Laatste nieuws

 25-04-2024 

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

1B De U23 van Anderlecht hebben hun seizoen in de Challenger Pro League afgerond, maar onder leiding van coach Marink Reedijk reizen ze vandaag naar Nederland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de beloften van Vitesse Arnhem. Amadou Diawara, die uit de A-ploeg verdwenen is, zal naar verwachting met de RSCA Futures mogen opdraven. Lees verder »

Sardella: "Ons plan goed uitgevoerd"

Sardella:

INTERVIEWS"Deze overwinning doet deugd", vertelde Killian Sardella na afloop van de wedstrijd tegen Cercle Brugge. "We hebben de tips van de coach perfect uitgevoerd. Ons plan werkte perfect", aldus de rechtsback. "We speelden een volwassen wedstrijd." Lees verder »

Riemer hoopvol over de blessures

Riemer hoopvol over de blessures

BLESSURES - INTERVIEWS Brian Riemer was hoopvol over de blessures na afloop van de wedstrijd: "Schmeichel kampte met een wat stijve lies en Dreyer voelde een probleem aan de hamstrings. De ernst moet nog blijken maar ik schrijf ze nog niet af voor de wedstrijd van zondag", klonk het. Lees verder »

Supporter Anderlecht vanavond overleden

Supporter Anderlecht vanavond overleden

ANDERE Erg droevig nieuws viel er te melden na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Een supporter van Anderlecht was tijdens de wedstrijd onwel geworden en moest ter plaatse worden gereanimeerd op de hoofdtribune. Later overleed de man alsnog in het ziekenhuis en dat nieuws hoorden de spelers en staf pas na de wedstrijd. Brian Riemer sprak achteraf van een trieste avond en dat de gedachten van ploeg bij de familie van de overleden supporter zijn. Lees verder »


 24-04-2024 

Efficiënt Anderlecht boekt eenvoudige zege

Efficiënt Anderlecht boekt eenvoudige zege

WEDSTRIJDEN Een efficiënt Anderlecht heeft Cercle Brugge met 3-0 geklopt. Anderlecht speelde niet denderend, maar sloeg toe wanneer mogelijk tegen een (ver)zwak(t) Cercle. Leoni bracht de thuisploeg op voorsprong en meteen daarna verdubbelde Dreyer de score na een fout van Cercle. In een saaie tweede helft maakte Leoni er nog 3-0 van na een flater van Warleson. Toch was er ook een demper op de feestvreugde. Zowel Dreyer als Schmeichel moesten vroegtijdig naar de kant en het valt te hopen dat hun blessures niet te ernstig zijn. Lees verder »

Ook Schmeichel valt uit

Ook Schmeichel valt uit

BLESSURES Alsof het uitvallen van Anders Dreyer nog niet voldoende was, bleef ook Kasper Schmeichel na de rust binnen. Volgens La Dernière Heure heeft hij lichte last aan de adductoren en zou hij uit voorzorg vervangen zijn. Colin Coosemans maakte zo zijn debuut voor Anderlecht. Lees verder »

Selectie: N'Diaye is terug aanwezig

Selectie: N'Diaye is terug aanwezig

WEDSTRIJDEN Enkele uren voor de aftrap tegen Cercle Brugge is er een selectie vrijgegeven met een opvallende naam, die van Moussa N'Diaye. De Senegalees wordt geacht voldoende te zijn hersteld om deel uit te maken van de selectie. Debast keert terug na zijn schorsing. Na twee zwakke prestaties op verplaatsing, moet Anderlecht het maximum van de punten in het Lotto Park behouden en zou het ook zondag moeten gaan winnen in Cercle, zeker omdat Club Brugge en Genk nu elkaar tweemaal na elkaar treffen. Lees verder »

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

Zes spelers mogen vertrekken; evenveel versterkingen op het oog

TRANSFERS Volgens Voetbalnieuws zal Anderlecht deze zomer actief speuren naar een zestal versterkingen, exclusief spelers die gehuurd worden en mogelijk blijven. Wat sowieso al duidelijk was, is dat er centraal achteraan ingekocht moet worden aangezien Debast de club normaal gezien verlaat en er vraagtekens staan achter de namen van Gattoni en Vertonghen. Maar ook de tekomst van Schmeichel is onzeker, dus mogelijk wordt er ook in de zomer reeds een keeper aangetrokken. Ook staat er een aanvallend ingestelde middenvelder op het verlanglijstje, evenals twee explosieve flankaanvallers. Lees verder »

Met Rits, Leoni en Delaney centraal?

