Archieven

 30-11-2003 
 29-11-2003 

Anderlecht loopt uit : 2-1

Anderlecht loopt uit : 2-1

Anderlecht had het niet makkelijk tegen Lierse, dat nog voor rust met tien kwam te staan. Spanning tot de laatste seconden in Brussel, maar de leider hield de drie punten thuis. Lees verder »

7800 tickets voor Bayern

7800 tickets voor Bayern

Paars-wit kreeg van Bayern München 7800 kaartjes voor de beslissende Champions League-partij. Zowat 2200 daarvan gaan supportersclubs, de overige worden vanaf maandagochtend 9 uur op de ticketafdeling aangeboden. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - Lierse

Voorbeschouwing Anderlecht - Lierse

Lierse won vorig seizoen voor het eerst sinds 1975 op Anderlecht met 1-2. Het wordt weer sleutelen voor Broos na de match tegen Lyon. Zo worden Kompany, Zewlakow en Aruna pas terug volgende week bij de groep verwacht. Lees verder »

Zane hinder aan de knie

Zane hinder aan de knie

Clayton Zane is opnieuw op de sukkel. De Australiër ondervindt opnieuw hinder aan de knie die hem bijna een jaar aan de kant hield. Sinds woensdag trainde Zane niet meer. Vandaag ondergaat hij een scanneronderzoek. Lees verder »

 28-11-2003 

Gesprek met Broos over verlenging contract

Gesprek met Broos over verlenging contract

Volgende week praat het bestuur van Anderlecht met Broos over een eventuele contractverlenging. Beide partijen gaven woensdag al aan dat ze een verlenging wel zien zitten. Wel moeten er nog enkele plooien worden gladgestreken. Lees verder »

Aruna naar Aston Villa?

Aruna naar Aston Villa?

Aruna Dindane hoopt nog steeds om op het eind van dit seizoen voor een Engelse club te kunnen spelen. Dat heeft zijn manager Serge Trimpont nog maar eens bevestigd: "Dindane wil in 1 van de 5 grootste competities spelen." Lees verder »

Interesse voor Ilic

Interesse voor Ilic

Drie Nederlandse clubs (RKC, Willem II en Vitesse) hebben interesse in Aleksander Ilic, de verdediger is na dit seizoen einde contract en mag Anderlecht verlaten. Lees verder »

Anderlecht mikt op bonus

Anderlecht mikt op bonus

Als Anderlecht zich over twee weken kan plaatsen voor de 1/8ste finales van de CL, mogen ze een bonus van 1.625.000 € in de boeken schrijven. Het bedrag komt bovenop de reeds geïnde premies voor de eerste ronde in de poulen. Lees verder »

Kompany wordt Adidas-gezicht

Kompany wordt Adidas-gezicht

Vincent Kompany is niet alleen de managers van de grote Europese clubs opgevallen, ook de zakenlui zien er brood in. Adidas strikte Kompany voor een meerjarige overeenkomst. Lees verder »


 27-11-2003 

McDonald traint terug mee

McDonald traint terug mee

Sherjill McDonald trainde opnieuw mee met de groep. De speler werd uit de ploeg gezet omdat hij maandag te laat op training kwam. "Hij zal wel beseffen dat hij in de plaats van Iachtchouk had kunnen invallen", zegt Broos. Lees verder »

 26-11-2003 

Wil Broos bijtekenen?

Wil Broos bijtekenen?

RSCA wil het contract van Broos verlengen. Dat heeft voorzitter Roger Vanden Stock gezegd. "Dat het contract nog niet getekend is, ligt misschien aan Broos zelf", klonk het. "Anderlecht twijfelt niet, maar Broos misschien wel". Lees verder »

Eén punt volstaat voor 8e finale

Eén punt volstaat voor 8e finale

Eén punt in Bayern volstaat voor de kwalificatie voor de 8e CL finales. Bij verlies is de laatste plaats een feit. Tenzij Lyon met groter verschil thuis van Celtic verliest dan Anderlecht in Munchen. Dan wenkt de UEFA-Cup. Lees verder »

