Archieven

 31-07-2010 

Anderlecht in tweede helft voorbij Eupen

Anderlecht in tweede helft voorbij Eupen

Anderlecht heeft zijn openingswedstrijd met 4-1 gewonnen van nieuwkomer Eupen. In de eerste helft was paars-wit nergens en kwam het zelfs op achterstand tegen de promovendus. Pas na rust zette Anderlecht de scheve situatie recht. Lees verder »

Biglia zeker drie weken out

Biglia zeker drie weken out

Lucas Biglia raakte ernstig geblesseerd tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Eupen. De Argentijn viel op de schouder en deze geraakte uit de kom. Biglia werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Lees verder »

 30-07-2010 

"Ik voel dat de spelersgroep wil bevestigen"

Anderlecht opent de competitie tegen nieuwkomer Eupen. Op papier een hapklare brok, maar Ariël Jacobs is toch voorzichtig. "Ploegen als Eupen moeten hun punten niet pakken tegen de toppers, maar het staat altijd goed om te doen." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Eupen

Selectie Anderlecht - Eupen

Ariël Jacobs heeft vanmiddag zijn selectie bekend gemaakt voor de eerste competitiematch van het nieuwe seizoen. Romelu Lukaku is niet bij de 20 geselecteerden. Hij krijgt alle tijd om weer wedstrijdklaar te raken. Lees verder »

ADO beslist vandaag over aanwerving Bulykin

ADO beslist vandaag over aanwerving Bulykin

Het Nederlandse ADO Den Haag beslist vandaag of het Dmitri Bulykin, die de voorbije twee weken op proef was, aantrekt. De Rus zorgde woensdag tegen Emmen nog voor een goal en assist, maar heeft een conditionele achterstand. (GvA) Lees verder »

Losse verkoop tickets TNS gestart

Losse verkoop tickets TNS gestart

Vandaag start de losse verkoop van tickets voor de terugmatch tegen The New Saints. De voorrangsperiode voor abonnees liep gisteren af. RSCA laat weten dat er nog zo'n 10.000 tickets beschikbaar zijn. Deze kosten 5 of 10 euro. Lees verder »

 29-07-2010 

Losada voor één seizoen naar Charleroi

Losada voor één seizoen naar Charleroi

Anderlecht en Charleroi hebben een akkoord bereikt over de overgang van Hernan Losada. De Argentijn speelt het komende seizoen op huurbasis voor de Carolo's. Tijdens het voorbije seizoen werd Losada uitgeleend aan Heerenveen. Lees verder »

Zonen Musonda tekenen bij Anderlecht

Zonen Musonda tekenen bij Anderlecht

Charly Musonda maakte van 1987 tot 1996 deel uit van de A-kern van Anderlecht. De populaire Zambiaan bleef bij paars-wit, als materiaalmeester. De kans dat je binnenkort weer de naam Musonda hoort in een voetbalprogramma is reëel. Lees verder »

Lukaku hervat groepstrainingen

Lukaku hervat groepstrainingen

Romelu Lukaku is helemaal verlost van de knieblessure die hem enkele weken aan de kant hield en traint weer met de groep. De 17-jarige aanvaller is zeker inzetbaar tegen in de Champions League-voorronde tegen The New Saints. Lees verder »

Shikabala weigert te trainen bij Zamalek

Shikabala weigert te trainen bij Zamalek

Ook vandaag kunnen we weer een hoofdstuk toevoegen aan de soap rond Mahmoud Shikabala. Het Nieuwsblad schrijft dat de Egyptenaar voortaan weigert te trainen bij zijn club Zamalek in de hoop zo zijn transfer af te dwingen. Lees verder »

Kanu vader van dochtertje Janadera

Kanu vader van dochtertje Janadera

De Braziliaan Kanu is maandag om 23.30u vader geworden van een dochtertje. Het meisje kreeg de naam Janadara. Op het moment van de geboorte was Kanu met Anderlecht in Wales. Hij volgde de geboorte via zijn gsm. Lees verder »


 28-07-2010 

Polak nog niet van Galatasaray

Polak nog niet van Galatasaray

Maandag leek het nog dat de transfer van Jan Polak naar Galatasaray een kwestie van details was, nu lijkt een akkoord volgens Het Nieuwsblad plots ver weg. Alles heeft te maken met de onderhandelingstactiek van Polaks manager. Lees verder »

 27-07-2010 

Deschacht: "We hebben nul excuses"

Deschacht:

Ook voor Olivier Deschacht moet de groep vanavond zijn verantwoordelijkheid opnemen. Tegen The New Saints moet Anderlecht zich gewoon kwalificeren. Een goed resultaat in de heenmatch kan daar al een flink stuk bij helpen. Lees verder »

