Gillet focust zich helemaal op rechtsback-plaats

VRIJDAG, 30 JULI 2010, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet ziet zijn voetbaltoekomst voortaan op rechtsback. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik wil deel uitmaken van de generatie Rode Duivels die weer opstaat en het is logisch dat ik dat als rechtsback moet doen."


Door het overaanbod van middenvelders bij Anderlecht, twijfelt Gillet of een basisplaats er daar voor hem in zit. "Ik heb van in het begin van de voorbereiding geleefd met de overtuiging dat ik rechtsback zou staan. Mijn voorbereiding was daardoor goed en ik hoop dat ik daar nu de vruchten van pluk."

Gillet hoopt als rechtsback ook op een plaats bij de Rode Duivels. Het was immers de huidige bondscoach Georges Leekens die Gillet omschoolde van een offensieve middenvelder tot een rechtsachter. "Ik was blij dat Leekens mij opriep voor de interland tegen Bulgarije, ook al speelde ik niet. Ik wil er volgende keer terug bij zijn en het is logisch dat ik dat als rechtsback moet doen."

Gillet beseft wel dat hij positioneel nog beter moet worden. "Je mag wel niet verwachten dat ik in twee jaar leer wat anderen veertien jaar lang geleerd hebben. Ik weet dat ik zwakke punten heb als rechtsback, maar ik werd daar intens aan met video's en analyses. Op het wk heb ik ook met veel aandacht gekeken naar offensieve backs als Lahm, Maicon en Ramos."

Eupen

Morgen opent Anderlecht de competitie tegen nieuwkomer Eupen, de ploeg waar Gillet zijn jeugdopleiding kreeg en de eerste ploeg haalde. "Ik heb veel aan die club te danken. Ik scoorde er 17 keer en dwong zo een transfer naar eerste klasse af."

Wat verwacht Gillet van zijn ex-club in eerste klasse? "Eupen moet zich optrekken aan wat Sint-Truiden vorig seizoen presteerde. Ze gaan in elk geval veel clubs ambeteren, al was het maar omdat het een verre verplaatsing is. En ik verzeker je: als het in de rest van het land koud is, dan is het daar ijskoud."



anderlecht-online forum