Voetballoze topper kent paars-witte winnaar

ZONDAG, 2 OKTOBER 2016, 20:01 - jds93
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Het was al een hele poos geleden dat Anderlecht nog eens kon winnen in Sclessin. Het is zonder hoogstaand voetbal geweest. Beide ploegen gaven niet thuis maar als het echt moest maakte Anderlecht wel het meeste aanspraak op de overwinning. Anderlecht blijft tweede en nadert tot op 2 punten van Zulte Waregem.

De eerste periode had precies wat je kan verwachten: weinig technische hoogstandjes maar door de spanning toch onderhoudend. Anderlecht liet twee gezichten zien in de eerste helft. Na 20 minuten had paars-wit slechts 29% van het balbezit. Niet dat Standard grote kansen verzamelde maar Anderlecht liet wel betijen. Daana kwam Anderlecht op toeren en nam geleidelijk aan de bovenhand. De beste ploeg over de ganse eerste helft was wel Anderlecht. Ten bewijze daarvan 3 doelrijpe kansen. Chipciu besloot centraal op een uitstekend keepende Gillet. Na een hoekschop kreeg ook Kara de bal niet voorbij het Luikse sluitstuk. In de laatste minuut kon ook Stanciu van dichtbij het openingsdoelpunt niet maken. Helaas ook eigen aan deze match zijn gemene overtredingen. Ook vandaag bleven we hiervan niet gespaard. In de 25e kreeg Stanciu een aanslag te verwerken op de hiel. Met de studs vooruit kwam Fai gevaarlijk invliegen. De aggressor kwam zeer goed weg met geel. Het leidt geen twijfel dat deze kaart via de reviewcommissie nog een rode kleur krijgt.

Na een lange werkweek is menig voetbalsupporter tijdens de tweede helft in slaap gevallen. Even leek de vlam in de pan te komen na een reeksje pogingen van Standard maar het was ons niet gegund. Het enige dat u moet onthouden van deze tweede helft en bij uitbreiding de volledige wedstrijd is het kopbaldoelpunt van Teodorczyk na een hoekschop. De paars-witte spits deelt voor zijn kopbal wel een stevige por uit. Als dit doelpunt werd afgekeurd zou het ook geen onterechte beslissing geweest zijn. 

Score: 0-1
Goal(s): 78' Lukasz Teodorczyk (0-1)

Standard de Liège:Gillet, Fai, Scholz, Laifis, Andrade, Dossevi, Enoh, Trebel, Dompé (45' Junior), Belfodil (70' Mbenza), Raman (82' Orlando)
RSC Anderlecht:Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Acheampong, Chipciu, Dendoncker, Stanciu (85' Badji), Tielemans, Hanni (75' Capel), Teodorczyk (89' Deschacht)

Geel: 25' Fai, 39' Tielemans, 87' Badji
Rood:

Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Stadion: Sclessinanderlecht-online forum