

19-koppige selectie naar Mainz

ANDERE René Weiler heeft een 19-koppige selectie meegenomen naar Mainz, zoals eerder al gezegd maken zowel Uros Spajic als Ivan Obradovic deel uit van de selectie. Wout Faes en Mile Svilar zijn er niet bij, zij bevinden zich met de U19 in het Deense Midtjylland voor de Europa Youth League.  Lees verder »

Spajic en Obradovic mee naar Mainz

Spajic en Obradovic mee naar Mainz

WEDSTRIJDEN Een paar uur geleden verzamelden staff en spelers op Brussels Airport om van daaruit te vertrekken naar Mainz. Uros Spajic, die zich gisteren op training blesseerde aan de enkel, en Ivan Obradovic waren allebei op de afspraak en reisden mee. Lees verder »

Discussie over transfersom Chipciu

Discussie over transfersom Chipciu

TRANSFERS In Roemenië is er een discussie ontstaan tussen Steaua Boekarest en Sporting Pitești over 365.000 euro die deze laatste club eist als deel van de transfersom van Alexandru Chipciu. Steaua-voorzitter Gigi Becali weigert dit bedrag te betalen aan de ex-club van Chipciu. Lees verder »

Tegenstrijdige berichten rond Spajic

Tegenstrijdige berichten rond Spajic

BLESSURES Uros Spajic blesseerde zich blesseerde zich op training aan de enkel. Eerst werd er gevreesd dat Spajic enkele weken zou out zijn, maar de blessure blijkt mee te vallen. Alleen rond zijn afreis naar Mainz heerst er nog onduidelijkheid. Volgens Het Nieuwsblad blijft hij thuis, Het Laatste Nieuws laat dan weer weten dat hij mee afreist naar Mainz.  Lees verder »

Lambrechts fluit Club Brugge - Anderlecht

Lambrechts fluit Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Niet Serge Gumnienny maar wel  Eric Lambrechts leidt de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op speeldag elf van de Jupiler Pro League. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Philippe Vandecauter en vierde official Nicolas Laforge. De aftrap in het Jan Breydel Stadion is voorzien om 14u30. Lees verder »

 18-10-2016 

Deschacht hoeft niet naar rechtbank

Deschacht hoeft niet naar rechtbank

ANDERE Als het van de Kansspelcommissie afhangt, moet Olivier Deschacht niet voor de rechtbank verschijnen voor gokken op zijn eigen ploeg. Hij gokte dan wel op zijn eigen ploeg, maar enkel op winst. De Kansspelcommissie heeft wel een andere sanctie in gedachten. Lees verder »

Trezeguet leeft op bij Moeskroen

Trezeguet leeft op bij Moeskroen

INTERVIEWS Met een prachtig doelpunt en een assist was Trezeguet dit weekend de bepalende man bij Moeskroen. De uitleenbeurt van de Egyptenaar lijkt een succes te worden. "En ik weet dat Anderlecht volop in mij gelooft", zegt Trezeguet. Lees verder »

 17-10-2016 

Herinnering prono ronde 3!

Herinnering prono ronde 3!

WEBSITE Morgen, woensdag en donderdag wordt de derde ronde van het Europese voetbal beslist. Club Brugge neemt het op tegen Porto in de Champions League. Anderlecht, Standard, Genk en Gent zijn actief in de Europa League. Stuur ons jullie prono voor dinsdagavond 20u15! Succes! Lees verder »

UYL: Slowaak leidt Midtjylland - Anderlecht

UYL: Slowaak leidt Midtjylland - Anderlecht

JEUGD Overmorgen speelt Anderlecht de terugwedstrijd van de eerste ronde in de UEFA Youth League. Op bezoek bij het Deense FC Midtjylland verdedigt paars-wit een 0-0-gelijkspel uit de heenwedstrijd. De UEFA heeft de 37-jarige Slowaak Vladimir Vnuk aangeduid als scheidsrechter. Lees verder »

 16-10-2016 

Anderlecht pleegt hold-up in eigen huis

Anderlecht pleegt hold-up in eigen huis

WEDSTRIJDEN Anderlecht is de nieuwe leider in de Belgische eerste klasse na een zege tegen Lokeren. Anderlecht moet zich evenwel dringend herpakken als het eind mei nog steeds bovenaan de klassering wil staan. Vandaag was het niveau andermaal erg laag. Als Lokeren geen loepzuivere penalty werd ontnomen had Anderlecht zonder twijfel een tweede thuisnederlaag geleden. Lees verder »