Met Rits, Leoni en Delaney centraal?

WEDSTRIJDEN Brian Riemer heeft een lastige keuze te maken voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cercle Brugge vanavond om 20.30 uur. Zeno Debast is terug na zijn schorsing, maar Yari Verschaeren is nog steeds afwezig. Amuzu zal waarschijnlijk gespaard worden. De positie van Hazard opvullen wordt dus een lastig verhaal. Lees verder »

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

DAMES Op zaterdag 27 april zullen de RSCA Women het opnemen tegen Standard op Neerpede. De aftrap is om 13u30 en de toegang is gratis voor abonnees van RSC Anderlecht. Tickets zijn te koop voor 5 euro (of 3 euro voor jongeren onder de 16 jaar). De RSCA Women staan samen met OHL aan de leiding van het klassement, met Standard op slechts 2 punten achterstand. Lees verder »

Talentendag georganiseerd door RSCA Futsal

Talentendag georganiseerd door RSCA Futsal

ANDERE RSC Anderlecht Futsal organiseert twee dagen van selectie voor jongens die geboren zijn tussen 2008 en 2018. De inschrijvingen zijn geopend voor spelers die willen deelnemen aan deze evenementen. De data voor de selectiedagen zijn vastgesteld op zaterdag 27 april en zaterdag 18 mei, beide om 17.00 uur. De locatie voor deze gebeurtenissen is de Alfasun Indoor Arena in Roosdaal. Lees verder »

"Amuzu niet klaar om drie keer te starten"

INTERVIEWS De kans is reëel dat Anderlecht straks met Mario Stroeykens als linksvoor begint tegen Cercle Brugge. "Francis Amuzu is fysiek nog niet in staat om drie wedstrijden in één week te starten", vertelt coach Brian Riemer. "Het positieve is dat hij dit seizoen al toonde meer impact te hebben als invaller." Lees verder »

 23-04-2024 

Verschaeren nog niet hersteld

Verschaeren nog niet hersteld

BLESSURES Op de persbabbel naar aanleiding van de wedstrijd van morgenavond had Brian Riemer niet zo'n goed nieuws over Yari Verschaeren. Verschaeren is nog steeds out. Hij mist zeker de dubbele confrontatie tegen Cercle Brugge en hij ondergaat morgen een nieuwe scan. Lees verder »

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

Sevilla laat vraagprijs Delaney zakken

TRANSFERS Thomas Delaney, de 32-jarige Deense middenvelder, wordt gehuurd van het Spaanse Sevilla met een aankoopoptie die 3 miljoen euro bedraagt. Delaney heeft tot nu toe 20 wedstrijden gespeeld voor RSCA, waarin hij één doelpunt heeft gescoord en 2 assists heeft gegeven. Volgens Le Soir zou Sevilla bereid zijn om de prijs te laten zakken tot 1,5 miljoen euro. Lees verder »

RSCA verkrijgt zijn licentie

RSCA verkrijgt zijn licentie

ANDERE RSC Anderlecht heeft zijn licentie verkregen, maar zal maandelijks worden gecontroleerd door de licentiecommissie. De club heeft ook een Europese licentie gekregen voor het komende seizoen. Om aan de eisen te voldoen, moet Anderlecht maandelijks documenten verstrekken over salarisbetalingen, financiële situatie, wijzigingen in de rekening-courant en fondsen van de eigenaar. Er zal ook een overzicht van de loonmassa en budgetupdates worden verstrekt, en transfers zullen worden gecontroleerd. Lees verder »

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

ANDERE De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Lees verder »


 22-04-2024 

Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

Futsal bekerfinale: Charleroi - RSCA Futsal (VIDEO)

WEDSTRIJDEN Het RSCA Futsal-team heeft afgelopen zaterdag in Gent laten zien dat ze nog steeds de beste zijn in België. Met Steven Dillien als topscorer, wist Anderlecht zijn zevende Belgische beker te winnen door Charleroi met maar liefst 1-8 te verslaan. Het team heeft opnieuw bewezen dat ze een klasse apart zijn en hun dominantie in het Belgische futsal blijft groeien. Lees verder »

