Anderlecht in tweede helft voorbij Eupen

ZATERDAG, 31 JULI 2010, 21:52 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zijn openingswedstrijd met 4-1 gewonnen van nieuwkomer Eupen. In de eerste helft was paars-wit nergens en kwam het zelfs op achterstand tegen de promovendus. Pas na rust zette Anderlecht de scheve situatie recht.

Van een blitz-start zoals in de Supercup tegen Gent was geen sprake. Een loom Anderlecht speelde onverzorgd en liet het initiatief aan Eupen. Die gingen hun kans en konden Proto enkele keren bedreigen. Anderlecht stelde daar bijzonder weinig tegenover. Na iets meer dan een half uur spelen was er opschudding nadat Biglia slecht neer kwam na een duel. De Argentijn moest met de draagberrie van het veld en in zijn plaats kwam Sacha Kljestan. Op slag van rust kwam Eupen niet eens onverdiend op voorsprong: Lepiller mikte een vrije trap tegen de lat en de bal kwam tot bij Saglik die Alex bediende en Proto vloerde.

Wellicht had Ariël Jacobs zijn spelers de levieten gelezen tijdens de rust want Anderlecht kwam veel scherper uit de kleedkamer. De Sutter kon net niet zijn voet zetten tegen een voorzet-schot van Legear. Nadien mocht Gillet vrij in de zestien rakelings naast koppen. Een doelpunt hing in de lucht en in de 58' minuut bracht Suarez de bordjes in evenwicht. Hij devieerde een hoekschop van Legear in doel. Eupen zat dan al door zijn beste krachten heen en niet veel later maakte Legear er 2-1 van: Boussoufa met de perfecte voorzet en Legear kopte de bal voorbij Eupen-doelman Werner. In de 73' minuut stelde Suarez de zege veilig met zijn tweede doelpunt van de avond. In de slotminuten maakte Boussoufa er zelfs nog een ruime 4-1 zege van.

Uitslag: 4-1
Doelpunten: 45' Alex (0-1), 59' Suarez (1-1), 69' Legear (2-1), 74' Suarez (3-1), 91' Boussoufa (4-1)

Anderlecht:Proto, Gillet, Deschacht, Juhasz, Mazuch, Biglia (38' Kljestan), Kouyaté (83' Rnic), Legear, Boussoufa, De Sutter (59' Kanu), Suarez
Eupen:Werner, Iandoli, Alex, Kocabas, Zukanovic, Milicevic (81' Espinal), Diakhate, Saglik, Vinamont, Lepiller (71' Kabasele), Mombongo (82'Obradovic)

Geel: 31' Zukanovic

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion