Nieuws met tag "Interviews"


 26-04-2020 

Algemene Vergadering gaat door maar zonder stemming

Algemene Vergadering gaat door maar zonder stemming

De Pro League had gehoopt om morgen eindeijk een definitieve beslissing te hebben omtrent de competitie. De Nationale Veiligheidsraad strooide roet in het eten. Een beslissing over voetbalwedstrijden kwam er niet uit politieke hoek, dus wordt de stemming, nog maar eens, uitgesteld.  Lees verder »


"Misschien had ik van Kompany wel een kans gekregen"

Milan Corryn ruilde de Anderlecht-beloften twee jaar geleden in voor Trecin. In Slowakije is hij regelmatig basisspeler toch vraagt Corryn zich soms af of hij niet beter nog even bij paars-wit was gebleven. En dan vooral voor Vincent Kompany, want misschien had hij van hem wel een kans gekregen in de A-kern. Lees verder » 25-04-2020 

Nog geen politieke beslissing over voetbalcompetitie

Nog geen politieke beslissing over voetbalcompetitie

De voetbalbond en de Pro League hadden gehoopt dat er tijdens de Nationale Veiligheidsraad van gisteren een duidelijke beslissing zou vallen over het profvoetbal. Maar zover kwam het dus niet. Wellicht zal dat ook gevolgen hebben voor de Algemene Vergadering van maandag. Lees verder » 22-04-2020 

"Proximus zet samenwerking met Anderlecht stop"

Volgens La Dernière Heure zet Proximus de samenwerking met Anderlecht, Club Brugge en Charleroi stop. De overeenkomst met het telecommunicatiebedrijf liep hoe dan ook af op het einde van dit seizoen, maar de jongste maanden zag het ernaar uit dat die sponsorovereenkomst hernieuwd ging worden. Lees verder »


"Keuze uit menselijk standpunt"

RSC Anderlecht was één van de eerste clubs in 1A om de groepstrainingen af te gelasten en zijn spelers naar huis te sturen. Clubdokter Kristof Sas legt die keuze uit en ook waarom ze de spelers de toestemming gaven om naar hun familie te reizen in het buitenland: "Een keuze uit menselijk standpunt." Lees verder »


Sas: "Voetballen met mondmasker is mogelijk"

Sas:

Kristof Sas is hoofd van de medische staf van RSC Anderlecht. Hij is het idee van Marc Van Ranst om te voetballen met mondmaskers genegen. Social distancing zal nog een tijdje in ons dagelijks leven van kracht zijn en dat kan nu eenmaal niet als je deftig wil trainen of voetballen.  Lees verder » 21-04-2020 

Nasri: "Ik heb elke dag contact met de club"

Nasri:

Samir Nasri reageerde gisteren tijdens een online-interview met de Franse krant L'Equipe op het feit dat hij niets meer van zich laat horen. Nasri is verbolgen over dat bericht en spreekt het nadrukkelijk tegen. "Ik ben daar enorm boos over. Dagelijks sta ik in contact met de club". Lees verder » 20-04-2020 

"Kom je terug naar Anderlecht? Zeker en vast."

Romelu Lukaku hield het voorbije weekend een vragenuurtje op Twitter. Onvermijdelijk kreeg hij de vraag of hij ooit naar RSC Anderlecht terugkeert, net zoals Vincent Kompany. En de Rode Duivel was duidelijk: "Zeker en vast." Het is niet de eerste keer dat Romelu laat weten ooit naar paars-wit terug te keren.  Lees verder » 18-04-2020 

Anderlecht zendt titelmatch 2010 uit

Anderlecht zendt titelmatch 2010 uit

Nu er niet gevoetbald kan worden, worden er overal wedstrijden van de afgelopen jaren uitgezonden. Ook Paars-Wit wil zijn supporters een hart onder de riem steken in deze vreemde tijden. Deze middag om 16u00 zal de titelmatch van exact 10 jaar geleden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van RSC Anderlecht. Lees verder »


Vranjes: "Ik wil bij AEK Athene blijven"

Vranjes:

Goed nieuws voor Anderlecht: Ognjen Vranjes geeft in een gesprek met Het Laatste Nieuws aan dat hij bij AEK Athene wil blijven. Ook AEK wil doorgaan met Vranjes, maar dan zal Anderlecht geen te hoge transfersom mogen eisen. Contact tussen beide clubs was er nog niet. Lees verder » 17-04-2020 

"Voetballen met mondmaskers, waarom niet?"

Alle massa-evenementen zijn afgelast tot eind augustus, hoe zit dat dan met voetbalwedstrijden. Pro League-voorzitter Peter Croonen wil alvast snel duidelijkheid en geeft aan om wedstrijden te willen spelen achter gesloten deuren. Marc Van Ranst oppert de optie om met mondmaskers te spelen.  Lees verder »


Wullaert: "Anderlecht? Daar sta ik voor open"

Wullaert:

RSC Anderlecht en Tessa Wullaert onderhandelen over een eventuele transfer. Dat zei de Gouden Schoen zelf aan VTM Nieuws. Er zijn nog andere pistes die bekeken worden, maar Wullaert staat alvast open voor een transfer naar Brussel.  Lees verder » 15-04-2020 


 14-04-2020 

"Pjaca heeft meebeslissingsrecht"

Ondanks de huidige onzekerheid is RSC Anderlecht zich al aan het focussen op volgend seizoen. Marko Pjaca kwam in januari naar het Lotto Park op huurbasis met een optie om hem nog een volledig extra seizoen te huren. Makelaar Marko Naletilic laat weten dat Pjaca een stem heeft in zijn toekomst. Lees verder » 11-04-2020 