Parket analyseert verklaringen van Riemer

Parket analyseert verklaringen van Riemer

WEDSTRIJDEN - ANDERE Na de verhitte persconferentie na de wedstrijd tegen Racing Genk, gaat het parket van de voetbalbond de uitspraken van de Anderlecht-coach evalueren. Riemer uitte zijn ongeloof over een toegekende strafschop aan Genk en bekritiseerde scheidsrechter Lardot. Hij noemde het een "ramp voor de competitie" en benadrukte dat het nooit een strafschop was. Het is afwachten of Riemer verantwoording moet afleggen voor zijn uitspraken, gezien eerdere straffen voor Hein Vanhaezebrouck en Alexander Blessin wegens kritiek op de arbitrage. Lees verder »

Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

ANDERE De uitgeleende spelers van RSC Anderlecht hebben afgelopen weekend wisselende resultaten behaald in hun respectievelijke competities. Marco Kana bleef op de bank tijdens de wedstrijd van Kortrijk tegen RWDM, waar zijn team met 2-4 verloor en nu onderaan staat in de ranglijst. Ishaq Abdulrazak kwam als invaller het veld op tijdens de wedstrijd van BK Häcken tegen Hammarby, waar zijn team met 2-1 won en nu op de zesde plaats staat. Lees verder »

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

Vraagprijs Debast: 18 miljoen plus bonussen

TRANSFERS Het Portugese Sporting Lissabon lijkt de concurrentie voor te willen zijn voor Debast door vroeg te handelen en een eerste formeel bod uit te brengen. Volgens Portugese bronnen wil Sporting een bod van 16 miljoen euro neerleggen, maar dat zal niet volstaan. Debast heeft nog een contract tot 2025 en er zijn meerdere geïnteresseerde clubs. Fredberg speelt het spel dus hard en wil minstens 18 miljoen plus bonussen. Lees verder »


 21-04-2024 

Anderlecht blijft leider

Anderlecht blijft leider

WEDSTRIJDEN - ANDERE Ook na vier speeldagen in de play-offs blijft Anderlecht leider. Paars-wit verloor gisteren dan wel, maar eerste achtervolger Union verloor voor de vierde maal op rij, dit keer tegen Club Brugge (1-2). Club wordt nu tweede met twee punten minder dan Anderlecht. Union volgt op drie stuks en Genk telt vier punten minder. Lees verder »

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

JEUGD Na het laatste wedstrijd van het seizoen gisteren in het Koning Boudewijnstadion, heeft Hubert Lemaire een ontroerende boodschap gericht aan de RSCA Futures en het personeel. De zeer gewaardeerde fysieke trainer neemt na 22 seizoenen afscheid; een periode waarin hij zich heeft ingezet voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge talenten van paars-wit. Lemaire staat bekend als een gerenommeerde fysieke trainer bij Anderlecht, vooral bekend om zijn essentiële rol in de voorbereiding van de spelers. Zijn expertise en toewijding zijn van onschatbare waarde gebleken in de ontwikkeling van jonge beloften, zoals Albert Sambi Lokonga, die fysieke uitdagingen heeft overwonnen dankzij Lemaire's begeleiding. Lees verder »

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

Schmeichel: 'Ik ben niet bezorgd'

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Kasper Schmeichel, doelman van Anderlecht, is kritisch over de prestaties van het team tegen Genk: "Er zijn te veel slechte beslissingen genomen, vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Brugge." Ondanks dat de keeper tevreden zou zijn geweest met een gelijkspel, blijft hij gefocust op Anderlecht en maakt zich niet druk om andere teams. Schmeichel merkte ook op dat uitwedstrijden een probleem vormen voor Anderlecht en dat dit gecorrigeerd moet worden. Lees verder »

Taha Altikardes als versterking?

Taha Altikardes als versterking?