Barrios nog niet speelgerechtigd

Barrios nog niet speelgerechtigd

Pier Barrios, de Argentijnse aanwinst van Anderlecht, is nog steeds niet speelgerechtigd. Volgens Het Nieuwsblad wacht Anderlecht nog op de nodige documenten van de Argentijnse voetbalbond. Lees verder »

 26-07-2010 

Kljestan: "We zijn er klaar voor"

Kljestan:

Sinds zijn komst naar de landskampioen droomt de Amerikaanse aanwinst van de Champions League. Dinsdag kan Kljestan met zijn nieuwe ploeg tegen de Welshe kampioen een eerste grote stap zetten richting het kampioenenbal. Lees verder »

De Sutter: "Ik ben er klaar voor"

De Sutter:

Tom De Sutter maakte vrijdag tegen Gent zijn rentree na een revalidatie van enkele maanden. Tegen The New Saints hoopt hij weer op speelminuten. "Dit is een beloning voor mijn harde werk. Ik nam amper vier dagen vakantie." Lees verder »

Polak vandaag van Galatasaray?

Polak vandaag van Galatasaray?

De kans is groot dat de transfer van Jan Polak naar Galatasaray vandaag in kannen en kruiken is. De Tsjech zelf heeft volgens Het Nieuwsblad een akkoord met de Turken en ook de clubs staan dicht bij een overeenkomst. Lees verder »

TNS-speler Wood scoorde al tegen Anderlecht

TNS-speler Wood scoorde al tegen Anderlecht

Eén speler van The New Saints kijkt met weemoed uit naar het duel met Anderlecht. Jamie Wood speelde op een blauwe maandag met Antwerp al eens tegen paars-wit en scoorde zelfs. Bij Anderlecht stond Filip De Wilde toen in de goal. Lees verder »

Eupen wil Longueville en Baras huren

Eupen wil Longueville en Baras huren

Neo-eersteklasser Eupen heeft zich bij Anderlecht gemeld voor Birger Longueville (19, centrale verdediger) en Bruno Baras (17, spits). De club wil beide beloften voor een seizoen huren, maar Anderlecht wil hen behouden. (HNB) Lees verder »

Van Damme: "Wou niet absoluut weg"

Van Damme:

In Het Laatste Nieuws is vandaag een interview te lezen waarin Jelle Van Damme terugblikt op zijn transfer naar Wolverhampton. In dat interview verklaart Van Damme duidelijk dat hij niet absoluut weg wou. Lees verder »

AC Milan volgt Biglia en Kouyaté

AC Milan volgt Biglia en Kouyaté

AC Milan is op zoek naar een opvolger voor Gennaro Gatusso en lijkt die in Anderlecht te hebben gevonden. Volgens Corriere dello Sport volgt de Milanse topclub zowel Lucas Biglia als Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Galatasaray doet bod op Polak

Galatasaray doet bod op Polak

Volgens Turkse media heeft Galatasaray een bod van 2,5 miljoen euro uitgebracht op Jan Polak. De middenvelder wil zelf graag vertrekken, maar Anderlecht wil minstens 4 miljoen euro voor zijn Tsjechische middenvelder. Lees verder »


 25-07-2010 

Selectie: The New Saints - Anderlecht

Selectie: The New Saints - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft een 23-koppige selectie bekend gemaakt voor de Champions League-wedstrijd tegen The New Saints. Dinsdag nemen beide ploegen het tegen elkaar op in de derde voorronde. Maandag vertrekt paars-wit naar Wales. Lees verder »

RSCA Fan Day breekt record

RSCA Fan Day breekt record

De jaarlijkse fandag van kampioen Anderlecht zit er op. Opmerkelijk dit jaar: er kwamen 35.000 mensen vandaag hun favoriete club bezoeken. Nooit eerder kwamen zoveel mensen opdagen, een waar succes. Lees verder »

Losada op weg naar Charleroi

Losada op weg naar Charleroi

Charleroi is druk bezig met het versterken van zijn team en heeft zijn pijlen nu op Anderlecht-speler Hernan Losada gericht. Bij Anderlecht staat de Argentijn op de transferlijst. Lees verder »

Iakovenko naar Nederland?

Iakovenko naar Nederland?