Reacties na RSCA-Lyon

Reacties na RSCA-Lyon

Na de partij waren er aan Anderlecht kant niets dan blije reacties. Aan de kant van Lyon was iedereen het er over eens dat ze maar 20 minuten goed speelden en dat de overwinning van paars-wit zeker verdiend was. Lees verder »

 25-11-2003 

Anderlecht wint van Lyon

Anderlecht wint van Lyon

De Champions League is nog niet voorbij voor Anderlecht. Op eigen veld won het verdiend met 1-0 van Olympique Lyon. Met maar drie verdedigers had paars-wit in het begin nogal wat moeite. Lees verder »

Vanden Stock blikt vooruit

Vanden Stock blikt vooruit

Anderlecht-preses Roger Vanden Stock weet dat het straks alles of niks wordt voor zijn club: "Het wordt lastig, maar hier kan alles hé", zegt hij in HLN. "Onze enige tegenslag is dat Lyon ging winnen bij Bayern." Lees verder »

Deflandre rekent op basisplaats

Deflandre rekent op basisplaats

Eric Deflandre speelt dinsdag met Lyon tegen Anderlecht. Of hij in de basis staat weet hij nog niet, "maar na een dijblessure ben ik weer 100% fit", zegt de rechtsachter in Het Laatste Nieuws. Lees verder »


 24-11-2003 

Opstelling voor RSCA-Lyon

Opstelling voor RSCA-Lyon

MacDonald vergiste zich maandag van trainingsuur en is uit de kern gehaald. Iachtchouk vervangt hem. Aruna is geschorst. Als Hasi, Hendrikx, Zewlakow en/of Reveillère (Lyon) geel krijgen, mogen ze de volgende match niet spelen. Lees verder »

 23-11-2003 

Messina fluit Anderlecht - Lyon

Messina fluit Anderlecht - Lyon

De Italiaan Domenica Messina is door de UEFA aangeduid als scheidsrechter van de wedstrijd tussen Anderlecht en Olympique Lyon, dinsdagavond (20u45) in het Constant Vanden Stock stadion. Lees verder »

 22-11-2003 

Ook Celtic en Bayern winnen

Ook Celtic en Bayern winnen

Celtic klopte Dundee United met 1-5. Chris Sutton maakte een hattrick en Henrik Larsson scoorde 2 keer. Het is de 12e competitiezege op rij. Bayern klopte stadsgenoot München 1860. Makaay maakte de enige goal. Khan redde de 3ptn. Lees verder »

Broos: "Zane niet tegen Lyon"

Broos:

Clayton Zane zou niet spelen in de partij tegen Lyon. Toch wil Broos twee spitsen opstellen, enkel weet hij nog niet wie. "Het is niet omdat je tweemaal kan scoren tegen Brussels, dat je nu direct 2 versnellingen hoger kan spelen" Lees verder »

Kompany out met kuitletsel

Kompany out met kuitletsel

Vincent Kompany moest gisteren verstek geven. De jonge Anderlecht-verdediger liep op de laatste training een kuitblessure op. Tihinen nam zijn plaats in in het hart van de Anderlecht-defensie naast De Boeck. Lees verder »

CL: Lyon pakt zege in slotminuten

CL: Lyon pakt zege in slotminuten

Lyon won vandaag nipt van Straatsburg. Luyindula benutte een strafschop in blessuretijd en bezorgde Lyon zo de zege. Lyon moest in de tweede helft met 10 man verder na een rode kaart voor Essien, maar won toch nog. Lees verder »


 21-11-2003 

Seol hervat training

Seol hervat training

Ki-Hyeon Seol hervatte gisteren de trainingen met de groep. De Zuid-Koreaan speel maandag over een week normaal gezien met de reserven tegen Lierse. Lees verder »

Reserven winnen van Bergen

Reserven winnen van Bergen

De reserven van Anderlecht hebben gisteren in het Koning Boudewijnstadion met 6-0 gewonnen van Bergen. De doelpunten kwamen van Gerk (3x), Ilic, Iachtchouk en Ngomsome. Lees verder »

 20-11-2003 

Inter wil Baseggio

Inter wil Baseggio

Inter Milaan heeft zijn interesse in Walter Baseggio bevestigd. Vorige week werd gemeld dat Baseggio zich klaar voelde voor Inter en woensdag heeft voorzitter Moratti rond de tafel gezeten met Pelizzon, de manager van Baseggio. Lees verder »

