Archieven

 30-09-2003 

Anderlecht speelt gelijk tegen Bayern

Anderlecht speelt gelijk tegen Bayern

Het zag er een tijdlang mooi uit voor Anderlecht, maar het heeft Bayern niet kunnen verslaan. 1-1 werd het. Bayern München greep Anderlecht meteen bij de keel. "We kropen te veel naar achteren", zei hulpcoach Vercauteren" Lees verder »

1800 duitse supporters

1800 duitse supporters

Al de tickets (22500, dat is het maximum opgelegd door de UEFA) zijn verkocht voor de match van deze avond. Aan de kant van Bayern Munchen verwachten ze 1800 supportes en genodigden. Lees verder »

Aruna moet oppassen voor 3e geel

Aruna moet oppassen voor 3e geel

De Ivoriaanse aanvaller van Anderlecht speelt deze avond met het zwaard van Damocles boven zijn hoofd. In feite, als hij deze avond geel krijgt (zijn 3e), dan zal hij voor de volgende match geschorst zijn. Lees verder »

 29-09-2003 

Voorbeschouwing op RSCA-Bayern

Voorbeschouwing op RSCA-Bayern

Doll is niet beschikbaar. Geen vijf middenvelders deze keer en een 4-4-2 of 4-3-3 op het veld. Bij Bayern is Pizarro weer beschikbaar. De partij zal worden geleid door de Spaanse ref Medina. De laatste RSCA-Bayern eindigde op 2-2. Lees verder »

Kompany praat week niet met pers

Kompany praat week niet met pers

Vincent Kompany wimpelt deze week elke vraag voor een interview af. Hij doet dat op aangeven van Hugo Broos. "Vincent sprak me vorige week aan met de vraag in hoeverre hij de interviews kon weigeren", zegt Hugo Broos Lees verder »

Bank dreigt weer voor Zetterberg

Bank dreigt weer voor Zetterberg

Zetterberg is ondanks zijn drie goals vrijdag tegen Heusden niet zeker van een basisplaats voor de partij van morgen tegen Bayern München. Broos wil meer risico's nemen en Pär zou wel eens het kind van de rekening kunnen worden. Lees verder »

 28-09-2003 

Wilhemsson minstens 6 weken out

Wilhemsson minstens 6 weken out

Anderlecht moet Christian Wilhelmsson zeker zes weken missen. De Zweed werd in de match tegen Heusden-Zolder aan de knie geraakt. De medische staf vreest zelfs voor een langere afwezigheid. Lees verder »


 27-09-2003 

Celtic, Lyon en Bayern winnen

Celtic, Lyon en Bayern winnen

Celtic Glasgow, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, heeft de match tegen Hibernian gewonnen met 1-2. Celtic boog een achterstand om. Thompson (pen) en de onvermijdelijke Larsson scoorden. Lees verder »

Ook De Boeck out

Ook De Boeck out

Halverwege de tweede helft hinkte Glen De Boeck naar de kant. De centrale verdediger sukkelde met een probleem aan de adductoren. Het blijft afwachten of de match tegen Bayern in gevaar komt voor De Boeck. Lees verder »

Evenaring clubrecord

Evenaring clubrecord

Op de 7e speeldag heeft Anderlecht meteen ook zijn zevende overwinning behaald. Het is pas de 3e keer in de clubgeschiedenis dat Anderlecht het seizoen opent met een reeks van 7 overwinningen. Eerder gebeurde dat in 1964 en 1967. Lees verder »

Wilhemsson enkele weken out?

Wilhemsson enkele weken out?