Opstelling: Bruno vervangt Chipciu

Opstelling: Bruno vervangt Chipciu

WEDSTRIJDEN Om 18 uur begint Anderlecht aan zijn competitiewedstrijd tegen Lokeren. Bij winst wipt paars-wit over Zulte Waregem naar de eerste plaats. Als vervanger voor de geblesseerde Alexandru Chipciu kiest René Weiler voor Massimo Bruno. Lees verder »

 15-10-2016 
 14-10-2016 

Teodorczyk onder vuur in Polen

Teodorczyk onder vuur in Polen

ANDERE In Polen is een klein schandaal losgebarsten rond enkele spelers die in de nacht na de interland tegen Denemarken een stevig feestje gebouwd zouden hebben op hun hotelkamer. Vandaag lekten de namen uit en één van hen is Lukasz Teodorczyk. Lees verder »

Nog even wachten op Appiah

Nog even wachten op Appiah

BLESSURES Voor de interlandbreak werd aangekondigd dat Dennis Appiah opnieuw inzetbaar zou zijn voor de partij tegen Lokeren, maar dat is nog niet het geval. De rechtsback traint weer mee met de groep, maar de staf wil niets overhaasten. Lees verder »

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

Gelukkige verjaardag, Emjomi!

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van ons webteamlid Emjomi. Sinds enkele jaren is zij één van de dragende krachten van de Nederlandstalige sectie van uw favoriete fansite. Iedere dag zorgt ze, voor ze aan haar eigenlijke dagtaak begint, dat u mee bent met het nieuws over onze club. Lees verder »

 13-10-2016 

Wie zal Chipciu vervangen?

Wie zal Chipciu vervangen?

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Alexandru Chipciu onderging gisteren de nodige onderzoeken om vast te stellen hoe ernstig zijn dijblessure is. Anderlecht communiceerde nog niet over zijn onbeschikbaarheid, maar zijn enthourage houdt rekening met afwezigheid van één maand. Lees verder »

 12-10-2016 

Ticketinfo: Anderlecht - KV Mechelen

Ticketinfo: Anderlecht - KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Op woensdag 26 oktober neemt Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen KV Mechelen. Tickets voor deze wedstrijd zijn beschikbaar online en aan de loketten. Prijzen variëren tussen 42€ en 20€. Aftrap is voorzien om 20u30. Opgelet, dit is een midweek-match ! Lees verder »

Chipciu bestolen

Chipciu bestolen

ANDERE Alexandru Chipciu vertoeft momenteel nog bij de nationale ploeg van Roemenië. Gisteren viel hij geblesseerd uit en op de koop toe werden ze maandagochtend bestolen in hun hotel. Chipciu en enkele ploeggenoten raakten tussen de 50 en 300 euro kwijt er werden ook een tablet en kleren gestolen. Lees verder »

Teodorczyk titularis bij Polen

Teodorczyk titularis bij Polen

ANDERE Lukasz Teodorczyk stond 85 minuten op het veld bij Polen tegen Armenië. In de allerlaatste reserveminuut bezorgde Robert Lewandowski de overwinning aan Polen toen hij in minuut 95 de 2-1 tegen de netten knalde. Lees verder »

 11-10-2016 
 10-10-2016 

Prono ronde 3 beschikbaar

Prono ronde 3 beschikbaar

WEBSITE Tijdens de interlandbreak hebben jullie zeker even tijd om ook de derde prono-ronde in te vullen. De top 5 van het klassement staan nog steeds binnen 2 punten van elkaar. loicum leidt voorlopig met 58 punten. Ronde 3 is beschikbaar tot een half uurtje voor de aftrap van de eerste Champions League match op 18 oktober. Lees verder »

AC Milan laat oog vallen op Tielemans

AC Milan laat oog vallen op Tielemans

ANDERE Volgens calciomercato.com heeft AC Milan Youri Tielemans op het verlanglijstje staan om Riccardo Montolivo te vervangen. Het is vooral nieuw sportief directeur Massimo Mirabelli die aan de jonge middenvelder van Anderlecht denkt. De Italiaanse grootmacht zou Tielemans al met de volgende transferperiode willen binnenhalen. Lees verder »

Bouw Eurostadion pas in juli 2017

Bouw Eurostadion pas in juli 2017

ANDERE Het dossier van het Eurostadion loopt nog maar eens vertraging op doordat Ghelamco pas volgende week het aangepaste MER (milieueffectenrapport) indient. Zo komt de vooropgestelde datum van februari 2017 in het gedrang. De UEFA blijft het dossier wel steunen. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - Lokeren