Volgens de Nederlandse pers zouden nu ook AZ en FC Groningen zich gemeld hebben voor Sasha Iakovenko. De speler zelf staat heel dicht bij een akkoord met Lokeren. Anderlecht en Lokeren zijn het al eens over de transferprijs. Lees verder »

 24-07-2010 

Vanden Stock: "Poules zijn een must"

Vanden Stock:

Anderlecht heeft dit seizoen één grote ambitie en dat is nog eens de groepsfase van de Champions League halen. Dinsdag begint paars-wit in de derde voorronde aan die opdracht tegen The New Saints uit Wales. Lees verder »

Meer reacties na Supercup-zege

Meer reacties na Supercup-zege

"We speelden een goeie wedstrijd tegen een goeie ploeg", zegt aanvoerder Olivier Deschacht op de officiële site van Anderlecht. "We voetbalden beiden ongeveer evenveel kansen bij elkaar denk ik." Lees verder »

Jacobs: "Gaven te veel doelkansen weg"

Jacobs:

Trainer Ariël Jacobs na de Supercup-zege tegen AA Gent: "Het was een open wedstrijd en dat is leuk voor het publiek. Maar daardoor was het ook een wedstrijd met veel doelkansen en dat is niet goed voor de coaches." Lees verder »

Anderlecht wint negende Supercup

Anderlecht wint negende Supercup

Anderlecht won vanavond met 1-0 van AA Gent en gaat zo voor de negende keer aan de haal met de Supercup. De Senegalees Cheikhou Kouyaté schoof na dertig minuten de beslissende treffer voorbij Gent-doelman Jorgacevic. Lees verder »

 23-07-2010 

"Nieuw stadion bepalend voor toekomst"

Anderlecht heeft zijn bouwaanvraag ingediend om het huidige stadion te vergroten tot 30.000 zitplaatsen. Ten laatste over 300 dagen weet de club of het mag beginnen bouwen. Voorzitter Roger Vanden Stock wijst op het belang ervan. Lees verder »

"Jeugdopleiding moet stokpaardje worden"

Op de dag dat Anderlecht zijn eerste match met inzet speelt, blikt manager Herman Van Holsbeeck vooruit op het nieuwe seizoen. "We gingen alle vedetten verliezen, maar dat is niet gebeurd. Alleen Jelle Van Damme is vertrokken." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Vanavond begint voor Anderlecht en AA Gent het nieuwe seizoen met het Supercup-duel. Beide teams moeten volgende week aan de bak in de voorrondes van de Champions League en zullen dus wellicht met hun basisopstelling spelen. Lees verder »

Zesde operatie voor Wasilewski

Zesde operatie voor Wasilewski

Marcin Wasilewski is gisteren voor de zesde keer geopereerd aan het beenbreuk die hij bijna een jaar geleden opliep. De Poolse verdediger kreeg een stalen plaatje in zijn kuit geplaatst om de stabiliteit te vergroten. Lees verder »


 22-07-2010 

Van Holsbeeck ontkent bod Juve op Lukaku

Van Holsbeeck ontkent bod Juve op Lukaku

De Duitse website 4-4-2.com berichtte vandaag al zou Juventus een bod van 12 miljoen euro hebben uitgebracht op Romelu Lukaku. La Dernière Heure belde daarop met manager Herman Van Holsbeeck en die ontkent het gerucht formeel. Lees verder »

Beloften verliezen nipt van Woluwe

Beloften verliezen nipt van Woluwe

De beloften van Anderlecht, aangevuld met enkele spelers uit de A-kern, hebben de vriendschappelijke wedstrijd tegen derdeklasser White Star Woluwe nipt verloren met 1-0. Tien minuten voor tijd scoorde Dufoor de winning-goal. Lees verder »

Boussoufa: "CL belangrijker dan Supercup"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa is klaar voor een nieuw seizoen bij Anderlecht, te beginnen met de Supercup tegen AA Gent. "We hechten belang aan de Supercup, maar de voorronde van de Champions League is veel belangrijker", zegt de Marokkaan. Lees verder »

Selectie Supercup: Anderlecht - AA Gent

Selectie Supercup: Anderlecht - AA Gent

Nu de voorbereiding er zo goed als op zit is het tijd voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Trainer Ariël Jacobs heeft een 21-koppige kern bekend gemaakt voor de Supercup van morgen tegen AA Gent. Lees verder »

Juventus lonkt naar Lukaku

Juventus lonkt naar Lukaku

Volgens de Duitse 4-4-2.com website zou Juventus geïnteresseerd zijn in Romelu Lukaku. De Oude Dame zou liefst twaalf miljoen euro op zij willen leggen voor het paars-witte goudhaantje. Lees verder »

Nieuw thuisshirt online voorgesteld

Nieuw thuisshirt online voorgesteld

Op de website van shirtsponsor Adidas werd vandaag om 11 uur het nieuwe RSCA-thuisshirt voorgesteld. Opvallend is het clublogo met drie sterren en het groene logo van BNP Paribas Fortis dat een paarse kleur gekregen heeft. Lees verder »

Wat u moet weten over The New Saints

Wat u moet weten over The New Saints

The New Saints wordt dinsdag de tegenstander van Anderlecht in de Champions League-voorronde. De vijfvoudige Welshe kampioen wil maar wat graag stunten tegen de "reuzen uit België" zoals men paars-wit daar omschrijft. Lees verder »