Wilhemsson werd tijdens de wedstrijd tegen Heusden vervangen doordat hij een knieletsel had opgelopen. Verder onderzoek moet de ernst uitwijzen maar waarschijnlijk zal hij enkele weken aan de kant moeten blijven. Lees verder »

Reactie van Broos na de match

Reactie van Broos na de match

Hugo Broos loofde "de mentale weerbaarheid" van zijn ploeg, maar voor de rest had de trainer op 927 Live geen goed woord over voor Anderlecht. "We hebben met vuur gespeeld." Lees verder »

 26-09-2003 

Tihinen geschorst

Tihinen geschorst

Doordat Tihinen zijn derde gele kaart in de competitie gekregen heeft zal hij voor de volgende wedstrijd, tegen Brugge, geschorst zijn. Lees verder »

Voorbeschouwing Heusden-RSCA

Voorbeschouwing Heusden-RSCA

Vanavond verdedigt leider Anderlecht zijn maximum tegen Heusden Zolder, dat nog geen enkele goal kon maken. Broos spaart Deschacht, Tihinen en Baseggio. Aruna heeft de griep. Bij Heusden debuteert de 24e jarige Bjorn Janssen. Lees verder »

Hugo Broos in Spanje

Hugo Broos in Spanje

Deze donderdag hebben de verantwoordelijken van Anderlecht besloten om de wekelijkse vergadering van het sportcomité vooruit te laten gaan om zo Herman Van Holsbeeck en Hugo Broos de mogelijk te geven hun vliegtuig te halen. Lees verder »

 25-09-2003 

Heusden - RSCA : zonder Aruna

Heusden - RSCA : zonder Aruna

Anderlecht zal het morgen tegen Heusen Zolder zonder Aruna moeten stellen. De spits is nog niet voldoende hersteld en krijgt ook extra rust voor de wedstrijd tegen München. Lees verder »

Iachtchouk gebrand op come-back

Iachtchouk gebrand op come-back

In 1996 haalde Anderlecht de Oekraïense jeugdinternational Oleg Iachtchouk in.
Sedert 1998-1999, zijn beste seizoen in Anderlecht, werd de aanvaller vier keer geopereerd en speelde hij 19 matchen. Lees verder »

Griepvirus treft Bayern

Griepvirus treft Bayern

Owen Hargreaves en Claudio Pizarro zijn getroffen door de griep. "Ook 3 andere spelers hebben last", zei trainer Hitzfeld. Die moet na Jeremies, Deisler en Scholl ook Sagnol missen. De Fransman wordt geopereerd aan de meniscus. Lees verder »

2000 kaarten voor Celtic-fans

2000 kaarten voor Celtic-fans

Anderlecht kan niet voldoende tickets voorzien voor Celtic-supporters. De Schotten willen op 21 oktober 7.000 fans meebrengen naar Brussel, maar Anderlecht kan maar 2.000 tickets ter beschikking stellen. Lees verder »

Vercauteren scout Glasgow

Vercauteren scout Glasgow

Zaterdag gaat Daniel Renders nog eens Bayern Munchen scouten tijdens de match tegen Rostock. Hugo Broos zelf blijft thuis en wacht op het rapport van Renders in verband met de match. Lees verder »

Webmaster jarig!

Webmaster jarig!

Langs deze weg wil het hele Purple Dynamite Webteam hun trouwe webmaster David feliciteren met zijn verjaardag en hem bedanken voor zijn jaren lange inzet voor deze site!! Lees verder »


 24-09-2003 

België stijgt op FIFA-ranking

België stijgt op FIFA-ranking

België is gestegen op de FIFA wereldranglijst. De Belgen klommen 2 plaatsen en staan nu 16e. EK tegenstanders Kroatië, Bulgarije, Estland en Andorra scoren minder goed. Brazilië voert de ranking aan, gevolgd door Frankrijk. Lees verder »

Contractbesprekingen bij Anderlecht

Contractbesprekingen bij Anderlecht

Franky Vercauteren blijft ook de komende jaren hulptrainer bij Anderlecht. Er is nog niks getekend, maar een akkoord is dichtbij. In juni is Vercauteren einde contract. "Ik heb uitgemaakt dat ik in Anderlecht wil blijven. Lees verder »