TRANSFERS Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 20-jarige Taha Altikardes, een rechtsvoetige centrale verdediger van Göztepe. Altikardes, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder kan spelen, heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld, waarin hij drie doelpunten en twee assists heeft geleverd. Hij is opgeleid bij Bursaspor en heeft gespeeld bij Trabzonspor voordat hij bij zijn huidige club tekende. Hij verzamelde vier caps voor het Turkse U21-team sinds 2022. Lees verder »

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus. Lees verder »

 20-04-2024 

Goedkope penalty nekt zwak Anderlecht

Goedkope penalty nekt zwak Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na een zwakke wedstrijd met 2-1 verloren in Genk. De nederlaag is niet onverdiend, maar de manier waarop smaakt wel zuur. Genk kreeg laat in de wedstrijd bij een 1-1 stand een goedkope penalty nadat Sardella van dichtbij de bal tegen de arm kreeg getrapt. Anderlecht startte zwak en kwam al na een kwartier op achterstand. Paars-wit kon pas na rust dreigen via Amuzu die de paal raakte. Genk nam echter weer de bovenhand totdat Dreyer knap gelijkmaakte. Maar de licht gegeven penalty zou Anderlecht deze maal wel nekken. Door de nederlaag mengt Genk zich weer in de titelstrijd en moet Anderlecht vol aan de bak in de dubbele confrontatie tegen Cercle. Lees verder »

Opstelling: Logische vervangers in het team

Opstelling: Logische vervangers in het team

WEDSTRIJDEN Brian Riemer kiest voor Gattoni en Amuzu als de logische vervangers voor de geschorste Debast en de langdurig geblesseerde Hazard. Rits, Leoni en Stroeykens vormen opnieuw het middenveld. Anderlecht staat voor het eerst sinds augustus 2018 aan de leiding en kan mits een zege een gouden zaak doen. In de competitie eindigde de wedstrijd op 1-1 met de gelijkmaker in de laatste minuut van Genk dat bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde. Lees verder »

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

Gattoni zou mogelijk kunnen blijven

TRANSFERS Federico Gattoni maakt zich op voor zijn tweede wedstrijd als basisspeler voor Anderlecht, nadat Zeno Debast werd geschorst. Er wordt gespeculeerd dat dit zijn laatste optreden in het paars-witte shirt kan zijn. Volgens de pers bestaat er echter een kans dat de Argentijnse verdediger nog een seizoen bij Anderlecht blijft. Zijn huurovereenkomst bevat geen aankoopoptie, dus er zal moeten worden onderhandeld met Sevilla, waar hij een contract heeft tot juni 2027. Lees verder »

U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

JEUGD De U14 van Anderlecht hebben opnieuw hun dominantie laten zien door het behalen van hun 2e titel in twee jaar. Ze versloegen Antwerp met maar liefst 11-0 in de play-offs, waarbij ze hun superioriteit aantoonden met 19 overwinningen in 20 wedstrijden en slechts één gelijkspel. Het team, onder leiding van coach Haegeman, heeft een totaal van 125 doelpunten gescoord en slechts 27 tegendoelpunten geïncasseerd. Lees verder »

Futures verliezen laatste match van Brugge

Futures verliezen laatste match van Brugge

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben hun laatste wedstrijd niet kunnen winnen en springen dus niet over Brugge en Genk in het klassement. Het werd 1-2 in Brussel. Club opende de score op penalty, maar Anderlecht maakte snel gelijk na een mooie combinatie. Een fout van doelman Vanhoutte leidde de 1-2 in. Na de rust werd er niet meer gescoord. Lees verder »

Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

Selectie: Met Lapage en zelfs met Diawara

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Union gekomen. Thorgan Hazard speelt door zijn blessure mogelijk niet meer in 2024 en Zeno Debast is dan weer geschorst na zijn twee gele kaarten. Hierdoor komt Lapage bij de selectie voor de wedstrijd in Genk en is er zelfs een plaats voorzien voor Diawara. Verschaeren is nog niet hersteld. Vanavond kan Anderlecht een uitstekende zaak doen aangezien Union en Club Brugge morgen tegen elkaar voetballen. Maar indien het verliest, kon Union opnieuw leider worden of kan Brugge naderen tot twee punten. Lees verder »

Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

Genk mist vier spelers tegen Anderlecht

WEDSTRIJDEN KRC Genk ontvangt zaterdag Anderlecht in de Champions' Play-Offs. Na een succesvolle start moet coach Vrancken echter wel puzzelen aan zijn opstelling, aangezien Joris Kayembe geschorst is voor de wedstrijd en vervangen zal worden door Eduard Sobol of Alieu Fadera. Ook aanvoerder Bryan Heynen is afwezig vanwege een blessure. Lees verder »

RSCA Women pakt voorlopig de leiding

RSCA Women pakt voorlopig de leiding

DAMES RSCA Women heeft op vrijdagavond gewonnen van Gent. Het werd 0-3 met twee goals van Delabre en een penalty van Wijnants. Paars-wit springt voorlopig over Standard naar de eerste plaats maar de Rouches spelen later dit weekend nog. Lees verder »


