"Geen extra druk om Lukaku te vervangen"

VRIJDAG, 9 JULI 2010, 12:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de blessure van Romelu Lukaku hoopt heel Anderlecht nu op Matias Suarez om paars-wit naar de Champions League te trappen. Ook twee jaar geleden bevond Suarez zich in die positie. "Maar nu is het anders", zegt hij.


Door een blessure van Frutos moest Anderlecht wee jaar geleden Bate Borisov aan de bak met nieuwkomers Suarez en Kanu. Hoe het toen afgelopen is, weten we nog allemaal.

Suarez heeft er alvast vertrouwen in dat het dit jaar beter wordt. "Nu heb ik veel meer vertrouwen na mijn prestaties van vorig seizoen. Ik ben veel meer op mijn gemak en ik voel geen extra druk als ik Romelu zal moeten vervangen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Volgend seizoen mijn verantwoordelijkheid opnemen"

In het interview praat Suarez ook over zijn ambities voor het komende seizoen. "Mijn doel is een basisplaats verwerven en ik zou ook graag een vijftiental doelpunten maken. Daarom moet ik meer vertrouwen krijgen in de beslissende momenten voor doel."

"Ik ga mijn verantwoordelijkheid opnemen. Daarom heb ik ook vier jaar bijgetekend bij Anderlecht."

Samenspelen met Chavarria?

Mogelijk begint Suarez aan het seizoen met Pablo Chavarria naast hem in de spits. "Bij Belgrano hebben we een paar keer samen in de spits gespeeld. Pablo is een goeie aanvaller en hij integreert zich goed in de groep."

"Voor mij maakt het echter niet uit wie er naast mij loopt. Zolang ik de ploeg maar iets kan bijbrengen", zo besluit Suarez.



anderlecht-online forum