Anderlecht pleegt hold-up in eigen huis

ZONDAG, 16 OKTOBER 2016, 20:24 - jds93

WEDSTRIJDEN Anderlecht is de nieuwe leider in de Belgische eerste klasse na een zege tegen Lokeren. Anderlecht moet zich evenwel dringend herpakken als het eind mei nog steeds bovenaan de klassering wil staan. Vandaag was het niveau andermaal erg laag. Als Lokeren geen loepzuivere penalty werd ontnomen had Anderlecht zonder twijfel een tweede thuisnederlaag geleden.

Door de blessure van Chipciu mocht Bruno vandaag voor het eerst sinds zijn terugkomst starten in een competitiematch. Erg tevreden over de wedstrijd zal hij echter niet zijn. In de eerste helft hadden we een déjà vu gevoel. Anderlecht had de bal maar speelde als vanouds erg traag. Daar waar in augustus getwijfeld werd aan de verdediging is er vandaag reden om te twijfelen aan de ganse ploeg. Er waren wel een aantal aanvalspogingen maar zodra in de zestienmeter stokte de aanval steeds. Hanni, Teodorczyk en Stanciu kwamen nog het dichtst bij een doelpunt maar ook zonder Copa had het bij de rust 0-0 geweest.

De rust bracht soelaas. Althans, voor Lokeren. Anderlecht overtrof zichzelf en werd na een makke eerste helft in het eerste kwartier overlopen door een herboren Lokeren. In de 56e minuut was Lokeren de zoveelste knappe aanval in elkaar aan het boksen toen de bal bij Coelho kwam. Acheampong liep de aanvaller domweg tegen de vlakte. De bal ging vreemdgenoeg niet op de stip. Lokeren krijgt hier niet wat het verdient. Maar de Lokerse aanvalslust was nog niet bekoeld. Seconden na de penaltyfase stond Roef alweer oog in oog met een Waase aanvaller. Een prima parade van Roef hield de 0 op het bord. Nog voor het eerste kwartier voorbij was kon Miric al voor een derde maal gevaarlijk zijn met de kop. Hoog tijd voor Weiler om in te grijpen. Een alweer bleke Stanciu moest zijn plaats afstaan aan Diego Capel. De stormloop van Lokeren was nu gaan liggen en met de komst van Badji bokste Anderlecht wat schuchtere pogingen in elkaar. Diezelfde Badji trapte vanop 17 meter keihard op de paal na afleggen van Spajic. Na rood voor Galitsios mocht Anderlecht het nog 9 minuten tegen 10 man proberen. Het leek 0-0 te gaan worden tot Teodorczyk in de laatste minuut na een perfecte voorzet van Kara het verlossende doelpunt scoorde. Zowel Lokeren als Anderlecht krijgen niet wat ze verdienen. Anderlecht krijgt te veel, Lokeren te weinig.

Met twee uitmatchen, donderdag in Mainz en zondag in Brugge wacht Anderlecht een belangrijke week. Er is nog werk. Veel werk.