Jacobs maakt positieve balans op

Jacobs maakt positieve balans op

Anderlecht won dinsdag dankzij twee late goals met 1-2 van Duisburg. Trainer Ariël Jacobs maakt een positieve balans op van de voorbereiding. "Vooraf had ik getekend om na vijf weken al zo ver te staan", aldus Jacobs. Lees verder »

Galatasaray wil Polak binnenrijven

Galatasaray wil Polak binnenrijven

Jan Polak (29) is aan een goede voorbereiding bezig met Anderlecht, maar de Tsjech speelt voor een transfer. Hij wilde zijn contract dat in 2011 afloopt immers niet verlengen. Zijn manager Pavel Paska zit nu in Turkije. Lees verder »

Bulykin gaat testen in Nederland

Bulykin gaat testen in Nederland

Dmitri Bulykin trekt vandaag naar Nederland. De Graafschap was geïnteresseerd, maar die interesse is afgesprongen, zo meldt Het Nieuwsblad. De Russische spits gaat nu meetrainen met een andere Eredivisieclub. Lees verder »

 21-07-2010 

Supercup Anderlecht - Gent live op Canvas

Supercup Anderlecht - Gent  live op Canvas

Komende vrijdag staat in het Constant Vanden Stock-stadion de Supercup tussen RSC Anderlecht en AA Gent op het programma. Het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar zal live worden uitgezonden op Canvas vanaf 20u35. Lees verder »

 20-07-2010 

Anderlecht tegen The New Saints in CL

Anderlecht tegen The New Saints in CL

The New Saints uit Wales wordt de tegenstander van Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League. In de terugwedstrijd van de tweede voorronde won TNS vanavond met 4-0 van het Ierse Bohemians. Lees verder »

Anderlecht klopt Duisburg met 1-2

Anderlecht klopt Duisburg met 1-2

Anderlecht heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen MSV Duisburg gewonnen met 1-2. De Duitsers kwamen op het uur op voorsprong dankzij Sahan, maar in de laatste tien minuten van de partij scoorde paars-wit nog tweemaal. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Voor een deel van de spelers stond er in de namiddag nog een training op het programma. De rest van de kern en enkele beloftevolle jongeren vertrokken naar Verviers waar ze straks (19u) een oefenwedstrijd spelen tegen Duisburg. Lees verder »

Wonderdokter Mendoza terug op Anderlecht

Wonderdokter Mendoza terug op Anderlecht

Ook nu Nicolas Frutos gestopt is met voetballen blijft Anderlecht gebruik maken van de diensten van Juan Mendoza. De Argentijnse wonderdokter werd gisterenmorgen op training gespot terwijl zijn zoon rondjes liep met Pier Barrios. Lees verder »


 19-07-2010 

Anderlecht en Dender op gelijke hoogte

Anderlecht en Dender op gelijke hoogte

RSC Anderlecht B heeft maandag in Geraardsbergen gelijk gespeeld tegen tweedeklasser Dender. De beloften werden aangevuld met vier spelers van de A-kern onder wie Sacha Iakovenko die vanaf de stip kon scoren. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Na het vriendschappelijk toernooi van Keulen stond er vandaag opnieuw een training op het programma voor de spelers. Matias Suarez, die na een trap op de knie individueel trainde, hervatte vandaag de training met de groep. Lees verder »

Van Damme: "Bohemians moet haalbaar zijn"

Van Damme:

Jelle Van Damme speelde zaterdag met zijn nieuwe club Wolverhampton een oefenmatch tegen Bohemians (0-3 winst). In Het Laatste Nieuws geeft Van Damme zijn visie over de mogelijke tegenstander van Anderlecht in de Champions League. Lees verder »

 18-07-2010 

Anderlecht wint Superleague in Zolder

Anderlecht wint Superleague in Zolder

RSC Anderlecht heeft de Superleague op het circuit van Zolder gewonnen. In de superfinale liet Davide Rigon, de Italiaanse paars-witte piloot, Olympiakos achter zich. In de stand blijft Anderlecht derde na Tottenham en AC Milan. Lees verder »

 17-07-2010 

Bohemian verliest van Wolverhampton

Bohemian verliest van Wolverhampton

Bohemian FC, een mogelijke opponent van Anderlecht in de Champions League, verloor vanmiddag een oefenpartij tegen Wolverhampton Wanderers met 0-3. Bij de Wolves maakte ex-Anderlecht-speler Jelle Van Damme zijn officieel debuut. Lees verder »

Anderlecht lijdt 2-1 nederlaag tegen AZ

Anderlecht lijdt 2-1 nederlaag tegen AZ

Anderlecht heeft zaterdag de finale van de ETL Domcup in Keulen verloren. Tegen het Nederlandse AZ Alkmaar kwam paars-wit niet verder dan een 2-1 verlies. De enige paars-witte goal kwam van de voet van Thomas Chatelle. Lees verder »

