Nieuws met tag "1B"


 25-04-2024 

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

De U23 van Anderlecht hebben hun seizoen in de Challenger Pro League afgerond, maar onder leiding van coach Marink Reedijk reizen ze vandaag naar Nederland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de beloften van Vitesse Arnhem. Amadou Diawara, die uit de A-ploeg verdwenen is, zal naar verwachting met de RSCA Futures mogen opdraven. Lees verder »



 21-04-2024 

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Na het laatste wedstrijd van het seizoen gisteren in het Koning Boudewijnstadion, heeft Hubert Lemaire een ontroerende boodschap gericht aan de RSCA Futures en het personeel. De zeer gewaardeerde fysieke trainer neemt na 22 seizoenen afscheid; een periode waarin hij zich heeft ingezet voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge talenten van paars-wit. Lemaire staat bekend als een gerenommeerde fysieke trainer bij Anderlecht, vooral bekend om zijn essentiële rol in de voorbereiding van de spelers. Zijn expertise en toewijding zijn van onschatbare waarde gebleken in de ontwikkeling van jonge beloften, zoals Albert Sambi Lokonga, die fysieke uitdagingen heeft overwonnen dankzij Lemaire's begeleiding. Lees verder »




 20-04-2024 

Futures verliezen laatste match van Brugge

Futures verliezen laatste match van Brugge

De RSCA Futures hebben hun laatste wedstrijd niet kunnen winnen en springen dus niet over Brugge en Genk in het klassement. Het werd 1-2 in Brussel. Club opende de score op penalty, maar Anderlecht maakte snel gelijk na een mooie combinatie. Een fout van doelman Vanhoutte leidde de 1-2 in. Na de rust werd er niet meer gescoord. Lees verder »


Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

KRC Genk ontvangt zaterdag Anderlecht in de Champions' Play-Offs. Na een succesvolle start moet coach Vrancken echter wel puzzelen aan zijn opstelling, aangezien Joris Kayembe geschorst is voor de wedstrijd en vervangen zal worden door Eduard Sobol of Alieu Fadera. Ook aanvoerder Bryan Heynen is afwezig vanwege een blessure. Lees verder »



 19-04-2024 

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »



 16-04-2024 

Informatie ticketverkoop: RSCA Futures-Club NXT

Informatie ticketverkoop: RSCA Futures-Club NXT

Op zaterdag 24 april om 15 uur ontvangt Anderlecht Club Brugge in het Koning Boudewijnstadion. Dit is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Marink Reedijk. Het belooft een prestigeduel te worden tegen de rivaliserende academie die momenteel wordt geleid door de voormalige paars-witte coach Robin Veldman. Bij een overwinning zou Anderlecht de Bruggelingen nog voorgaan in het klassement. Het hele team rekent bijgevolg op de onvoorwaardelijke steun van de fans. Lees verder »



 12-04-2024 

18-jarige Barry verlengt tot 2027

18-jarige Barry verlengt tot 2027

Kaïs Barry geeft vandaag zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2027. De verdediger is de zoon van oud-doelman Barry Boubacar Copa. Hij speelde dit seizoen al zeven wedstrijden voor de Futures in 1B. Lees verder »



 11-04-2024 

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

De wedstrijd tussen de U23 van Anderlecht en Club NXT voor de 30e speeldag van de Challenger Pro League zal niet plaatsvinden op vrijdag 19 april, maar is verplaatst naar zaterdag 20 april. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Zowel RSCA Futures als Club NXT zijn verzekerd van handhaving in de Challenger Pro League. Normaal gesproken beginnen alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere fase op hetzelfde moment (vrijdag 19 april om 20.00 uur), tenzij de sportieve situatie een wijziging rechtvaardigt. Lees verder »



 03-04-2024 

Veldman: "Afscheid deed toch wel pijn"

Veldman:

Nog drie matchen spelen de RSCA Futures dit seizoen en op de laatste speeldag krijgen ze het bezoek van Club NXT. Daar is Robin Veldman sinds vorige week aan de slag als coach. In Het Nieuwsblad praat hij over deze opmerkelijke aanstelling en zijn vertrek bij Anderlecht. Lees verder »




 21-03-2024 

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem. Bij Anderlecht speelden veel spelers die vorig weekend geen volledige match speelden in combinatie met spelers van de Futures. In de tweede helft maakten Amuzu en Ashimeru, die allebei langduring out waren, hun terugkeer.  Lees verder »



 19-03-2024 

Veldman aan de slag bij Club NXT

Veldman aan de slag bij Club NXT

Club Brugge heeft ex-Anderlecht coach Robin Veldman (38) aangesteld als vervanger van Nicky Hayen die Club NXT verlaat om de ontslagen Ronny Deila op te volgen. Opvallend feit is dat Veldmans opdracht op dit moment slechts bestaat uit vier wedstrijden aangezien de jeugdploegen van clubs uit 1A niet deelnemen aan de play-offs. Lees verder »


