Doll hangt schoenen aan de haak

MAANDAG, 5 JULI 2010, 17:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ex-Anderlecht-speler Olivier Doll zet op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Doll werd in 1994 door Anderlecht weggeplukt bij Seraing en bleef tien jaar in het Astridpark. De laatste zes jaar speelde hij bij Lokeren.


Een decennium lang stond Doll bij Anderlecht gekend als een erg harde verdediger. Zijn topjaar kende hij in 1996/97, toen hij 32 wedstrijden speelde en daarin drie keer scoorde. De Luikenaar kreeg echter vaak af te rekenen met blessures, waardoor hij de laatste jaren zijn basisplaats verloor.

Daarom verliet hij Anderlecht in 2004 voor Lokeren, waar hij het zelfs schopte tot aanvoerder. Nu dwingt een blessure Doll om te stoppen met voetbal.

"Wie weet kom ik later terug bij Anderlecht"

Een tweetal maanden geleden dacht Anderlecht aan Doll, die toen nog twijfelde tussen stoppen en doorgaan als voetballer, om coach te worden van de beloften. Doll bedankte echter voor het aanbod. "Maar ik vond het een eer dat Anderlecht mij vroeg", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Het aanbod kwam gewoon niet op het goede moment", legt hij zijn beslissing uit. "Beloftencoach bij Anderlecht is echt een fulltime-job en daarvoor moest ik verhuizen. Dat zag ik niet meteen zitten. Wie weet kom ik later wel bij Anderlecht terecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.