SF: Rigon start zondag als tweede in Zolder

SF: Rigon start zondag als tweede in Zolder

Anderlecht-piloot Davide Rigon heeft een knappe kwalificatie gereden op het circuit van Zolder. Hij haalde de finale en start morgen vanop de tweede plek. De pole is voor Chris Van der Drift (Olympiakos) die net iets sneller was. Lees verder »

Jacobs relativeert nood aan spitsen

Jacobs relativeert nood aan spitsen

Over welgeteld tien dagen begint voor Anderlecht het serieuze werk in de derde voorronde van de Champions League. Door de blessures van Romelu Lukaku en Tom De Sutter zit Sporting momenteel niet echt dik in de spitsen. Lees verder »

 16-07-2010 

Ticketprijzen Anderlecht - Bohemians/TNS

Ticketprijzen Anderlecht - Bohemians/TNS

Anderlecht heeft de ticketprijzen bekend gemaakt voor de thuismatch tegen Bohemians of The New Saints op dinsdag 3 augustus. Tickets kosten 5 of 10 euro. De voorrangsperiode voor abonnees loopt van 22 tot en met 28 juli 2010. Lees verder »

Programma RSCA Fan Day 2010

Programma RSCA Fan Day 2010

Binnenkort vindt de jaarlijkse RSCA Fan Day weer plaats. Op zondag 25 juli hoopt Anderlecht opnieuw vele duizenden supporters te mogen verwelkomen in het Astridpark. Een plattegrond met een overzicht van de standen volgt nog. Lees verder »

HvH: "Voordeel dat we eerst uit spelen"

HvH:

Met het Ierse Bohemians FC en The New Saints uit Wales kent Anderlecht zijn twee mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Champions League. Een haalbare kaart voor paars-wit, beseft ook manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Lukaku bezoekt kamp voor kansarme kinderen

Lukaku bezoekt kamp voor kansarme kinderen

Romelu Lukaku zal maandag een bezoek brengen aan het BiJeVa-kamp in Geraardsbergen. Dit kamp biedt kinderen met beperkte materiële middelen of diverse sociale leefomstandigheden even hun zorgen te vergeten en zich te amuseren. Lees verder »

Anderlecht tegen Bohemians of TNS

Anderlecht tegen Bohemians of TNS

Vanmiddag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde voorronde van de UEFA Champions League. Anderlecht ontmoet daarin als reekshoofd de winnaar van het duel tussen Bohemians (Ier) en The New Saints (Wal). Lees verder »

Vandaag loting Champions League

Vandaag loting Champions League

Vanmiddag rond 13u weet Anderlecht tegen welke twee ploegen het kan uitkomen in de derde voorronde van de Champions League. Dan wordt er in het Zwiterse Nyon geloot en wordt Anderlecht gekoppeld aan een match uit voorronde twee. Lees verder »

Ook Brescia zou Biglia willen

Ook Brescia zou Biglia willen

Volgens de bekende Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport heeft Brescia verregaande belangstelling voor Lucas Biglia. De club die promoveerde naar de Serie A, ziet hem als een ideale versterking om in eerste klasse te blijven. Lees verder »

 15-07-2010 

B-elftal verliest met 3-2 van Hamme

B-elftal verliest met 3-2 van Hamme

Terwijl de A-kern het tegen Keulen opnam, speelde het B-elftal van Anderlecht een oefenmatch tegen Hamme. De beloften verloren met 3-2 van de derdeklasser. De Rus Dmitri Bulykin scoorde de eerste paars-witte goal. Lees verder »

Anderlecht zuinig voorbij Keulen

Anderlecht zuinig voorbij Keulen

Anderlecht heeft vanavond zijn eerste wedstrijd van de Dom Cup gewonnen. Het versloeg FC Keulen met het kleinste verschil: 0-1. Door deze zege speelt paars-wit zaterdag de finale tegen AZ, dat eerder met 0-2 won van Fenerbahçe. Lees verder »

Anderlecht ontkent bod op Biglia

Anderlecht ontkent bod op Biglia

Volgens de Italiaanse pers zou AC Milan al zes miljoen euro geboden hebben op middenvelder Lucas Biglia. Maar zowel de zaakwaarnemer van de Argentijn als manager Herman Van Holsbeeck ontkennen dit. Lees verder »

Anderlecht geeft Shikabala nog niet op

Anderlecht geeft Shikabala nog niet op

Anderlecht heeft de strijd om Shikabala nog niet opgegeven. Tegen vrijdag wil het bestuur de transfer afronden. "We zullen tot het uiterste gaan in dit dossier", zegt manager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Forum weer online na onderhoud

