"Amuzu niet klaar om drie keer te starten"

WOENSDAG, 24 APRIL 2024, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De kans is reëel dat Anderlecht straks met Mario Stroeykens als linksvoor begint tegen Cercle Brugge. "Francis Amuzu is fysiek nog niet in staat om drie wedstrijden in één week te starten", vertelt coach Brian Riemer. "Het positieve is dat hij dit seizoen al toonde meer impact te hebben als invaller."

"Ik moet voorzichtig zijn met Francis en dat geldt ook voor Yari wanneer die terugkomt", aldus Riemer op zijn persconferentie. "We moeten voorzichtig en slim zijn want we hebben Francis ook volgend seizoen nodig. Ik zal hem zo veel mogelijk beschermen, maar ook zo veel mogelijk gebruiken."

"Het positieve is dat hij dit seizoen liet zien dat hij meer impact heeft als invaller dan wanneer hij start. Voor het team is het niet slecht dat we Francis soms als super-sub moeten gebruiken."

"Stroeykens speelde al linksvoor tegen Cercle"

"De laatste keer tegen Cercle speelden we met Mario Stroeykens als winger. Hij heeft dat dus al gedaan. Het hangt ook af van onze speelstijl. Soms willen we een winger die heel erg breed speelt. Dan kan de acht in de pocket spelen. Een andere keer willen we een flankspeler die meer naar binnen komt zodat Augustinsson hoog kan oprukken."

"Die tactische keuzes kunnen mij ook helpen om te kijken wanneer Francis niet speelt. We hebben dus enkele opties."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.