Vertenten fluit Anderlecht - Lokeren

ANDERE Komende zondag gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start voor Anderlecht thuis tegen Lokeren. Bart Vertenten is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijsen en vierde official Bram Van Driessche. Lees verder »

Nieuwe echo voor Dendoncker

Nieuwe echo voor Dendoncker

BLESSURES Het is nog onzeker of Leander Dendoncker fit raakt voor de wedstrijd van zondag tegen Lokeren. De middenvelder revalideert momenteel bij kinesist Lieven Maesschalk. In de loop van de week ondergaat hij een nieuwe echografie. Lees verder »

Mbodj: "De overwinning was belangrijk"

Mbodj:

INTERVIEWS Senegal heeft ook zijn start niet gemist van de derde fase voor de kwalificatie van de Afrika Cup, het won met 2-0 van Kaapverdië. Daarmee staan "Les Lions" aan de leiding van hun groep B. Kara Mbodj, die de volle 90 minuten op het veld stond,  gaf een kort interview aan de lokale pers na afloop van de wedstrijd Lees verder »

 08-10-2016 
 07-10-2016 

Debat op het forum: Nicolae Stanciu

Debat op het forum: Nicolae Stanciu

WEBSITE - OPINIES Zijn debuut was veelbelovend, maar nu het wat minder lekker loopt, zijn de critici er als de kippen bij om in te zoomen op de vormdip van Nicolae Stanciu.  Libero neemt de verdediging van onze Roemeen op zich.  Zijn pleidooi leest u op het forum.  Al wie wil, is welkom om mee te discussiëren.  Hoe meer reacties, hoe liever…  
  Lees verder »

Beloften vlot langs Eupen

Beloften vlot langs Eupen

JEUGD De U21 van Anderlecht zijn met 0-3 gaan winnen in Eupen. Massimo Bruno was één van de vijf A-kernspelers in de basiself en scoorde het eerste doelpunt. De andere treffers kwamen op naam van Kobe Cools en Richard Kule Mbombo (foto). Lees verder »

 06-10-2016 

Dendoncker last van lichte overbelasting

Dendoncker last van lichte overbelasting

BLESSURES In tegenstelling tot Sofiane Hanni zou Leander Dendoncker wel fit geraken voor het duel tegen Lokeren. Dendoncker gaf forfait voor de nationale beloften na een contact met Timothy Castagne, waarna hij opnieuw last kreeg aan de lies. Er zou ook wel sprake zijn van lichte overbelasting door het drukke programma bij Anderlecht. Lees verder »

 05-10-2016 

Tielemans blijft bij Rode Duivels

Tielemans blijft bij Rode Duivels

ANDERE Youri Tielemans blijft bij de Rode Duivels, dat heeft bondscoach Roberto Martinez bevestigd aan Stadion. Moussa Dembélé moest gisteren definitief afhaken voor de nationale ploeg, waardoor Tielemans niet terugkeert naar de beloften. Lees verder »

The Guardian zet Svilar bij 60 beste beloften

The Guardian zet Svilar bij 60 beste beloften

JEUGD De Britse krant The Guardian heeft zijn jaarlijkse lijst bekend gemaakt van 60 beste beloften over de hele wereld. Jonge voetbaltalenten die geboren zijn in 1999 maar al meermaals opgemerkt zijn door grote clubs. De 17-jarige Mile Svilar staat ook op de lijst. Momenteel vertoeft Svilar bij de nationale U19 om zich voor te bereiden op de eerste kwalificatieronde voor het EK van 2017. Lees verder »

"Ik hoop dat er eindelijk een oplossing komt"

INTERVIEWS In oktober 2015 tekende Anderlecht een beginselakkoord met bouwheer Ghelamco omtrent de huur van het Eurostadion. Nu één jaar later is er nog niet veel vooruitgang geboekt en wordt de bouw langs alle kanten tegengewerkt. Ook Roger Vanden Stock krijgt het op zijn heupen van alle beslommeringen en hoopt dat er vlug een oplossing. Lees verder »

 04-10-2016 

Official Player Escort voor één avond

Official Player Escort voor één avond

ANDERE - OPINIES Interlandvoetbal, dus blijft het rond onze geliefde club op vlak van nieuws een beetje stil. De ideale moment dus om een fantastische ervaring op u los te laten. Voor de wedstrijd van Anderlecht thuis tegen Westerlo was de vijfjarige zoon "Official Escort Player" en het moet gezegd worden, hij genoot er met volle teugen van. Lees verder »