Doll traint individueel

Doll traint individueel

Vanderhaeghe, Junior, Kolar en Zane gingen tijdens de training voluit. Doll echter trainde nog individueel maar zal eerstdaags bij de groep aansluiten. De Boeck worstelde eergisteren met koorts. Lees verder »

 23-09-2003 

Twee nieuwe supportersclubs

Twee nieuwe supportersclubs

De stewards van RSCA hebben een officiële supportersclub opgericht. Ook in Luik is er een nieuwe fanclub. Zij dragen de naam "Purple Heart from Liège". Verder krijgen alle supportersclubs de mogelijkheid tot aankoop van een vlag. Lees verder »

Tihinen scheurde pees in hand

Tihinen scheurde pees in hand

Hannu Tihinen hield aan een botsing op training met Aruna een gescheurde pees in de hand over. Dinsdag moet hij onder het mes, maar de match tegen Heusden komt niet in het gedrang. Aruna heeft last van de hamstrings en krijgt rust Lees verder »

Jonge M. Martens over Anderlecht

Jonge M. Martens over Anderlecht

Anderlecht-trainer Hugo Broos blijft kiezen voor de jeugd. De 19-jarige Maarten Martens mochten tegen Westerlo voor het eerst invallen. "Dit smaakt naar meer", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 22-09-2003 

Kolar klaar voor rentree

Kolar klaar voor rentree

Martin Kolar, de linkerflankspeler van Anderlecht, is bijna hersteld van zijn langdurige blessure. De Tsjech speelde een volledige wedstrijd met de reserven van paars-wit en was één van de opvallendste figuren. Lees verder »

Sociaal begeleider voor jeugdspelers

Sociaal begeleider voor jeugdspelers

Anderlecht nam het voorbije weekend een sociaal begeleider voor jeugdspelers in dienst. Opvolgen van de schoolprestaties, het letten op gezonde eet-en leefgewoontes, enz, het behoort allemaal tot het takenpakket van de begeleider. Lees verder »

Doll sluit woensdag aan

Doll sluit woensdag aan

De kern van Hugo Broos raakt, op de langdurige geblesseerden Lovré en Jestrovic na, bijna volledig. Olivier Doll, een dijblessure, hervat woensdag. Lees verder »

Broos tevreden na verlies Brugge

Broos tevreden na verlies Brugge

Anderlecht-coach Hugo Broos lacht in zijn vuistje na de nederlaag van Club Brugge bij Sint-Truiden. Na amper zes speeldagen heeft RSCA al zeven punten meer dan de dichtste achtervolgers. Lees verder »


 20-09-2003 

Anderlecht haalt 18 op 18

Anderlecht haalt 18 op 18

Anderlecht blijft leider en verloor nog geen enkel punt. 'Zwart beest' Westerlo baarde een muis en verloor met 5-1. Anderlecht herstelde zo knap de misstap in de Champions League bij Lyon. Lees verder »

Voorbeschouwing Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing Anderlecht - Westerlo

Hugo Broos houdt vast aan zijn rotatiesysteem en laat Baseggio op de bank starten ten voordele van Zetteberg. Achteraan spelen De Boeck en Kompany. Wellicht is Kolar bij de twee spelers die nog in de kern komen. Lees verder »

Mornar oefent volleys

Mornar oefent volleys

De schaarse toeschouwers gisteren ochtend op Neerpede zullen de inzet van Ivica Mornar geäpprecieerd hebben. Hij was er samen met Aruna Dindane, het duo Hasi-Zewlakow en Franky Vercauteren volleys aan het trainen. Lees verder »

 19-09-2003 

Zane maakt openingsgoal

Zane maakt openingsgoal

De reserven van Anderlecht hebben deze avond de reserven van VC Westerlo verslagen met 4-0. Clayton Zane scoorde hierbij het eerste doelpunt.
GOALS: 28' Zane (0-1), 38' Martens (0-2), 70' Deman (0-3), 81' Gerk (0-4) Lees verder »

Renders scout München.

Renders scout München.

