Vercauteren: "Ik werk liever in de schaduw"

WOENSDAG, 12 NOVEMBER 2003, 10:08 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren (47) verbindt zijn lot tot 2008 aan Anderlecht. Hij blijft hulptrainer, maar daarnaast zal zijn stem in het technische beleid luider gaan klinken.


De club beseft dat de doorstroming van de eigen jeugd naar het eerste elftal nog stukken beter kan, ook al maakten we de voorbije jaren kennis met Olivier Deschacht, Junior, Goran Lovre, Martin Kolar en Vincent Kompany

Wat verandert er voor jou nu er een akkoord is over een nieuw contract, Franky? "In eerste instantie blijf ik assistent van de hoofdtrainer. Tegelijkertijd zal ik zetelen in de nieuw opgerichte technische commissie. Daarin zal ik met onder meer hoofdscout Peter Ressel en jeugdcoördinator Werner Deraeve specifieke problemen bespreken."

Zoals? "Ik zal toelichten waarom bepaalde jongeren wel of niet spelen bij de reserven. We zullen profielen voor spelers voor de A-ploeg uitwerken. Zo gebeurde het vroeger dat er bij de jeugd jongens van 1,65 meter voor 60 kilogram centraal in de verdediging werden uitgespeeld. In het moderne voetbal is dat uit den boze. Talent alleen volstaat niet langer. Mentaliteit en fysiek zijn zeker zo belangrijk. De jeugd en de A-kern zullen niet meer naast mekaar werken. Normaal had dat al veel langer niet mogen gebeuren. Pas sinds enkele weken waait er een nieuwe wind, waardoor dat probleem is opgelost."

Wiens verdienste is dat? "Herman Van Holsbeeck heeft geluisterd naar de zorgen van iedereen binnen de club. Hij kwam tot de vaststelling dat interne communicatie een probleem was."

Heeft de ontwikkeling van Vincent Kompany er ook toe geleid dat er wat is losgekomen binnen de club? "Dat heeft meegespeeld, maar het wordt ook mijn rol om bepaalde zaken af te remmen. Je mag niet verwachten dat we elk jaar een Kompany gaan afleveren."

Nu er duidelijkheid is over jouw situatie, is het afwachten hoe het met de hoofdtrainer verder gaat. Mag Emilio Ferrera het vergeten om hier de komende jaren coach te worden? "Met dat soort vragen houd ik me niet bezig. In voetbal kan alles snel keren. Indien nodig kan ik met mijn grootste vijand werken, al is dat nu niet aan de orde."

Koester je zelf niet de ambitie om ooit hoofdtrainer te worden? "Niet meteen. Ik werk liever in de schaduw. Dat de club waardeert wat ik doe en me daarvoor beloont met een nieuw contract, doet me plezier."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.