Anderlecht maakt zich op voor Bayern München

DINSDAG, 30 SEPTEMBER 2003, 16:41 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht maakt zich op voor zijn tweede wedtsrijd in de Champions League-campagne. Groepsfavoriet Bayern München komt op bezoek en er worden best punten gepakt om een kans te maken op een goed eindresultaat in de groep.

Anderlecht-trainer Hugo Broos is strijdvaardig. Hij beseft dat Anderlecht best punten pakt tegen Bayern om de rest van de Champions League-campagne niet te hypothekeren.

"Moeten winnen klinkt zwaar maar hoe dan ook moeten we beter spelen dan tegen Lyon. Toen waren we gespannen, wellicht iets te veel geïntimideerd door de sfeer, de omstandigheden en het grootse van de Champions League. Het was defensief wel ok maar we durfden te weinig."

Op de vraag of Bayer niet verzwakt is, is Broos duidelijk: "Neen, daar geloof ik niet in. Er wordt wel gezegd dat Bayern niet goed speelt, dat de hele groep ziek is en dat we meer kans dan ooit maken, maar ik ben zeker dat we morgen op een sterk Bayern gaan stuiten. Ze zijn niet voor niets favoriet in de groep."

Het ziet er naar uit dat Broos iets risicovoller wil spelen. Geen vijf middenvelders deze keer maar een 4-4-2 of een 4-3-3. Doll speelt zeker niet, hij is niet volledig fit. En mogelijk moet Pär Zetterberg toch op de bank starten.

Vermoedelijk speelt Anderlecht in de volgende opstelling: Zitka, Hendrikx, Kompany, De Boeck, Deschacht, Hasi, Baseggio, Zetterberg, Seol, Mornar, Aruna.

Otmar Hitzfeld, de trainer van Bayern die al twee keer de Champions League won (één keer met Borussia Dortmund in 1997, één keer met Bayern in 2001), onderschat Anderlecht niet.

Hitzfeld roemde de aanvalslinie van Anderlecht die hij hoog inschat. Spelers als Baseggio, Aruna en zeker Zetterberg doen bij hem een belletje rinkelen. Hitzfeld erkent dat Bayer niet echt op zijn beste niveau aan het spelen is maar hij bemerkt een "stijgende lijn": "Vooral in de defensie zijn we op de sukkel maar dat is een voorlopig en mentaal probleem."

Hitzfeld wijzigt enkele namen in zijn selectie: De Peruviaanse spits Pizarro is weer fit en speelt naast de levensgevaarlijke Roy Makaay. Roque Santa Cruz zou dan achteruit schuiven.

Hitzfeld pakt waarschijnlijk uit met de volgende elf: Kahn, Kuffour, Linke, Kovac, Lizarazu, Hargreaves, Ballack, Santa Cruz, Ze Roberto, Pizarro, Makaay.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.