Scout Daniël Renders rest zaterdag af naar Duitsland. Daar zal hij de volgende tegenstander, Bayern München, bekijken tijdens de match tegen Bayer Leverkusen. Lees verder »

Zane speelt terug mee

Zane speelt terug mee

Clayton Zane hervat vrijdagavond met de invallers tegen Westerlo. De Australiër, out sinds december, speelt een helft mee. Ook Deman en Ilic zijn van de partij. Lees verder »

 18-09-2003 

Nog tickets te koop

Nog tickets te koop

Tot en met maandag 22 september kunnen de laatste 250 abonnementen voor de drie CL-thuiswedstrijden op de ticket-afdeling worden aangekocht. Voor de topper tegen Brugge, van zondag 5 oktober, zijn er nog 2600 kaarten beschikbaar. Lees verder »


 17-09-2003 

Voorbeschouwing Lyon Anderlecht

Voorbeschouwing Lyon Anderlecht

Vanavond speelt Anderlecht zijn eerste match in de Champions League tegen Lyon. Anderlecht verloor Europees nog nooit van een Franse ploeg, ook niet buitenshuis. Vier keer won het, vier keer speelde het gelijk. Lees verder »

Premies Anderlecht

Premies Anderlecht

Nog meer geld dan in Brugge hebben ze in Anderlecht.Wat verdienen de spelers? Bij verlies 4.166 euro (Brugge: 5.000), bij gelijkspel 13.1666 euro (10.000), bij winst 18.166 euro (15.000). Lees verder »

Downtime server!!

Downtime server!!

Dinsdag rond 16u werd de server van onze Internet Service Provider aangevallen dmv een DoS (Denial of Service) Attack. Hierdoor is de site tot ongeveer 12u niet bereikbaar geweest. Lees verder »

 16-09-2003 

Akkoord over premies

Akkoord over premies

Gisteren onderhandelden het bestuur met een spelersdelegatie over de wedstrijdpremies voor de Champions League. Glen De Boeck en Walter Baseggio verlieten de onderhandelingen snel met een akkoord. Lees verder »

Laatste training

Laatste training

Hugo Broos liet gisterennamiddag de tweede training vallen. de spelers kregen zo vrij tot vanochtend. Ivica Mornar ontbrak gisterenochtend op de training wegens een verkoudheid. Lees verder »

 15-09-2003 

Voorbereiding voor Lyon

Voorbereiding voor Lyon

Anderlecht reist dinsdag naar Lyon met de achtien spelers die in Lokeren de kern uitmaakten. Mark Deman verdiende vrijdagavond met een sterke prestatie bij de reserven zijn plaatsje in de selectie. Lees verder »

 14-09-2003 
 13-09-2003 

Reactie Glen De Boeck

Reactie Glen De Boeck

Hugo Broos heeft dan toch voor Glen De Boeck gekozen boven Vincent Kompany, hierdoor maakte De Boeck zijn competitiedebuut. Kompany krijgt dus rust voor de belangrijke match tegen Lyon. Lees verder »

Voorbeschouwing Lokeren-Anderlecht

Voorbeschouwing Lokeren-Anderlecht

Duel tussen de eerste en de laatste in de stand. De cijfers spreken in het voordeel van Anderlecht. Lokeren won thuis nog maar 5 keer in de 26 wedstrijden. De laatste vijf jaar pakten de tricolores thuis 1 punt tegen Anderlecht. Lees verder »

Keuze tussen Kompany en De Boeck

Keuze tussen Kompany en De Boeck

* Kompany is weer helemaal fit en inzetbaar tegen Lokeren. Ook De Boeck is klaar voor de wedstrijd. Broos hakt de knoop pas vandaag door wie hij zal opstellen, maar verwacht wordt dat Kompany aan de aftrap komt. Lees verder »

