Kompany zou 4,3 miljoen kosten

WOENSDAG, 5 NOVEMBER 2003, 14:53 - Fredoo
Anderlecht-Online No Image Found

De Engelse kampioen Manchester United zou 4,38 miljoen euro moeten betalen om Vincent Kompany in te lijven. Dat meent de Britse krant The Independent toch.


Manchester zoekt een vervanger voor Rio Ferdinand, die een dopingtest 'miste' en geschorst zou kunnen worden. Alex Ferguson, de manager, zakt daarom af naar Celtic Glasgow - Anderlecht om er Vincent Kompany (17) te beoordelen.

"Anderlecht vraagt 3 miljoen pond of 4,385 miljoen euro voor de verdediger, die getipt wordt als grootste talent in Europa wegens zijn maturiteit, kracht en technische klasse", weet de krant.

De Britse kwaliteitskrant The Independent lijkt met Vincent Kompany wel de nieuwe Franz Beckenbauer te hebben ontdekt. Overigens zou de speler zeker niet voor de zomer Anderlecht verlaten.

"Kompany staat bovenaan het verlanglijstje om Ferdinand te vervangen. Hij heeft indruk gemaakt op de scouts van Manchester sinds hij zijn doorbraak naar het eerste elftal bewerkstelligde"

Het Nieuwsblad meent te weten dat de speler "zeker niet in januari vertrekt en wellicht ook niet op het einde van dit seizoen. Zijn manager Liechtenstein zou daarmee hebben ingestemd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.