 19-04-2024 

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

Riemer: 'Thorgan Hazard speelt niet meer in 2024'

BLESSURES - INTERVIEWS Thorgan Hazard heeft bevestigd dat hij door een blessure aan zijn kruisbanden niet meer zal kunnen spelen in 2024. Dit is een tegenvaller voor paars-wit, maar Hazard is vastbesloten om de komende maanden hard te vechten om weer op zijn best te zijn. Hazard moest het veld verlaten tegen Union vanwege een gescheurde kruisband in zijn rechterknie. Coach Brian Riemer noemde de blessure "zeer betreurenswaardig", maar is tegelijk optimistisch over Hazards herstel. Lees verder »

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

JEUGD - 1B Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »

RSCA Women verplaatsen zich naar Gent

RSCA Women verplaatsen zich naar Gent

DAMES Vanavond spelen de RSCA Women opnieuw in de play-offs. Na de teleurstelling van de Clasico eerder deze week, moeten de speelsters van Anderlecht snel de pagina omslaan en zich vrijdagavond naar Gent begeven. De aftrap zal om 20:30 uur plaatsvinden in de Chillax Arena in Oostakker. Het betreft de 5e speeldag van de play-offs en drie teams strijden nog om de titel. Lees verder »

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

Amuzu: 'Ik denk niet aan een transfer'

INTERVIEWS Francis Amuzu heeft een grote honger naar een trofee, aangezien hij nog geen enkele titel heeft gewonnen met het A-team sinds hij in 2017 is toegetreden. Dit seizoen zou hij zijn eerste titel kunnen vieren, nadat hij bijna elk seizoen kampioen was met een jeugdploeg. "Het team was vastbesloten om afgelopen zondag Union te verslaan na een lange reeks zonder overwinning. Nu willen we ook winnen tegen Genk om de eerste plaats te versterken." Lees verder »

Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

Wijnants: 'We moeten Majasaari steunen'

INTERVIEWS De RSCA Women wonnen bijna de Clasico op Sclessin, maar een fatale fout van de Finse keeper Milla Majasaari zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Sarah Wijnants, die beide doelpunten maakte, benadrukt dat het belangrijk is om de keeper te blijven steunen. Lees verder »


 18-04-2024 

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

ANDERE De Belgische competitie zou binnenkort een nieuw format kunnen krijgen. De clubs hebben zich verzameld in drie werkgroepen en hebben vandaag in het hoofdkantoor van de Pro League over deze kwestie gesproken. In een ideale wereld zouden ze het voor de zomer eens moeten worden. Voor de middag kwamen Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Antwerp bijeen. Lees verder »

Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

Aude Waldbillig verlengt bij RSCA Women

DAMES De jonge keepster Aude Waldbillig heeft haar contract bij Anderlecht verlengd en is nu aan paars-wit verbonden tot juni 2027. Sinds afgelopen zomer maakt Aude, die werd opgeleid in Neerpede, ook deel uit van de A-kern van de RSCA Women. Lees verder »

Anderlecht meeste Belgische spelers in de basis

Anderlecht meeste Belgische spelers in de basis

ANDERE Anderlecht heeft momenteel het hoogste gemiddeld aantal Belgen in de basis, met 6,3. Met Debast, Vertonghen, Sardella, Stroeykens, Hazard (of Verschaeren of Amuzu) en Rits haalt het ook een hoog aantal zelf opgeleide Belgische spelers. Het doet daarmee lichtjes beter dan KV Mechelen (6,0). OH Leuven volgt op de derde plek met 5 spelers. Lees verder »

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

Proto: 'RSCA moet Schmeichel behouden'

INTERVIEWS Silvio Proto, voormalig doelman van RSC Anderlecht, heeft in La Dernière Heure aangegeven dat de prestaties van Kasper Schmeichel momenteel 'in balans' zijn. Volgens Proto heeft Schmeichel punten gewonnen voor Sporting, maar ook verloren. "Hij heeft gedurende het seizoen zijn niveau weten te verhogen en is duidelijk zelfverzekerd", klinkt het. Proto benadrukt dat Schmeichel snel herstelt na een kleine fout en profiteert van de ervaring die hij heeft opgedaan doorheen zijn carrière. Lees verder »