Verkoop foto's: 13854 €

Verkoop foto's: 13854 €

Anderlecht heeft 13.854 euro verzameld met de veiling van de kunstzinnige zwartwitfoto's van zijn spelers. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de jeugdwerking van paars-wit. Lees verder »

 19-11-2003 

Mornar mag naar het EK

Mornar mag naar het EK

Ivica Mornar mag met Kroatië naar het WK. De Kroaten klopten, met 10, Slovenië. Mornar speelde niet. Prso scoorde de enige goal na 61 minuten: 0-1.
Kolar speelde een partij voor Tsjechië en verloor na strafschoppen. Lees verder »

Anderlecht tegen Antwerp in beker

Anderlecht tegen Antwerp in beker

Anderlecht werd uitgeloot tegen Royal Antwerp in de 16e finales van de Belgische Beker. Wie wint, stoot door. Als de stand na 90' gelijk is, zijn er verlengingen. Als het ook dan nog gelijk staat, moeten de penalty's beslissen. Lees verder »

Jestrovic bestolen

Jestrovic bestolen

Voor de tweede keer in twee jaar werd Anderlecht-spits Nenad Jestrovic het slachtoffer van inbrekers. De eerste keer hadden ze het enkel op zijn wagen gemunt, ditmaal is hij zijn dure Mercedes, juwelen en merkkledij kwijt. Lees verder »


 18-11-2003 

Seol niet tegen Lyon

Seol niet tegen Lyon

Seol, die herstelt van een artroscopie, haalt het Champions League-duel tegen Lyon van volgende dinsdag niet. Deze week herneemt hij wel al de training. Hij kan de geschorste Aruna dus niet vervangen. Lees verder »

Zonder Mornar & Kolar tegen Bergen

Zonder Mornar & Kolar tegen Bergen

Anderlecht start vrijdag wellicht aan de wedstrijd tegen Bergen zonder Ivica Mornar en Martin Kolar. Mornar speelt woensdag een EK-barrageduel met Kroatië en sluit pas vrijdag aan bij de groep. Lees verder »

Nieuw contract voor Junior?

Nieuw contract voor Junior?

Junior kan een nieuw contract tekenen voor twee tot drie jaar. De 21-jarige middenvelder houdt zijn antwoord in beraad. Wel zijn er nog drie spelers die wachten op een verlening: Doll, Ilic en Seol Lees verder »

 17-11-2003 

Nog geen bod op Baseggio

Nog geen bod op Baseggio

Anderlecht heeft momenteel nog geen bod ontvangen voor Walter Baseggio. Dat zegt manager Michel Verschueren. Baseggio zou naar Italië verkassen, na interesse van Inter Milaan. Baseggio heeft nog een contract tot juni 2005. Lees verder »

 16-11-2003 

Zitka out, Peersman in doel

Zitka out, Peersman in doel

Daniel Zitka is out voor de bekerpartij van deze middag tegen FC Brussels. De doelman heeft nog steeds last van een enkelblessure. Tristan Peersman neemt zijn plaats in. Van Steenberghe neemt plaats op de bank. Lees verder »

 15-11-2003 

Bekermatch uitverkocht

Bekermatch uitverkocht

Voor de bekermatch FC Brussels-Anderlecht zullen de loketten zondag gesloten blijven. Tickets kunnen nog wel verkregen worden op het secretariaat van beide clubs. Lees verder »

 14-11-2003 
 13-11-2003 

Fancard blijft bestaan

Fancard blijft bestaan

De 18 clubs van de Profliga hebben beslist om voor het nieuwe ticketcontract van commerciële en technische partner te wisselen. De volgende 5 seizoenen werkt de Profliga samen met Athos in plaats van GVA. Lees verder »

Verschueren: "Het is kul en larie"

Verschueren:

"Wij weten van niks. Ik weet niet wie dit nu weer gelanceerd heeft, maar wat mij betreft is het kul en larie. Wij hebben een goed contact met manager Pelinzon, als er iets zou zijn, had hij het ons laten weten." Lees verder »

