Anderlecht beleeft de afgang van het jaar

ZONDAG, 30 OKTOBER 2016, 22:01 - Skyhawk

WEDSTRIJDENShame on you!Eigenlijk kunnen we het matchverslag daarmee besluiten. Paars-wit mocht vanaf de twintigste seconde tegen tien man voetballen. Wat een makkelijke opdracht had moeten worden, werd een afgang in het kwadraat.

Seck mocht meteen na de aftrap al gaan douchen. De Beverse verdediger trok Teodorczyk neer na 20 seconden en kreeg rood. Tegen tien degradatiekandidaten moest het een makkie worden voor de fiere Brusselaars, maar acht minuten later blunderde Roef op een corner en scoorde Gano makkelijk. De onvermijdelijke Teodorczyk maakte één minuut later gelijk. Paars-wit leek erop en erover te gaan, maar de thuisploeg hield stand. Op het half uur zorgde nog wat extra defensief geklungel zelfs voor een 2-1 achterstand. Voor de rust kon Anderlecht niets meer terug doen en Roef voorkwam zelfs erger.

Wie dacht dat de Belgische recordkampioen de klus na de rust zou gaan klaren, kwam bedrogen uit. Acheampong lukte erin een tiental keer buitenspel te lopen op de linkerflank. Capel kwam aan de overkant amper in het spel voor. Sporting liep bijgevolg ook constant in de trechter, als het al eens aan de goal van de thuisploeg kwam. Want eigenlijk was Waasland-Beveren gewoon de betere ploeg; al mocht Anderlecht blijven hopen omdat de kansen van Beveren er niet in gingen. Teodorzcyk scoorde nog wel twee maal, maar de goals werden afgekeurd (één maal voor twijfelachtig buitenspel en één maal voor een duwfout). Badji werd tenslotte ook nog uitgesloten.

Paars-wit loopt dus opnieuw een serieuze blamage op en verliest net zoals vorig jaar tegen de mindere goden. Met een bedroevend laag tempo, defensief geklungel, een gebrek aan technisch vernuft en een simplistische tactiek lijkt het einde van de zorgen nog lang niet in zicht. Niet het verlies, maar de manier van spelen van de laatste weken, rechtvaardigen volgens ons nu wel de term 'crisis'. De vraag is of Weiler in staat zal zijn deze te bezweren.