Anderlecht vernederd op eigen veld

ZONDAG, 9 NOVEMBER 2003, 20:14 - Michaël

Anderlecht heeft een zwarte week achter de rug. Nu gaf ook Standard paars-wit een pandoering. Door het puntenvelies van Anderlecht kan Standard opklimmen naar de tweede plaats in het klassement.

Fraai voetbal in een topper, het kan. Voor de rust speelden beide ploegen aan een hoog tempo, wat veel kansen opleverde. Kaklamanos vuurde Standard op voorsprong, na een foutje van Kompany. Toen Moreira een splijtende pass verstuurde naar Mpenza, was het zowaar 0-2. Standard scoorde aan 100 %.
Tussendoor had Aruna, alleen voor Carini, de 1-1 gemist. Anderlecht scoorde dan toch, toen Mornar tegen zijn ex-ploeg doorspurtte op links.
Aruna kreeg na een mooie aanval opnieuw een kans om gelijk te maken, maar mikte ver naast. Standard bleef vlijmscherp counteren. Alweer Moreira zonderde Walasiak af voor Zitka, maar die hield Anderlecht overeind.

Na de rust probeerde Anderlecht wel, maar veel kansen kreeg het niet. Standard bleef scherp voetballen en Walasiak en Kaklamanos konden afronden. Na de 1-4 was het vuur helemaal gedoofd bij Anderlecht, dat nog een lijdensweg van zowat een halfuur voor de boeg had.
Zowat 20 jaar was het geleden dat Standard nog eens won bij Anderlecht.

UITSLAG: 1-4
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunten: 8' Kaklamanos 0-1, 20' Mpenza 0-2, 22' Mornar 1-2, 53' Walasiak 1-3, 60' Kaklamanos 1-4

Anderlecht: Zitka, Zewlakow, De Boeck, Kompany, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi, Baseggio, Kolar, Mornar (75' Macdonald), Aruna

Standard: Carini, Turaci, Enakarhire, Sorondo, Dragutinovic, Bisconti, Walasiak (70' Kimoto), Moreira, Mumlek, Mpenza (84' Bangoura), Kaklamanos (61' Datti)

Scheidsrechter: Allaerts
Toeschouwers: 25.232