Zonder Wilhemsson tegen FC Brussels

Zonder Wilhemsson tegen FC Brussels

De fax die gisteren van de Zweedse Federatie naar Anderlecht werd gestuurd bracht geen goed nieuws. Zo zal Wilhelmsson niet kunnen spelen tegen FC Brussels nu zondag wegens interland verplichtingen. Lees verder »

Enkele weetjes

Enkele weetjes

Doll speelde 90 minuten met de invallers, Seol maakt daar over twee weken zijn comeback. Tijdens de winterstage in Gran Canaria speelt paars-wit tegen Hertha Berlijn, Sparta Praag en Hamburg. Lees verder »

Anderlecht praat met Broos

Anderlecht praat met Broos

Na de contractverlenging van Franky Vercauteren gaat Anderlecht begin volgende week rond de tafel zitten met trainer Broos. Welke strategie het bestuur zal volgen in de onderhandelingen wordt bepaald in het volgende directiecomité Lees verder »

 12-11-2003 
 11-11-2003 
 10-11-2003 

Ruime overwinningen voor CL tegenstanders

Ruime overwinningen voor CL tegenstanders

Zoals eerder gemeld won Champions League opponent Celtic zaterdag al met 5-0. Hartson scoorde twee maal. Wallace, Varga en Larsson elk één keer.
Gisteren speelden Bayern en Lyon nog. Ze wonnen elk met ruime 4-1 cijfers. Lees verder »

Anderlecht moet spelers missen

Anderlecht moet spelers missen

Anderlecht moet het in de bekermatch tegen buur FC Brussels doen zonder vijf van zijn internationals. Aruna, Mornar, Hasi, Kolar en Wilhelmsson hebben allen interlandverplichtingen. Lees verder »

 09-11-2003 

Anderlecht vernederd op eigen veld

Anderlecht vernederd op eigen veld

Anderlecht heeft een zwarte week achter de rug. Nu gaf ook Standard paars-wit een pandoering. Door het puntenvelies van Anderlecht kan Standard opklimmen naar de tweede plaats in het klassement. Lees verder »

Voorbeschouwing RSCA-Standard

Voorbeschouwing RSCA-Standard

Vanavond staat de topper tussen Anderlecht en Standard op het programma. Mornar, Wilhelmsson en Deschacht geraken waarschijnlijk fit. Bij winst van paars-wit, heeft eerste achtervolger Genk al 10 punten achterstand. Lees verder »

Vercauteren blijft 4 jaar langer

Vercauteren blijft 4 jaar langer

Franky Vercauteren heeft met Anderlecht een akkoord bereikt om nog vier jaar langer assistent-trainer te blijven. Hij tekent deze week het contract.
Vercauteren wordt steeds belangrijker bij Anderlecht. Lees verder »

 08-11-2003 

BeNeCup krijgt vorm

BeNeCup krijgt vorm

Werkgroep Benecup krijgt stilaan vorm. Het uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond wil een Belgisch-Nederlandse werkgroep voor een Benecup oprichten. Dat is een nieuwe bekercompetitie met Belgische en Nederlandse ploegen. Lees verder »

Celtic haalt opnieuw zwaar uit

Celtic haalt opnieuw zwaar uit

Celtic heeft in de eigen competitie opnieuw zwaar uitgehaald. Het won met 5-0 van Dunfermline. Lyon trekt morgen naar Marseille. Het sukkelende Bayern krijgt, eveneens morgen, Dortmund op bezoek. Lees verder »

 07-11-2003 

Mornar en Iachtchouk out

Mornar en Iachtchouk out

Ivica Mornar heeft last aan zijn knie. Hij ondergaat nu enkele test om te zien hoe ernstig het is maar de medische staf is er niet gerust in en denkt dat hij niet klaar zal zijn voor de match tegen Standard nu zondag. Lees verder »

 06-11-2003 

Reacties na Celtic-RSCA

Reacties na Celtic-RSCA

Na de wedstrijd gaven trainer Broos, en de spelers Deschacht en Kompany hun visie over de partij. Ze waren het er allemaal over eens dat de prestatie van paars-wit beneden alle niveau was. Tegen Standard moet het zeker beter! Lees verder »

