Jacobs: "Nummer 10 lijkt uitgestorven op WK"

VRIJDAG, 2 JULI 2010, 19:50 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Door de voorbereiding op het komende seizoen kunnen de spelers en staf van Anderlecht weinig van het WK in Zuid-Afrika zien. "Dat we weinig zien, is vooral frustrerend voor de spelers, maar ook voor mij", zegt coach Ariël Jacobs.


"Je kijkt uit naar een groot toernooi omdat je daar toch lessen uit kunt trekken", zegt hij aan Sporza. Wat is Jacobs dan al opgevallen? "De nummer 10 lijkt definitief uitgestorven. Spelers die een match kunnen beslissen, staan meestal op de flank. Daar ligt nu ook de meeste ruimte."

Opvallend is dat de helft van de kwartfinalisten uit Zuid-Amerika komt. "Dat is niet zo verwonderlijk", aldus Jacobs. "Jarenlang hebben we in bewondering gestaan voor de techniek van Brazilië. Dat ging vaak gepaard met wat naïviteit maar nu heeft Dunga er ook discipline in kunnen slijpen. Die had hij zelf ook als speler. Als hij het WK wint, heeft hij gelijk. Anders is het zijn schuld."

"Voorlopig is er niet één ploeg die er bovenuit steekt. Toch blijft Spanje m'n favoriet. Ze hebben veel kansen nodig, maar vroeg of laat vliegen die binnen."



anderlecht-online forum