 09-03-2024 

 03-03-2024 

Futures de boot in tegen Deinze

Futures de boot in tegen Deinze

De RSCA Futures hebben niet zo'n goede beurt gemaakt. Ze verloren met 4-1 op het veld van Deinze dat de koppositie grijpt in de Challenger Pro League en zich volop mengt in de strijd om de promotie. Anderlecht stond al 3-0 in het krijt aan de rust. De Japanse spits Goto lukte uiteindelijk nog een tegentreffer met hulp van Deinze. Lees verder »


 29-02-2024 

 15-02-2024 

Officieel: Alonzo Engwanda naar Utrecht

Officieel: Alonzo Engwanda naar Utrecht

Anderlecht ziet de 21-jarige verdedigende middenvelder Alonzo Engwanda na dit seizoen naar FC Utrecht vertrekken. De kapitein van de RSCA Futures was einde contract en zag niet meteen speelmogelijkheden in de A-kern. Alonzo is de oudere broer van 16-jarige verdediger Nunzio die recent nog werd opgenomen in de wedstrijdkern door Brian Riemer. Lees verder »


 14-02-2024 

Riemer: "Colassin heeft grote toekomst"

Riemer:

De surprise van de chef luisterde afgelopen weekend naar de naam Antoine Colassin. Tot ieders verrassing maakte hij deel uit van de wedstrijdkern voor de partij op Charleroi. "Door het grote aantal blessure volg ik elke wedstrijd van de Futures. Antoine viel me op", verklaarde Brian Riemer. Lees verder »


 13-02-2024 

Nu ook blessuregolf bij RSCA Futures

Nu ook blessuregolf bij RSCA Futures

De RSCA Futures moeten het even doen zonder vier sterkhouders. Zowel Nunzio en Alonzo Engwanda, Robbie Ure als Tristan Degreef zijn out met blessures. De broers Engwanda zouden zeker vier weken out zijn, weet Sudpresse. Lees verder »


 02-02-2024 

 31-01-2024 

Officieel: Lissens naar Lyndby BK

Officieel: Lissens naar Lyndby BK

Anderlecht heeft de definitieve overgang van verdediger Lucas Lissens (22) naar het Deense Lyndby KB officieel aangekondigd. Lissens speelde sinds 2009 bij Anderlecht en speelde 36 keer bij de Futures in de Challenger Pro League. Hij trad ook zeven keer aan in het A-elftal, onder andere in de Croky Cup in La Louvière in het najaar van 2023. Lees verder »



 25-01-2024 

Opstelling: de verwachte elf

Opstelling: de verwachte elf

Geen verrassingen in de basiself van Brian Riemer voor de wedstrijd tegen Union vanavond. Dat betekent dat Kasper Schmeichel in doel staat en Mo Bouchouari zijn debuut maakt rechts achteraan. Lees verder »


 24-01-2024 

"Alle vertrouwen in goede prestatie Bouchouari"

Door de blessure van Louis Patris viert Mohamed Bouchouari morgen zijn grote debuut voor Anderlecht. Op zijn 23e heeft hij coach Brian Riemer helemaal overtuigd. "Bouchouari is een Neerpede-jongen. Hij kent onze speelstijl. Ik heb er alle vertrouwen in dat als hij morgen start, hij het goed zal doen", aldus de coach. Lees verder »


 22-01-2024 

Officieel: Moutha tekent eerste profcontract

Officieel: Moutha tekent eerste profcontract

Enkele dagen nadat hij op het punt stond naar KV Mechelen te verhuizen, heeft Nail Moutha een eerste profcontract ondertekent bij Anderlecht. De 18-jarige Moutha ontpopte zich dit seizoen tot de vaste linksback van de RSCA Futures. Lees verder »


 20-01-2024 

Wedstrijd Futures uitgesteld door winterweer

Wedstrijd Futures uitgesteld door winterweer

De wedstrijd van de RSCA Futures van vanavond tegen FC Luik is uitgesteld. Na inspectie van het veld van het Koning Boudewijns-Stadion oordeelde de scheidsrechter een uur voor de aftrap dat het niet mogelijk is om te voetballen. FC Luik noemt het een juiste beslissing, maar wijst wel met een beschuldigende vinger naar Anderlecht. Lees verder »


 19-01-2024 

Moutha-Sebtaoui blijft toch bij Paars-wit

Moutha-Sebtaoui blijft toch bij Paars-wit

Nail Moutha-Sebtaoui (18) blijft toch bij Anderlecht. De jonge verdediger gaat dus niet naar KV Mechelen dat hem volgens Het Laatste Nieuws wilde uitlenen aan zusterclub Helmond. Anderlecht deed een inspanning, want Moutha-Sebtaoui is de vaste linksachter van de Futures. De speler had zijn medische testen bij Mechelen af afgelegd, maar koos dan toch om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »


