Anderlecht verliest topper en leidersplaats

ZONDAG, 23 OKTOBER 2016, 16:33 - jds93

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft slechts één weekje kunnen genieten als aanvoerder van het klassement. Het moest vandaag zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Anderlecht incasseerde tweemaal een doelpunt in het begin van elke helft. Net voor afluiten kon Teodorczyk nog milderen maar het kalf was dan al verdronken.

Ondanks de twijfels over de opstelling in de match van afgelopen donderdag behield Rene Weiler het vertrouwen in zijn experimentele formatie. Deschacht moest dus opnieuw rechts centraal in de verdediging spelen. Een positie waar hij donderdag zijn draai toch nog niet volledig had gevonden. Club Brugge was de betere ploeg in de eerste helft en was met snijdige aanvallen in het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk. Echt domineren deed Club Brugge anderzijds niet. In die flukse openingsfase scoorde Club Brugge na negen minuten het openingsdoelpunt na een mooie uitgespeelde aanval. Een voorzet vanop de rechterflank kwam bij een alleenstaande Vanaken. De middenvelder kon simpel binnenkoppen. Even later kreeg Hans Vanaken al een kans op de 2-0 maar ditmaal trapte hij de bal naast. Anderlecht kon op de ganse eerste helft slechts één keer dreigen via corner. Een prima corner van Tielemans bereikte Nuytinck maar die kopte naast.

Club Brugge wou na de rust de match zo snel mogelijk in een definitieve plooi leggen. De 2-0 na één minuut spelen paste perfect in dat plaatje. Een versnelling op rechts van Limbombe en een compleet alleen gelaten Ruud Vormer aan de tweede paal bleken het ideale recept. Na de stormachtige eerste vijf minuten kwam Anderlecht eindelijk eens de neus aan het venster steken met enkele aanvallen tot gevolg. Zonder resultaat. Rene Weiler gooide zijn systeem volledig om met de inbreng van Bruno en Harbaoui ten koste van Stanciu en Deschacht. De intentie van Anderlecht bleef goed maar onzuiverheden zorgden ervoor dat de pogingen weinig snijdend werden. Een kwartier voor het einde sloegen bij Moraes de stoppen door toen hij zich met een dubbele slag revancheerde op Kara. Rechtstreeks rood was dan ook zijn deel. Anderlecht kon niet onmiddellijk voordeel halen uit het mannetje meer. Het was Club Brugge dat eerst gevaarlijk werd na de uitsluiting! Drie minuten voor afluiten glipte Teodorczyk dan toch nipt door de buitenspelval. Hij stond helemaal alleen voor een stilstaande Butelle en knalde de aansluitingstreffer binnen. Een spannende slotfase met enkele pogingen om een punt uit de brand te slepen volgde. Het was echter Club Brugge dat misschien nog het dichtst bij een doelpunt kwam via Vormer. Anderlecht verliest zo samen met de topper van de elfde speeldag ook na één speeldag alweer zijn leidersplaats.

Woensdag is er al een herkansing in de competitie in de thuismatch tegen KV Mechelen.

Score: 2-1
Goal(s): 9' Hans Vanaken (1-0), 46' Ruud Vormer (2-0), 87' Lukasz Teodorczyk (2-1)

Club Brugge:Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Dion Cools, Claudemir, Timmy Simons, Hans Vanaken, Ruud Vormer, Jelle Vossen (65' Wesley Moraes), Anthony Limbombe (80' Abdoulay Diaby)
RSC Anderlecht:Davy Roef, Olivier Deschacht (67' Hamdi Harbaoui), Kara Mbodji, Bram Nuytinck (80' Diego Capel), Emmanuel Sowah Adjei, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Frank Acheampong, Nicolae Stanciu (62' Massimo Bruno), Lukasz Teodorczyk, Sofiane Hanni

Geel: 21' Lukasz Teodorczyk, 32' Dion Cools, 35' Bram Nuytinck, 64' Jelle Vossen, 70' Claudemir, 74' Kara Mbodji
Rood: 71' Wesley Moraes

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Jan Breydelstadion