Beker U21: Dender - Anderlecht

Beker U21: Dender - Anderlecht

JEUGD Donderdag 13 oktober spelen de U21 van Anderlecht hun derde wedstrijd in het kader van de Beker Van België, tegen FC Dender. Na winst tegen Royal Union St-Gilles en verlies tegen Tubeke, moet paars-wit nu gaan voor de drie punten wil het zich plaatsen voor de volgende ronde. Lees verder »

Supporters wachten spelers op te Neerpede

Supporters wachten spelers op te Neerpede

ANDERE Voor het vertrek van de spelersbus richting Standard, stonden een dertigtal supporters met rookbommen en spandoeken de spelers op te wachten aan Neerpede, om hen een boost te geven. "Verplichte winst", stond er op het spandoek. De spelers waren verrast door deze onverwachte actie. Lees verder »

Geen doelpunten bij U21 in Moeskroen

Geen doelpunten bij U21 in Moeskroen

JEUGD De U21 van Anderlecht speelden gisterenavond 0-0 gelijk tegen Moeskroen. Ivan Obradovic deed opnieuw mee om ritme op te doen. Door de afwezigheid van Jorn Vancamp (interlandverplichtingen) stond de Congolees Richard Kule Mbombo in de spits. Lees verder »

Badji onstnapt, Fai mag het gaan uitleggen

Badji onstnapt, Fai mag het gaan uitleggen

ANDERE Stéphane Badji onstapt aan de Reviewcommissie na zijn trap in het gezicht van Standard-speler Dossevi. Standard-verdediger Collins Fai daarentegen mag het wel gaan uitleggen na zijn drieste tackle op Nicolae Stanciu in de wedstrijd van vorige zondag op Sclessin. Lees verder »

 03-10-2016 

Obradovic opnieuw met beloften

Obradovic opnieuw met beloften

JEUGD De U21 spelen vanavond een competitiewedstrijd op bezoek bij Moeskroen. Ivan Obradovic is opnieuw van de partij om wedstrijdritme op te doen. Van de A-kern reizen verder ook Idrissa Doumbia en Emmanuel Adjei Sowah mee. Lees verder »

Tielemans opgeroepen voor Rode Duivels

Tielemans opgeroepen voor Rode Duivels

ANDERE Youri Tielemans is door bondscoach Roberto Martinez opgeroepen voor de Rode Duivels, wellicht moet hij er Moussa Dembélé vervangen die vorig weekend al verstek gaf bij Tottenham - Manchester City. Of het goudhaantje van Anderlecht effectief speelminuten gaat verzamelen is nog de vraag, maar het is toch al een unieke kans voor de jonge middenvelder. Lees verder »

Ex-spelers feliciteren Anderlecht

Ex-spelers feliciteren Anderlecht

ANDERE Dat de classico ook nog leeft onder de ex-spelers van paars-wit is gisteren nogmaals bewezen op twitter. Velen feleciteerden er Anderlecht met de overwinning waaronder Romelu Lukaku, Maxime Colin en Sacha Kljestan, deze laatste kon het ook niet laten om zijn MLS-genoten Jelle Van Damme en Laurent Ciman even te jennen. Lees verder »

Ook Teodorczyk krijgt projectiel tegen het hoofd

Ook Teodorczyk krijgt projectiel tegen het hoofd

ANDERE Uros Spajic is niet de enige die een projectiel tegen het hoofd kreeg op Sclessin, ook Lukasz Teodorzyck kreeg een aansteker tegen het hoofd. Vandaar ook de beweging die hij maakte-hij deed alsof hij een sigaret aanstak- toen de spelers de meegereisde supporters gingen groeten. Lees verder »

Kleedkamer van Anderlecht onder water

Kleedkamer van Anderlecht onder water

ANDERE Toen staff en spelers aankwamen in het Stade Maurice Dufrasne te Luik, stond hen een onaangename verrassing te wachten. Een pijp van de waterleiding had het begeven en heel de kleedkamer van paars-wit stond onder water, tot wel 2cm hoog.   Lees verder »

Acheampong opgeroepen voor Ghana

Acheampong opgeroepen voor Ghana

ANDERE Avram Grant, bondscoach van Ghana, maakte vorige zaterdag een lijst van 23 spelers bekend voor de wedstrijd tegen Oeganda komende vrijdag, 7 oktober en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zuid-Afrika op 11 oktober. Frank Acheampong hoort bij de selectie. Lees verder »

Spajic krijgt projectiel tegen het hoofd

Spajic krijgt projectiel tegen het hoofd

ANDERE De gevreesde tifo bleef uit, maar dat de Standard-supporters niet tevreden waren met het verlies is een feit. Ze gooiden met alles wat ze voorhanden hadden naar de Anderlecht-spelers. Zo kreeg Uros Spajic een projectiel tegen het hoofd.  Lees verder »