 17-01-2024 

Selectie voor Union

Selectie voor Union

Vanavond - momenteel nog geen sneeuw te zien - neemt Anderlecht het op tegen Union in de kwartfinales van de Croky Cup. Paars-wit moet heel wat spelers missen door blessures (en de Africa Cup). Daarom zijn een aantal spelers van de Futures bij de selectie gehaald. Het is nog altijd afwachten wie Riemer achteraan naast Debast zal posteren. Bij Union zijn een aantal internationals op de Africa en Asia cup. Doelman Moris is geschorst. Lees verder »


Futures: Moutha-Sebtaoui tekent vandaag bij KV Mechelen

Futures: Moutha-Sebtaoui tekent vandaag bij KV Mechelen

De 18-jarige linksachter Nail Moutha-Sebtaoui, staat dicht bij een overgan naar KV Mechelen waar hij al zijn medische testen aflegde. Moutha-Sebtaoui is actief bij de RSC Anderlecht Futures maar heeft er geen profcontract, bij KV Mechelen zou er een meerjarig contract klaarliggen. Lees verder »


 16-01-2024 

"Leoni en Debast speelden al tien keer samen centraal achterin"

Theo Leoni, Amando Lapage en Ludwig Augustisson: dat zijn de drie spelers aan wie Brian Riemer denkt om morgen centraal achterin post te vatten naast Zeno Debast. Leoni lijkt over de beste papieren te beschikken, maar is hij niet wat frêle? "Theo is één van de spelers met de grootste voetbalintelligentie die we hebben", aldus Riemer. Lees verder »


Geen Lissens tegen Union door blessure

Geen Lissens tegen Union door blessure

Lucas Lissens zal morgen niet de vervanger van Jan Vertonghen zijn. De rots in de branding van de Futures blesseerde zich op stage in Tunesië. "Het is geen grote blessure, maar helaas raakt hij niet tijdig fit voor de wedstrijd van morgen tegen Union", aldus coach Brian Riemer. Lees verder »



 15-01-2024 

Riemer: "Angulo kan echt een ster worden"

Riemer:

Wie vrijdag naar de oefenwedstrijd tussen Anderlecht en Al-Ahli keek, zag een erg sterke Nilson Angulo. Brian Riemer noemt hem nu één van de revelaties van de winterstage. "We kiezen er nu voor om hem te laten doorgroeien, eerder dan om veel geld te spenderen aan een nieuwe, snelle flankspeler.” Lees verder »


 13-01-2024 

Video: het beste van Nunzio Engwanda tegen Beerschot

Video: het beste van Nunzio Engwanda tegen Beerschot

Door de afwezigheid van Lissens en Lapage mocht Nunzio Engwanda voor de derde keer dit seizoen starten bij de Futures. De 16-jarige centrale verdediger speelde een topwedstrijd tegen Beerschot. Anderlecht deelt vandaag een videocompilatie met Engwanda's hoogtepunten. Geniet mee. Lees verder »


 11-01-2024 

Vertonghen nog niet speelklaar

Vertonghen nog niet speelklaar

Morgen staat er slechts een oefenwedstrijd gepland tegen de Libische kampioen Al Ahli (15u00). Daarin zullen Lissens en N'Diaye alvast niet kunnen spelen. Volgende woensdag speelt Anderlecht voor de beker op Union. Daar zal Paars-wit nog niet kunnen rekenen op Jan Vertonghen en ook niet op Thomas Delaney. Anderlecht hoopt hen speelklaar te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd van 2024 op OHL. Lees verder »


 05-01-2024 

Selectie voor de stage in Tunesië

Selectie voor de stage in Tunesië

Anderlecht vertrekt vandaag naar Tunesië op stage. In de selectie zitten best enkele opvallende namen zoals die van Justin Lonwijk en Alexis Flips die volgens geruchten zouden kunnen vertrekken. Verschillende spelers van de RSCA Futures maken ook deel uit van de selectie waaronder Mohammed Bouchouari om de blessure van Sardella op te vangen. Thomas Delaney is niet van de partij, hij revalideert in Brussel Lees verder »


 04-01-2024 

Goto nog niet speelgerechtigd

Goto nog niet speelgerechtigd

Eind november haalde RSC Anderlecht de Japanese spits, Keisuke Goto, de bedoeling was dat hij in januari aansloot bij de Futures. Alle administratieve rompslomp is echter nog niet afgehandeld, waardoor Goto nog niet speelgerechtigd is.  Lees verder »


 02-01-2024 

Q&A: Anderlecht seizoen 2023-2024

Q&A: Anderlecht seizoen 2023-2024

De medewerkers van Anderlecht-online krijgen de kans om tijdens de winterstop enkele vragen te beantwoorden over de prestaties van Anderlecht in het huidige seizoen. Vandaag is het de beurt aan Skyhawk. Lees verder »