Forum weer online na onderhoud

Na enkele dagen onbeschikbaarheid, is het forum van deze website weer online. Er werden dringende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en ondertussen kreeg het vertrouwde forum ook een nieuw kleedje en meer functionaliteiten. Lees verder »

 14-07-2010 

Nieuw rugnummer voor Lukaku

Nieuw rugnummer voor Lukaku

Gisteren werd de ploegfoto voor het seizoen 2010-11 genomen. Ook alle spelers individueel werden gefotografeerd in het Anderlecht-shirt. Het viel op dat Romelu Lukaku een nieuw rugnummer krijgt. Hij ruilt nummer 36 voor nummer 14. Lees verder »

Vrijdag loting voorronde Champions League

Vrijdag loting voorronde Champions League

Vrijdag wordt in het hoofdkwartier van de UEFA geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Vanaf dan komen met Anderlecht en AA Gent twee Belgische clubs in actie (heen op 27/28 juli en terug op 3/4 augustus). Lees verder »

 13-07-2010 

Hornero al terug gekeerd naar Spanje

Hornero al terug gekeerd naar Spanje

De Spaanse tester Aridane Hornero is al terug gekeerd naar Spanje. Volgens Het Nieuwsblad maakte hij geen slechte indruk, maar bracht hij toch te weinig om aanspraak te kunnen maken op een transfer. Lees verder »

Groepstraining wenkt voor De Sutter

Groepstraining wenkt voor De Sutter

De revalidatie van Tom De Sutter zit er bijna op. Sport.be weet dat hij vandaag een scan van zijn knie laat nemen ter controle. De kans is groot dat hij volgende week al, veel eerder dan voorzien, de groepstraining mag hervatten. Lees verder »

Geen vuvuzela's voor Anderlecht-fans

Geen vuvuzela's voor Anderlecht-fans

De vuvuzela, het blaasinstrument dat tijdens het voorbije wk de wereld veroverde, zal niet te zien zijn in het Vanden Stock-Stadion. In een bericht op zijn site laat Anderlecht weten de toeter te verbieden om veiligheidsredenen. Lees verder »

Loonsverhoging voor Bernardez?

Loonsverhoging voor Bernardez?

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht het contract van Victor Bernardez wil verlengen tot 2013 en hem een loonsverhoging geven. De club wil hem zo belonen voor zijn voorbeeldig gedrag. Hoewel hij weinig speelt, klaagt hij nooit. Lees verder »

De Graafschap denkt aan Bulykin

De Graafschap denkt aan Bulykin

Dmitri Bulykin mag Anderlecht verlaten en zijn manager heeft de spits aangeboden bij meerdere Nederlandse clubs. Volgens Het Nieuwsblad zou promovendus De Graafschap wel iets zien in de rijzige Rus. Lees verder »

 12-07-2010 

Jacobs: "Lukaku lijkt vlot te herstellen"

Jacobs:

De blessure die Romelu Lukaku woensdag opliep, lijkt vlot te herstellen. Dat zegt Ariël Jacobs vandaag in de kranten. "Maar nu al zeggen wanneer Lukaku weer op het veld zal staan, dat kan niemand", blijft hij toch voorzichtig. Lees verder »

Jacobs: "We zitten op schema"

Jacobs:

Anderlecht won zaterdag met 1-2 van Rapid Wenen. Het Nieuwsblad was erbij en zag paars-wit een goede wedstrijd spelen. Opvallend was dat Bouba Sare opnieuw centraal in de verdediging stond. Lees verder »

 11-07-2010 
 10-07-2010 
 09-07-2010 

"De plaats van Van Damme interesseert mij"

Cristophe Diandy is één van de Anderlecht-jongeren die komend seizoen hoopt door te breken. "Ik voel dat ik steeds meer vooruitgang maak", zegt hij. "Vooral op fysiek vlak ben ik beter en ook in mijn positiespel als linksback." Lees verder »

Siani terug naar Kameroen?

Siani terug naar Kameroen?

Het Belang van Limburg weet dat Sebastien Siani teruggekeerd is naar Kameroen. De 24-jarige aanvallende middenvelder zou in zijn geboorteland op zoek gaan naar een nieuwe club. Bij Anderlecht is er geen toekomst meer voor Siani. Lees verder »

Wie vervangt Lukaku?

Wie vervangt Lukaku?

