Eerste voorbeschouwing RSCA - Lyon: Wilhemsson spits

ZONDAG, 23 NOVEMBER 2003, 23:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De Zweed Christian Wilhelmsson wordt dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Lyon de vervanger van de geschorste Aruna Dindane. Zijn landgenoot Pär Zetterberg komt bijna zeker ook aan de aftrap.

Vrijdag in Bergen bleef Ivica Mornar aan de kant. De Kroaat kreeg de gelegenheid de viering van de kwalificatie voor Euro 2004 rustig te verwerken. Broos kon op die manier Clayton Zane voor de tweede week op rij speelgelegenheid geven. De Australiër bakte er tegen het povere Bergen echter niks van en werd door zijn coach prompt afgeschreven als wisselmogelijkheid voor Aruna. "Zane wordt het niet", zei Broos. "Het is niet omdat je tegen Brussels twee goals maakt, dat je klaar bent om twee niveaus hoger te spelen."

De Anderlecht-trainer probeerde gistermorgen in het jeugdcentrum in Neerpede wat andere dingen uit. Eerst probeerde hij het met twee spitsen (Wilhelmsson en Mornar, en Zetterberg daar kort achter) en drie verdedigers: Tihinen, Kompany en Deschacht. "Dan heb je drie echt goede verdedigers nodig", zei Broos. Die kon aanvoerder De Boeck in zijn zak steken.

Nadien wisselden De Boeck en Tihinen van ploeg en schakelde het A-team over naar een laatste lijn met vier. Hendrikx nam daarbij op rechts de plaats in van Zewlakow, die vanwege lichte problemen met de adductoren in het Astridpark was achtergebleven. Mornar en Wilhelmsson bleven voorin en Broos probeerde ook nog eens een driemansaanval uit met Kolar op de linkerflank.

In alle scenario's kwam Wilhelmsson als spits voor. Zetterberg was ook telkens aanwezig op het middenveld, maar als Broos voor een klassieke 4-4-2 kiest zou hij nog naast de ploeg kunnen vallen. "Ik neig naar de eerste opstelling", zei Broos achteraf. "Twee spitsen en drie verdedigers dus. Dat biedt de meeste perspectieven."

Echt enthousiast was hij echter niet. "Ik heb bij alle speelwijzen voor- en nadelen gezien", vertelde hij. "Een goede organisatie is van levensbelang tegen de Fransen. Zodra we een keuze hebben gemaakt, zullen we goed moeten uitleggen wat we willen. Zetterberg zakte op training bijvoorbeeld te veel terug. Als we spelen zoals ik voor ogen heb, moet hij eerder als derde aanvaller dan als vijfde middenvelder fungeren." Het komt er op neer dat Hugo Broos wil opteren voor een 3-4-3-opstelling tegen de Franse landskampioen.

De ploeg zou er dan als volgt uitzien: Zitka; Tihinen, Kompany, Deschacht; Hendrikx of Zewlakow, Hasi, Baseggio, Kolar; Zetterberg; Wilhelmsson, Mornar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.