Biglia nieuwe vice-aanvoerder

DINSDAG, 6 JULI 2010, 10:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het vertrek van Jelle Van Damme promoveert Lucas Biglia tot vice-kapitein van Anderlecht. Bij afwezigheid van Olivier Deschacht, zal hij de paars-witte troepen aanvoeren. "Dit is een beloning voor vier jaar hard werken."


"Zowel op het veld als in de kleedkamer moet ik nu weten wat er leeft", vertelt Biglia in Het Nieuwsblad over zijn nieuwe verantwoordelijkheid.

De sportieve doelen kent hij alvast. "Het belangrijkste is nu de Champions League halen. Ik denk dat deze ploeg dat kan. Als we de Champions League niet halen betekent dat niet dat ik vertrek. Ik zet nu gewoon alles op de kwalificaties."

"Ontgoocheld na uitschakeling op wk"

De voorbije weken volgde Biglia met spanning het wk voetbal. Zaterdag zag hij zijn landgenoten uitgeschakeld worden door Duitsland. "Ik ben heel ontgoocheld, triest zelfs. We hadden een ploeg om door te stoten", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Na de eerste wedstrijd heb ik contact gehad met Sergio Agüero. Die zei me dat de sfeer in de groep nochtans heel goed was."

Biglia hoopte het voorbije jaar stilletjes om er bij te zijn in Zuid-Afrika. Hij haalde de selectie echter niet en droomt nu van 2014. "We zullen revanche nemen voor deze uitschakeling en hopelijk ben ik er zelf dan ook bij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.