Zonen Musonda tekenen bij Anderlecht

DONDERDAG, 29 JULI 2010, 18:06 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Charly Musonda maakte van 1987 tot 1996 deel uit van de A-kern van Anderlecht. De populaire Zambiaan bleef bij paars-wit, als materiaalmeester. De kans dat je binnenkort weer de naam Musonda hoort in een voetbalprogramma is reëel.


De 18-jarige Lamisha Musonda kreeg een verbintenis voor twee seizoenen. Tika Musonda (16) ligt nu ook vast tot midden 2012. Papa Charly (bijna 41) is de koning te rijk: "Dat Anderlecht mijn zonen een contract aanbiedt, is een blijk van waardering."

"Mijn zonen worden al jaren goed begeleid op Anderlecht, zowel op vlak van de voetbalopleiding als op vlak van de extra sportieve begeleiding. Bovendien voelen mijn zonen de rest van de familie zich goed bij de club die van jeugdopleiding een prioriteit heeft gemaakt."

Charly Musonda belandde in 1986 bij Cercle Brugge. Een jaar later mocht hij het shirt aantrekken van Anderlecht. Op zijn achttiende veroverde hij er een basisplaats. Vanaf 1991 moest hij vrede nemen met een rol als invaller. Champagne Charly bleef Anderlecht trouw. Door een chronische knieblessure kwam hij weinig aan spelen toe. In 1996 besloot hij te stoppen met voetballen.

Een jaar later probeerde hij het opnieuw, bij de Duitse tweedeklasser Energie Cottbus. Twee jaar later zette hij een definitief punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. De 48-voudige international ging bij Anderlecht aan de slag als jeugdtrainer en later als materiaalmeester.



anderlecht-online forum