Volgens Het Laatste Nieuws zal Anderlecht niet op zoek gaan naar een nieuwe spits om Lukaku tijdelijk te vervangen. Paars-wit hoopt de oplossing in eigen huis te vinden. Het Nieuwsblad zet vandaag de kandidaten op een rijtje. Lees verder »

Lukaku drie tot vier weken buiten strijd

Lukaku drie tot vier weken buiten strijd

Bijkomend onderzoek heeft uitgewezen dat Romalu Lukaku drie tot vier weken aan de kant staat. Dat weet De Standaard. Zoals vermoed heeft de spits woensdag inderdaad een verticaal scheurtje heeft opgelopen in een pees van de knie. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Buiten de blessure van Romalu Lukaku blijft het geruststellend stil rond kwetsuren tijdens de stage in Oostenrijk. Al moest Cheikhou Kouyate zich gisteren wel laten verzorgen na een trap op zijn achillespees. Lees verder »

"Geen extra druk om Lukaku te vervangen"

Door de blessure van Romelu Lukaku hoopt heel Anderlecht nu op Matias Suarez om paars-wit naar de Champions League te trappen. Ook twee jaar geleden bevond Suarez zich in die positie. "Maar nu is het anders", zegt hij. Lees verder »

Boussoufa: "Grote kans dat ik blijf"

Boussoufa:

Hoewel de transferperiode nog lang niet is afgelopen lijkt Mbark Boussoufa zeker van zijn stuk te zijn. "Ik ben speler van Anderlecht en ik concentreer me dan ook 100 % op Anderlecht", aldus Boussoufa op de website van paars-wit. Lees verder »

 08-07-2010 

Jacobs: "Nu vooral matchritme opdoen"

Jacobs:

Na vijf overwinningen tegen bescheiden tegenstanders verloor Anderlecht gisteren met 3-0 van het Roemeense Cluj. Coach Ariël Jacobs vond het resultaat niet zo belangrijk en wil geen voorbarige conclusies trekken. Lees verder »

Blessure Lukaku zorgt voor onrust

Blessure Lukaku zorgt voor onrust

Paniek in het Anderlecht-kamp. Romelu Lukaku blesseerde zich gisteren aan de knie en is al terug gekeerd naar België voor verder onderzoek. Mogelijk komt de voorronde van de Champions League (27-28 juli) in gevaar. Lees verder »

 07-07-2010 

Anderlecht verliest eerste serieuze test

Anderlecht verliest eerste serieuze test

Anderlecht heeft op stage in Oostenrijk voor het eerst in deze voorbereiding het onderspit moeten delven. De Roemeense landskampioen CFR Cluj won de oefenpartij met 3-0. Cluj kwam in de eerste helft op voorsprong na een penalty. Lees verder »

Jacobs: "Cluj tegenstander van CL-niveau"

Jacobs:

Vanavond om 18u oefent Anderlecht tegen het Roemeense Cluj. "De keuze hiervoor is erg bewust", zegt Ariël Jacobs in HLN. "Cluj is het soort tegenstander dat mogelijk geloot kan worden in de voorronde van de Champions League." Lees verder »

Slaapkamerverdeling stage Oostenrijk

Slaapkamerverdeling stage Oostenrijk

Het Nieuwsblad kwam te weten welke Anderlecht-spelers op stage in Oostenrijk de kamer met elkaar delen. Het valt op dat de Belgen, Tsjechen, Spaans-taligen en Afrikanen samen slapen. Kanu is de enige speler die alleen slaapt. Lees verder »

Frutos gaat jeugdcentrum Santa Fe leiden

Frutos gaat jeugdcentrum Santa Fe leiden

Iets meer dan drie maanden na zijn afscheid bij Anderlecht heeft Nicolas Frutos opnieuw werk gevonden. De ex-spits wordt directeur van de jeugdafdeling van Union Santa Fe. Voor Anderlecht is dit alvast erg interessant nieuws. Lees verder »

Rnic: "Me tonen tijdens de oefenmatchen"

Rnic:

Nu duidelijk wordt dat een comeback van Wasilewski nog niet voor meteen is, mag Nemanja Rnic niet meer vertrekken. Anderlecht ziet hem als stand-in voor rechtsback Gillet. Rnic hoopt dan ook op speelkansen volgend seizoen. Lees verder »

 06-07-2010 

Tester Hornero laat degelijke eerste indruk

Tester Hornero laat degelijke eerste indruk

Anderlecht beleefde gisteren zijn eerste dag van de stage in Oostenrijk. In de voormiddag werd er getraind onder stralende zon, in de namiddag onder de striemende regen. De Spaanse tester Hornero trok er zich alvast niets van aan. Lees verder »

Jacobs gaf barbecue voor verjaardag

Jacobs gaf barbecue voor verjaardag

Ariël Jacobs nodigde afgelopen zaterdag alle spelers bij hem thuis uit om zijn verjaardag te vieren. Volgens Sport.be stond er een barbecue op het programma. Jacobs vierde op 25 juli zijn 57e verjaardag. Lees verder »

Biglia nieuwe vice-aanvoerder

Biglia nieuwe vice-aanvoerder

Na het vertrek van Jelle Van Damme promoveert Lucas Biglia tot vice-kapitein van Anderlecht. Bij afwezigheid van Olivier Deschacht, zal hij de paars-witte troepen aanvoeren. "Dit is een beloning voor vier jaar hard werken." Lees verder »