 02-10-2016 

Weiler: "Manier waarop was belangrijk"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler was enorm opgetogen over de manier waarop zijn ploeg aan de wedstrijd is begonnen. Dat Anderlecht dan ook met de drie punten mag huiswaarts keren is een opsteker voor iedereen: "Het is goed dat we gewonnen hebben voor het vertrouwen en voor de supporters". Lees verder »

Tielemans: "Belangrijke overwinning"

Tielemans:

INTERVIEWS Youri Tielemans is blij dat zijn ploeg na viereneenhalf jaar nog eens de drie punten heeft kunnen pakken op Sclessin. Over zijn eigen belangrijke rol wil Tielemans het niet hebben: "Ik ben niet de enige in de ploeg, we zijn één geheel." Lees verder »

Voetballoze topper kent paars-witte winnaar

Voetballoze topper kent paars-witte winnaar

WEDSTRIJDEN Het was al een hele poos geleden dat Anderlecht nog eens kon winnen in Sclessin. Het is zonder hoogstaand voetbal geweest. Beide ploegen gaven niet thuis maar als het echt moest maakte Anderlecht wel het meeste aanspraak op de overwinning. Anderlecht blijft tweede en nadert tot op 2 punten van Zulte Waregem. Lees verder »

Gaan de Ultra's opnieuw uit de bocht ?

Gaan de Ultra's opnieuw uit de bocht ?

ANDERE Begin 2015 schokkeerden de Standard-supporters, de "Ultra's", met een walgelijke Defour-tifo. Nu groeit de vrees dat diezelfde supporters opnieuw gaan uitpakken met een tfio die te ver gaat. Dat zegt Eddy Janssis van vzw La Famille des Rouches, de overkoepelende supportersfederatie van Standard. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Paul Van Himst !!!!!

Gelukkige verjaardag Paul Van Himst !!!!!

ANDERE Viermalig Gouden Schoen winnaar, Paul Van Himst, viert vandaag zijn 73ste verjaardag. Van Himst is een trouw supporter van Anderlecht en is steeds op post bij Europese uitwedstrijden. Wij wensen hem nog vele mooie (paars-witte) jaren toe. Gelukkige verjaardag Paul !!!!!  Lees verder »

Belgische beloften trainen te Tubize

Belgische beloften trainen te Tubize

JEUGD Alvorens de nationale U21 richting Montenegro vertrekken, heeft Johan Walem nog twee trainingen op Belgische bodem gepland voor zijn troepen. De trainingen gaan door in het nationaal voetbalcentrum te Tubeke. Youri Tielemans, Michaël Heylen, Davy Roef en Leander Dendoncker maken deel uit van de selectie.  Lees verder »

"Jankovic is een goede vriend van mij"

INTERVIEWS Sofiane Hanni speelde gedurende twee seizoen onder huidig Standard-trainer Aleksander Jankovic bij KV Mechelen. Vanavond staan beide tegenover elkaar, toch is de vriendschap tussen trainer en speler nog groot. "Maar dat zal mij niet beletten om alles te geven indien ik fit geraak", aldus Hanni. Lees verder »

Verschueren stookt gemoederen al op

Verschueren stookt gemoederen al op

ANDERE Standard - Anderlecht, het is altijd weer een bewogen wedstrijd. De Ultras laten zich dan steeds weer van het niet zo al te mooiste kant zien, denk maar aan de degoutante Defour-tifo van enkele jaren geleden. Michel Verschueren doet ongewild zijn duit in het zakje door de gemoederen nog wat te verhitten op twitter.  Lees verder »

Nog vraagtekens rond Hanni

Nog vraagtekens rond Hanni

BLESSURES Er heerst nog enige onzekerheid rond Sofiane Hanni voor de wedstrijd tegen Standard vanavond. De aanvallende middenvelder onderging gisteren nog een onderzoek naar de ernst van zijn blessure. Mogelijk wil Anderlecht geen risico nemen en neemt Diego Capel zijn plaats in.  Lees verder »

 01-10-2016 

Ezekiel: "In Luik de match van het jaar"

Ezekiel:

INTERVIEWS Morgen staat de Classico op het programma in de hel van Sclessin. Imoh Ezekiel, die tegenwoordig voetbalt in Qatar, heeft een verleden bij beide clubs en zal de wedstrijd volgen via internet. "Anderlecht was toen de juiste keuze maar Standard zit in mijn hart", aldus Ezekiel. Lees verder »