Birmingham City volgt Mornar en Baseggio

Birmingham City volgt Mornar en Baseggio

Niet alleen Vincent Kompany mag op belangstelling vanuit Engeland rekenen. Gisteren zat ook Steve Bruce in de tribunes van Celtic Park. De coach van Birmingham City was afgezakt om Baseggio en Mornar aan het werk te zien. Lees verder »

 05-11-2003 

Aruna geschorst

Aruna geschorst

Doordat Aruna zijn 3e gele kaart gepakt heeft tijdens de match tegen Celtic zal hij tegen Lyon geschorst zijn. Zewlakow en Hasi zullen ook moeten oppassen voor een derde geel. Wilhemsson heeft zijn eerste geel gehad. Lees verder »

Celtic overklast Anderlecht

Celtic overklast Anderlecht

Anderlecht is kopje onder gegaan op het veld van Celtic. Het verloor met 3-1. Een goal vermijden in de beginfase was de hoofdopdracht die Hugo Broos zijn spelers meegaf. Lees verder »

Mike Verstraeten over Hartson en zichzelf.

Mike Verstraeten over Hartson en zichzelf.

Ex-Anderlechtspeler Mike Verstraeten kent Celtic-spits John Hartson nog. Maar: "Hij is nu een ster, ik dop."
"Hartson? Die herinner ik me nog goed. Elleboogje van gekregen, bespuwd, maar hij zag dat het bij mij niet pakte. Lees verder »

Europese subsidies voor Neerpede

Europese subsidies voor Neerpede

Anderlecht heeft de bevestiging voor een eerste subsidie van 1 miljoen euro van het Brussels Gewest voor vernieuwing van het jeugdcentrum in Neerpede. Het krijgt dezelfde som nu jaarlijks tot 2008. Lees verder »

Voorbeschouwing Celtic - RSCA

Voorbeschouwing Celtic - RSCA

Deze avond speelt Anderlecht zijn 4e wedstrijd in de Champions League. De tegenstander is het Schotse Celtic Glasgow, amper te kloppen in hun eigen stadion. Anderlecht won 2 weken geleden wel in eigen huis met 1-0 van Celtic. Lees verder »

3 matchen op zondag

3 matchen op zondag

Anderlecht zal dan toch drie matchen op zondagmiddag moeten afwerken. De Brusselse club had gevraagd dat niet te moeten doen, maar die vraag is afgewezen. Lees verder »

 04-11-2003 

Laat Anderlecht zijn sterren gaan?

Laat Anderlecht zijn sterren gaan?

Anderlecht-manager Michel Verschueren sluit niet uit dat Walter Baseggio, Aruna Dindane en/of Vincent Kompany de club zullen verlaten. "Maar we zullen wel alles doen om hen te houden", zegt hij. Lees verder »

 03-11-2003 

Ferguson in Celtic Park

Ferguson in Celtic Park

Alex Ferguson, de manager van Manchester United, wordt woensdagavond in Celtic Park verwacht. Volgens de Engelse kwaliteitskrant The Independent komt hij Vincent Kompany bekijken. Lees verder »

Anderlecht blijft Lee Jo-Hin volgen

Anderlecht blijft Lee Jo-Hin volgen

De Zuid-Koreaan was drie weken op stage bij Anderlecht, maar keerde terug naar zijn land om het WK voor min 21-jarigen in Dubai voor te bereiden, dat in eind november en begin december gespeeld wordt. Lees verder »

 02-11-2003 

Ilic tegen Glasgow

Ilic tegen Glasgow

De spelers hebben vandaag een rustdag gekregen en worden pas maandagnamiddag terug op de training verwacht. Dinsdag morgen vertekken ze dan naar Celtic Glasgow. Lees verder »

 01-11-2003 

Lyon en Celtic winnen, Bayern verliest

Lyon en Celtic winnen, Bayern verliest

De tegenstanders van Anderlecht in de Champions League hebben ook al hun wedstrijd gespeeld. Lyon en Celtic Glasgow wonnen elk met 0-5. Enkel Bayern Munchen ging verrassend, maar verdiend kopje onder op Schalke. Lees verder »