Kanu wil vervanger worden van Van Damme

Kanu wil vervanger worden van Van Damme

Terwijl iedereen verwacht dat Sacha Kljestan de vervanger wordt van Jelle Van Damme, wil ook Kanu de plaats van de vertrokken Waaslander innemen. "Vorig seizoen heb ik al getoond dat ik mij links op het middenveld kan behelpen." Lees verder »

 05-07-2010 

Doll hangt schoenen aan de haak

Doll hangt schoenen aan de haak

Ex-Anderlecht-speler Olivier Doll zet op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Doll werd in 1994 door Anderlecht weggeplukt bij Seraing en bleef tien jaar in het Astridpark. De laatste zes jaar speelde hij bij Lokeren. Lees verder »

Polak moet twee miljoen euro kosten

Polak moet twee miljoen euro kosten

Indien een club Jan Polak wil overnemen van Anderlecht, dan zal deze twee miljoen euro op tafel moeten leggen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Anderlecht betaalde drie jaar geleden nog 3,5 miljoen euro voor de Tsjech. Lees verder »

Spaanse tester meer op stage

Spaanse tester meer op stage

De Anderlecht-kern krijgt tijdens de stage in Oostenrijk het gezelschap van de Spaanse tester Aridane Hornero Zapata. Zapata is een 21-jarige centrale verdediger die Anderlecht op het spoor kwam tijdens een oefenmatch deze winter. Lees verder »

 04-07-2010 
 03-07-2010 

Juhasz blijft bij Anderlecht

Juhasz blijft bij Anderlecht

Roland Juhasz zal ook volgend seizoen voor Anderlecht voetballen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft hij dat gisteren aan de club meegedeeld. Hij heeft een transfer uit zijn hoofd gezet en denkt enkel nog aan Anderlecht. Lees verder »

 02-07-2010 

Anderlecht klopt Waasland-Beveren met 0-3

Anderlecht klopt Waasland-Beveren met 0-3

Anderlecht speelde vandaag, op de warmste dag van het jaar tot nu toe, een oefenwedstrijd tegen de nieuwe fusieclub Waasland-Beveren. Paars-wit won de partij met 0-3. Romelu Lukaku (2x) en Olivier Deschacht troffen raak voor RSCA. Lees verder »

Jacobs: "Nummer 10 lijkt uitgestorven op WK"

Jacobs:

Door de voorbereiding op het komende seizoen kunnen de spelers en staf van Anderlecht weinig van het WK in Zuid-Afrika zien. "Dat we weinig zien, is vooral frustrerend voor de spelers, maar ook voor mij", zegt coach Ariël Jacobs. Lees verder »

Lierse denkt aan Sare

Lierse denkt aan Sare

Lierse zoekt nog versterking op het middenveld en denkt daarbij aan Bakary "Bouba" Sare van Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Voorlopig zal er niet veel ondernomen worden want manager Herman Van Holsbeeck is met vakantie. Lees verder »

"Iakovenko wil nu toch naar Lokeren"

Volgens Het Laatste Nieuws zou Sacha Iakovenko dit weekend een contract tekenen bij Sporting Lokeren. Anderlecht en Lokeren hebben al langer een akkoord over een transfer, maar tot op heden had Iakovenko geen zin in een transfer. Lees verder »

Het schoolrapport van Romelu Lukaku

Het schoolrapport van Romelu Lukaku

Net zoals vele andere studenten kreeg ook Romelu Lukaku deze week zijn schoolrapport. De Anderlecht-spits haalde een gemiddelde van 59,9 % en kreeg een a-attest. De twee tekorten die hij had, waren slechts een schoonheidsfoutje. Lees verder »

 01-07-2010 

Juhasz: "Normaal gezien blijf ik"

Juhasz:

Roland Juhasz sprak vanmiddag met de pers. De Hongaar vertelde dat hij niet van plan is Anderlecht te verlaten. "Zodra Herman Van Holsbeeck terug is, gaan we eens praten over mijn toekomst", zo gaf hij aan. Lees verder »

Wasilewski: "Ik vecht tegen de pijn"

Wasilewski:

Marcin Wasilewski kwam nog niet in actie in één van de oefenwedstrijden. Hij heeft nog steeds erg veel last van het been dat hij vorig jaar brak. "De pijn wil niet weggaan en dat verontrust mij toch een beetje", zegt hij. Lees verder »

Jacobs wil kern afslanken tot 25 spelers

Jacobs wil kern afslanken tot 25 spelers

Momenteel werkt Anderlecht met een kern van 32 spelers. Veel te veel vindt trainer Ariël Jacobs. "Ik neem volgende week op stage maar 25 spelers mee. We moeten dan intensiever werken en dan is een groep van 32 te groot." Lees verder »