CL-matchen bijna uitverkocht

CL-matchen bijna uitverkocht

Anderlecht zal drie keer voor een uitverkocht huis spelen in de CL. Gisteren bleven nog slecht een honderdvijftigtal abonnementen voor matchen tegen München, Celtic en Lyon over. Er worden slecht 22500 toeschouwers toegelaten. Lees verder »

 12-09-2003 

Rust voor Kompany

Rust voor Kompany

Vincent Kompany trainde gisteren mee met Anderlecht. De jonge verdediger (hersenschudding en nadien liesletsel) raakt speelklaar voor de match op Lokeren. Lees verder »

200 mini-abonnementen beschikbaar

200 mini-abonnementen beschikbaar

Er zijn nog tweehonderd mini-abonnementen beschikbaar voor de Champions League-thuismatchen van Anderlecht. "Het gaat om individuele plaatsen, dus nooit twee naast elkaar", zegt verantwoordelijke Marc Torsin. Lees verder »

Voorbereiding voor Lokeren en Lyon gestart

Voorbereiding voor Lokeren en Lyon gestart

Hasi en Aruna scoorden woensdag voor respectievelijk Albanië en Ivoorkust, maar ontbraken net als de andere spelers die blessurevrij een interland afwerkten (Tihinen, Zewlakow, Mornar en Baseggio) op de donderdadtraining. Lees verder »

Anderlecht: minstens 5 miljoen subsidies

Anderlecht: minstens 5 miljoen subsidies

Anderlecht mag rekenen op minstens 5 miljoen euro subsidies van het Brussels Gewest voor de bouw van een jeugdcentrum. Op het kabinet van minister van sport Guy Vanhengel valt te horen dat dat bedrag geen probleem vormt. Lees verder »

 11-09-2003 
 10-09-2003 

Hasi scoort voor Albanië

Hasi scoort voor Albanië

Besnik Hasi maakte de openingsgoal voor zijn land tegen Georgië. Albanië won met 3-1 en staat voorlopig voorlaatste. Georgië, dat laatste staat, speelde wel een partij minder. Lees verder »

 09-09-2003 

Laatste tickets CL

Laatste tickets CL

Vandaag start in Anderlecht de laatste dag van de verkoop van de mini-abonnementen voor de 3 thuiswedstrijden in de CL. Er zouden er, naargelang de bron, nog 1500 tot 3000 beschikbaar zijn. Lees verder »

Kompany klaar voor Lokeren

Kompany klaar voor Lokeren

Vincent Kompany zal speelklaar geraken voor de uitwedsrijd tegen Lokeren. Door die blessure (spierletsel) moest hij ook al forfait geven voor de nationale beloften. Lees verder »

Aimé maakt zijn ploeg bekend

Aimé maakt zijn ploeg bekend

Aimé Anthuenis heeft niet gewacht tot aan de wedstrijd om zijn ploeg bekend te maken. Er werden dan ook geen verrassingen verwacht in de opstelling. De enige onzekerheid is Mbo die tijdens de training geblesseerd geraakte. Lees verder »

 08-09-2003 

Kompany licht geblesseerd

Kompany licht geblesseerd

Vincent Kompany heeft licht geblesseerd afgehaakt bij de beloften. De Sart roept voorlopig geen vervanger op. De Belgische beloften geven dinsdag Kroatië partij in Mechelen. Lees verder »

Mornar aan de aftrap tegen België?

Mornar aan de aftrap tegen België?

Vooraan bij de Kroatische nationale ploeg is er nog een beetje onduidelijkheid. Anderlecht-spits Ivica Mornar speelde alweer goed tegen Andorra en zou volgens Gazet van Antwerpen aan de aftrap verschijnen tegen België. Lees verder »

 07-09-2003 

Per trein naar Lyon

Per trein naar Lyon

De spelers reizen dinsdag 16 september af naar Lyon om daar de 17de hun eerste CL-wedstrijd te spelen. Dit zullen ze niet doen met het vliegtuig maar normaal gezien met de TGV. Lees verder »

