Riemer: "De druk die we voelen is positieve druk"

WOENSDAG, 24 APRIL 2024, 09:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De ontknoping van de competitie nadert en dus stijgt de druk op spelers en coach. Zo liet Brian Riemer zich na de match tegen Genk even gaan over de spelleiding. Al klaagt hij niet over de druk. En om te ontstressen, heeft hij ook zijn gewoontes.

"Over de situatie zelf wil ik niets meer zeggen, want ik kreeg al een waarschuwing", antwoordde Riemer op zijn persbabbel toen hem gevraagd werd naar de uitspraken van zaterdag. "We verloren een wedstrijd die we graag gewonnen hadden, of toch minstens gelijkgespeeld. In deze fase van de competitie wil iedereen, pers en supporters, emoties en stress. Die is er nu volop, bij alle wedstrijden."

"Het is niet leuk om in de laatste minuten een doelpunt tegen te krijgen. We weten dat we niet onze beste wedstrijd speelden. We dachten toch een punt uit de brand te spelen, maar dat werd ons dan ontnomen. Dat zorgt nadien natuurlijk niet voor een lach op je gezicht. We houden allemaal van emoties bij voetbal. Soms zijn dat goede emoties, soms slechte."

Een journalist vroeg Riemer of hij een uur na zijn uitspraken spijt had van wat hij zei over de scheidsrechter. "Spijt zou ik het niet noemen ... Ik denk niet dat ik respectloos was. Dat was alleszins nooit mijn bedoeling. Soms zien we de dingen anders. Dat moeten we aanvaarden."

"Enkele uren per dag iets compleet anders doen"

Clubs spelen heel wat wedstrijden. Hoe moeilijk is het om even te deconnecteren? "Eerlijk? Dat is moeilijk", aldus Riemer. "Zeker nu wanneer de wedstrijden elkaar kort opvolgen. Je moet de vorige wedstrijd analyseren en de volgende voorbereiden. Je probeert om het even los te laten, maar een dag heeft maar 24 uur. Dus zo gemakkelijk is het niet."

Hoe ontspant Riemer? "Ik ben hier alleen. Ik probeer niet te laat thuis te komen, zodat ik toch nog enkele uren heb dat ik iets anders kan doen. Bijvoorbeeld koken of een film kijken. Maar ik probeer elke dag dus enkele uren te hebben dat ik iets volledig anders doe. Het is goed om soms even afstand te nemen, want dat maakt je hoofd leeg."

"Deze druk geeft ons energie"

Riemer en zijn staf proberen ervoor te zorgen dat ook de spelers de nodige ruimte krijgen om hun hoofd fris te houden. "Binnen de club steken we heel veel tijd in planning, zowel voor spelers als voor de staf. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen in de beste toestand verkeert om te presteren. Soms geldt 'less is more'. Eigenlijk zouden we nu in een goede positie moeten zijn. We trainen en spelen wedstrijden voor ongeveer een jaar. Nu moet je niet veel meer veranderen."

"Druk hoort ook bij voetbal. Als je speelt voor de goede plaatsen, dan is dit de fijne druk. In de ander play-off-groepen is de druk anders, maar wat er te winnen valt ook. Voor ons is dit positieve druk, druk die ons energie geeft."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.