Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - AS Eupen

ZATERDAG, 31 JULI 2010, 13:39 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Landskampioen Anderlecht moet zaterdagavond voor het eerst de wei in in het nieuwe seizoen. In het eigen Vanden Stockstadion ontvangt het promovendus Eupen. Een strijd tussen groot en klein.


We kunnen het in deze voorbeschouwing hebben over David en Goliath, maar wij vrezen dat deze keer de underdog niet met de zege aan de haal zal gaan. Landskampioen Anderlecht mag zich immers tussen twee Europese duels niet laten vangen en Eupen komt pas juist piepen in de Jupiler Pro League.

Anderlecht gaat dit seizoen op zoek naar zijn 31ste landstitel. Eupen op zijn beurt zal al blij als het in maart als veertiende eindigt. Alles bij elkaar genomen zijn de slaagkansen van de hoofdstedelingen zijn net iets groter.

In Brussel moesten ze amper inboeten aan kwaliteit sinds het afgelopen seizoen. Enkel Van Damme verliet de club, maar zijn vertrek werd opgevangen Kljestan. Daarnaast haalde paars-wit met Chavarria, Barrios en Lecjaks jongens voor de breedte en de toekomst. Bij Eupen hopen ze dat vooral nieuwkomer Zukanovic (Dender) zich kan doorzetten. Voor de rest moet de ploeg het doen met zo goed als alleen maar jonge jongens. Enkel Hendrikx - uitgerekend ex-Anderlecht - vormt een uitzondering op deze regel.

Maakt Eupen dan helemaal geen kans? Misschien toch een beetje. Want indien Anderlecht Eupen onderschat en voor doel zonder De Sutter (niet aan de aftrap) en Lukaku (niet in de selectie) onmondig blijkt, kan Eupen profiteren. De Duitstalige heeft in dit duel ook niets te verliezen en kan vrijuit voor zijn eigen kansen gaan. Komt daarbij dat ook vorig jaar de promovendus punten afsnoepte van de kampioen op de openingsspeeldag. STVV speelde toen 2-2-gelijk op het veld van Standard. Tiens, krijgen we dan toch nog een David-tegen-Goliath-verhaal?
Aftrap: 20u
Stadion: Constant Vanden Stock Stadion
Scheidsrechter: Delferiere

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto,Gillet,Mazuch,Juhasz,Descacht,Legear,Kljestan,Biglia,Kouyaté, Boussoufa,Suarez
Invallers: Schollen, Cordier, Chatelle, Chavarria, De Sutter, Kanu, Lecjaks, Marecek, Rnic

Geblesseerd: Wasilweski,
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: Lukaku trainde wel weer mee deze week, maar zit niet in de selectie.

: : : AS EUPEN : : :

Mogelijke opstelling: Petr, Dos Santos, Iandoli, Kocabas, Zukanovic, Diakhate, Milicevic, Saglik, Vinamont, Lepiller, Mombongo
Invallers: Werner, Desencios, Kabasele, Obradovic, Hendrikx, Panizzolo, Saglam, Colin, Espinal

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: Hendrikx zit tegen zijn ex-ploeg op de bank.

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.