RSCA blijft Johansen volgen

RSCA blijft Johansen volgen

Deze 18-jarige Noorse middenvelder van Tromso speelde al mee met de reserven en in de oefenpot tegen Turnhout. In de periode dat in Noorwegen het voetbal stilligt, komt hij terug voor een 2de evaluatie. Lees verder »

 06-09-2003 

Lyon verpulvert Genève

Lyon verpulvert Genève

Lyon klopte Servette Genève in een vriendschappelijk duel met 6-0! Score: Berthod 1-0, Essien 2-0, Elber 3-0, Luyindula 4-0 en 5-0, Carrière 6-0 Lees verder »

 05-09-2003 

Heusden-RSCA NIET verschoven

Heusden-RSCA NIET verschoven

De wedstrijd tussen Heusden-Zolder en Anderlecht, voorzien op vrijdag 26 september wordt, voorlopig, nog NIET verschoven naar zondag 28 september, in tegenstelling tot eerdere berichten. Lees verder »

 04-09-2003 

Brussels gewest subsidieert RSCA

Brussels gewest subsidieert RSCA

Anderlecht kan rekenen op subsidies van het Brussels gewest voor de bouw van zijn jeugdcentrum in Neerpede. De Brusselse minister-president Daniel Ducarme denkt de PS-fractie, die tegen de subsidies is, te kunnen overtuigen. Lees verder »

 03-09-2003 

Morgen vergadering over wangedrag fans

Morgen vergadering over wangedrag fans

Morgen vergadert het directiecomité van paars-wit over het wangedrag van sommige supporters. Na het uitfluiten van Hasi, Vanderhaeghe en Hendrikx, was het vorige zaterdag de beurt aan Seol. Het probleem wordt dus morgen besproken. Lees verder »

 02-09-2003 

Boete voor Anderlecht

Boete voor Anderlecht

RSCA heeft van de UEFA een boete gekregen van 3330 euro voor het vuurwerk dat door de fans werd afgestoken tijdens de thuismatch tegen Wisla Krakau. Lees verder »

Poseren voor Neerpede

Poseren voor Neerpede

Fotograaf Henk Van Cauwenberghe gebruikt een aantal Anderlecht-spelers als model. Van Cauwenberghe portretteerde de spelers voor een kalender met "kunstzinnige" beelden. Lees verder »

 01-09-2003 

Renders ziet Lyon zitten

Renders ziet Lyon zitten

Anderlecht-scout Daniël Renders ging zaterdagnamiddag Guingamp-Lyon bekijken. Hij zag er Lyon met 2-0 verliezen. 's Avonds waren scouts van Bayern en Celtic te gast in het Vanden Stock-stadion. Lees verder »

De Bilde naar Lierse

De Bilde naar Lierse

Op de laatste dag van de transferperiode verhuist Gilles de Bilde nog naar Lierse. De transfer werd iets voor 19u afgerond. Beide clubs en de speler kwamen snel tot een akkoord. Lees verder »

De Bilde traint weer

De Bilde traint weer

De Bilde start maandag individueel de trainingen volgens een schema dat Broos voor hem opmaakte. Donderdag ondergaat hij fysieke tests. De Bilde moet wegblijven uit het hoofdstadion en mag niet in de kleedkamer van de de A-kern. Lees verder »

Eerst Hendrikx, nu Seol

Eerst Hendrikx, nu Seol

Na Hendrikx is het nu de beurt aan de Koreaan om door een deel van het publiek uitgefloten te worden. Al na een dik half uur begon het publiek regelmating een fluitconcert te geven. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Pär Zetterberg heeft opnieuw last van de rechter dij. Zaterdag na de match voelde hij dezelfde last als toen tegen Krakow. Morgen ondergaat hij een echo. Lees verder »

Tickets Champions League

Tickets Champions League

De verkoop van de tickets voor de CL zal morgen beginnen. De eerste week hebben de abonees voorrang. Zij betalen tussen 75 en 130 €. De anderen moeten geduld uitoefenen tot volgende dinsdag. Lees verder »