De Sutter: "Ik ben er klaar voor"

MAANDAG, 26 JULI 2010, 16:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter maakte vrijdag tegen Gent zijn rentree na een revalidatie van enkele maanden. Tegen The New Saints hoopt hij weer op speelminuten. "Dit is een beloning voor mijn harde werk. Ik nam amper vier dagen vakantie."


"De staf had mij enkele dagen voor de Supercup al gezegd dat ik zou spelen en dat terwijl ik nog maar twee keer getraind had", vertelt De Sutter in Het Nieuwsblad. "Tijdens de match voelde ik geen pijn. Ik ben volledig in orde."

Terwijl zijn ploegmaats genoten van hun vakantie, werkte De Sutter hard aan zijn comeback. "Toen de ploeg het tornooi in Keulen speelde, werkte ik met de conditietrainers. Ik zag veel ritten in de Tour de France en herkende de Pyreneeëncols zoals Luz-Ardiden waar ik ooit zelf over fietste."

Matias Suarez doet het momenteel goed als diepe spits, zodat De Sutter alle tijd krijgt om ritme op te doen alvorens in de basis gedropt te worden. "Ik mis inderdaad nog matchritme, maar ben er wel klaar voor. Wanneer ik zal spelen, moet je aan de trainer vragen."

Over de tegenstander van morgen weet De Sutter nog niet al te veel. "Ze komen uit Wales en dus ik veronderstel dat ze fysiek sterk zullen zijn. We mogen ons niet laten vangen om ook op zijn Brits te gaan voetballen. We moeten spelen zoals Spanje dat deed tegen fysieke tegenstanders."



anderlecht-online forum