Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

DONDERDAG, 18 APRIL 2024, 08:11 - demoniaccrow
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto, voormalig doelman van RSC Anderlecht, heeft in La Dernière Heure aangegeven dat de prestaties van Kasper Schmeichel momenteel 'in balans' zijn. Volgens Proto heeft Schmeichel punten gewonnen voor Sporting, maar ook verloren. "Hij heeft gedurende het seizoen zijn niveau weten te verhogen en is duidelijk zelfverzekerd", klinkt het. Proto benadrukt dat Schmeichel snel herstelt na een kleine fout en profiteert van de ervaring die hij heeft opgedaan doorheen zijn carrière.

"Schmeichel heeft zijn explosiviteit teruggevonden en kan daardoor cruciale ballen stoppen. Zijn spel met de voeten is nog steeds indrukwekkend", vervolgt de ex-doelman van paars-wit. 

Proto is van mening dat een solide verdediging, een doelpuntenmaker en een uitstekende doelman essentieel zijn om kampioen te worden.

Daarenboven had Silvio aan het begin van het seizoen voorspeld dat Schmeichel aanwezig zou zijn in belangrijke momenten en de huidige resultaten bevestigen dit voorlopig. Ook tegen Union pakte Schmeichel uit met een paar essentiële reddingen.

"Hij blijft onder druk presteren en is gemaakt voor cruciale momenten. Het zou goed zijn hem nog een jaar te houden als dat financieel kan", besluit Proto.

Bron: La Dernière Heure (Romain Van Der Pluym)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.