UEFA vraagt advies aan Van Ranst

UEFA vraagt advies aan Van Ranst

De UEFA riep vorige week België nog op het matje omdat het de compititie wou stopzetten. Ondertussen blijkt UEFA wel tot inkeer te komen en beginnen ze te beseffen dat er dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal gevoetbald worden. Ze hebben zelf het advies gevraagd aan viroloog Marc Van Ranst. Lees verder »


 10-04-2020 

RSC Anderlecht doneert gesigneerde shirts aan inzamelactie

RSC Anderlecht doneert gesigneerde shirts aan inzamelactie

Etienne Wils nam het initiatief om een steunfonds te openen voor de club van zijn hart, RSC Anderlecht. Hij gaf zelf het goede voorbeeld en stortte meteen 1.000 euro. CEO Karel Van Eetvelt is gewonnen voor het initiatief en beloofde Wils meteen 100 gesigneerde shirts om te verloten onder de storters.  Lees verder »


Trebel bezoekt centrum voor daklozen

Trebel bezoekt centrum voor daklozen

'Souliers du coeur' mocht al heel wat giften ontvangen. Met de donaties kopen ze mondmaskers, handgels en beschermende kledij voor de minderbedeelden. In dat kader bezocht Adrien Trebel in Brussel Het Eilandje, een vzw voor daklozen, die ook tijdelijke noodopvang voorziet voor gezinnen en alleenstaanden.  Lees verder »


 09-04-2020 

Wullaert: "Anderlecht? Mijn toekomst kan alle kanten uit"

Wullaert:

Tessa Wullaert, de beste Belgische voetbalspeelster van het moment, vertelde vandaag in een Facebook Live bij Het Nieuwsblad dat een terugkeer naar Anderlecht niet uitgesloten is. "Een terugkeer naar België betekent financieel inboeten, maar dan heb ik wel weer een sociaal leven na vijf jaar", vertelt ze. Lees verder »


Superfan opent steunfonds voor RSC Anderlecht

Superfan opent steunfonds voor RSC Anderlecht

De 69-jarige Etienne Wils mag gerust een "superfan" genoemd worden van RSC Anderlecht. Al 40 jaar lang is hij trouwe abonnee van de club en ook nu springt hij in de bres voor de kleuren van zijn hart. De Limburger heeft een steunfonds opgericht waar hij zelf al 1.000 euro heeft op gestort.  Lees verder »


"Vandenhaute heeft geen invloed op Anderlecht"

RSC Anderlecht kreeg groen licht van de Licentiecommissie. Er was even onduidelijkheid over de rol van Wouter Vandenhaute en de commissie nam die ook onder loep. Hun finale uitspraak is dat Vandenhaute geen beduidende invloed heeft op Anderlecht.  Lees verder »


 08-04-2020 

Oostende naar het BAS tegen licentie Anderlecht

Oostende naar het BAS tegen licentie Anderlecht

KV Oostende kreeg geen licentie voor volgend seizoen. De club had zich aan die beslissing verwacht en trekt naar het Belgisch Arbritragehof voor de Sport. Het zal er tevens ook de licentie van RSC Anderlecht aanvechten. Dat laat de kustploeg officieel weten op zijn clubwebsite.  Lees verder »


"Solidariteit is een noodzaak"

De Belgische clubs die Europees spelen stonden op hun achterste poten, RSC Anderlecht die voorstelde om het Europees geld te verdelen, hoongelach en verwijten van bedelaars was hun deel. Maar nu blijkt dat idee helemaal niet zo slecht. Enkel de boodschapper was misschien ongelukkig, niet de boodschap. Lees verder »


 07-04-2020 

"Marc wil enkel nog ceremoniële voorzitter zijn"

Karel Van Eetvelt kwam in zijn "coronacall" ook terug op de rol van Marc Coucke. De voorzitter krijgt de laatste maanden constant de wind van vooren. "Toch heeft hij nog altijd het beste met de club voor", zegt Van Eetvelt, die zich in juni kandidaat stelt om Coucke op te volgen in de Raad van Bestuur van de Pro League.  Lees verder »


UEFA matigt toon

UEFA matigt toon

UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin is nog altijd niet te spreken over de beslissing van België. Al wijzigt zijn toon wel naar het einde van het interview toe. Vorige zondag hield de top van de  Belgische voetbalbond een crisisoverleg met Ceferin. Lees verder »


 06-04-2020 

"Verschueren zal beslissing bij ECA verdedigen"

Marc Coucke liet onlangs nog vallen dat er gerust nog na 30 juni kan gevoetbald worden. Karel Van Eetvelt zegt echter dat RSC Anderlecht zich bij de beslissing om de competitie te stoppen, neerlegt. Meer nog, Michael Verschueren zal bij de ECA die beslissing verdedigen.  Lees verder »


Van Eetvelt: "Ambitie om vanaf 2021 weer Europees voetbal"

Van Eetvelt:

De Pro League communiceerde vorige week al dat het competitie definitief wil stopzetten. RSC Anderlecht is niet tégen die beslissing maar pleit wel voor maximale solidariteit onder alle clubs. Voor paars-wit is de enige juiste beslissing dan ook een om volgend seizoen in 1A te spelen met 18 ploegen.  Lees verder »


Kompany: "Op termijn weer bij de top spelen"

Kompany:

Vincent Kompany sluit zich aan bij Karel Van Eetvelt op vlak van de financiële problematiek van RSC Anderlecht. Maar Kompany zou Kompany niet zijn als hij ook in die situatie een opportuniteit ziet. "Ik merk aan de nieuwe mensen dat ze bereid zijn om de club weer op te bouwen". Lees verder »