U19 van RSCA gekwalificeerd voor finale van de beker

U19 van RSCA gekwalificeerd voor finale van de beker

WEDSTRIJDEN - JEUGD Het tweede duel in de halve finale van de Belgische beker was geen gemakkelijke wedstrijd voor het team van David Hubert. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag, waardoor een strafschoppenserie nodig was om de finalist te bepalen. Ondanks een 1-2 nederlaag in de eerste wedstrijd, slaagde Westerlo erin om vanavond terug te vechten bij de RSCA Belfius Academy. Goto scoorde voor Anderlecht, maar de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd met een strafschop voor de rust. Lees verder »

 17-04-2024 

West Ham volgende club in rij voor Debast

West Ham volgende club in rij voor Debast

TRANSFERS Volgens 'O Jogo' overweegt West Ham United een transferpoging te wagen voor Zeno Debast. De 20-jarige verdediger wordt de 'volgende Vincent Kompany' genoemd en West Ham wil de concurrentie aangaan met Sporting CP. Sommige spelers, zoals Nayef Aguerd en eventueel ook Angelo Ogbonna, kunnen vertrekken bij The Hammers waardoor club in de problemen dreigt te komen in het centrum van de verdediging. Een concreet bod is er nog niet. Lees verder »

U19 Beker: Anderlecht - Westerlo om 18u

U19 Beker: Anderlecht - Westerlo om 18u

JEUGD Vanavond zullen de -19 jarigen van Anderlecht de terugwedstrijd met een voorsprong aanvatten voor een plek in de finale van de Belgische beker. Met een 1-2 overwinning in de heenwedstrijd tegen Westerlo op zak, heeft het team een goede kans op een finaleplaats. De aftrap wordt om 18 uur gegeven in de RSCA Belfius Academy. Lees verder »

Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist

Anderlecht verliest proces tegen Humo-journalist

ANDERE De rechtbank heeft de eis tot schadevergoeding van Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie afgewezen. Hauspie publiceerde vorig jaar in Humo twee artikels waar Anderlecht en voorzitter Wouter Vandenhaute (foto) erg slecht uitkwamen. De rechtbank vond dat paars-wit zijn eis bijzonder slecht onderbouwd had. Lees verder »


 16-04-2024 

Signeersessie in de fanshop op woensdag

Signeersessie in de fanshop op woensdag

ANDERE Op woensdag 17 april 2024 wordt er een signeersessie voorzien met Mats Rits, Killian Sardella en Zeno Debast in de fanshop van Anderlecht. De drie spelers zullen aanwezig zijn om 15:30 uur, dus wees op tijd als u handtekeningen wil bemachtigen en foto's wil maken. De fanshop opent om 10:00 uur de deuren. Let op dat de parkeerplaats tegenover de winkel niet toegankelijk zal zijn. Er wordt eveneens 20% korting gegeven op alle Joma artikelen van dit seizoen. Lees verder »

Zege op Standard glipt weg in extra tijd

Zege op Standard glipt weg in extra tijd

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in de topper in Standard, maar daar kan vooral Standard tevreden mee zijn. Anderlecht leidde immers met 0-2 en moest in de extra tijd nog de gelijkmaker slikken na een aarzeling van doelvrouw Majasaari die twee dure punten kost in de titelstrijd. Ook OHL won immers waardoor Standard nu een punt meer heeft dan Anderlecht en OHL. Lees verder »

Cosgrave komt de staff versterken

Cosgrave komt de staff versterken

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht heeft David Cosgrave aangesteld als nieuwe Performance Director, met als hoofddoel het verbeteren van de fysieke parameters en het voorkomen van blessures binnen de club. Cosgrave, een ervaren professional met een achtergrond bij vooraanstaande clubs zoals Liverpool en Tottenham, zal de strategische leiding nemen van zowel de medische als de fysieke afdeling van Anderlecht. Lees verder »

Informatie ticketverkoop: RSCA Futures-Club NXT

Informatie ticketverkoop: RSCA Futures-Club NXT

1B Op zaterdag 24 april om 15 uur ontvangt Anderlecht Club Brugge in het Koning Boudewijnstadion. Dit is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Marink Reedijk. Het belooft een prestigeduel te worden tegen de rivaliserende academie die momenteel wordt geleid door de voormalige paars-witte coach Robin Veldman. Bij een overwinning zou Anderlecht de Bruggelingen nog voorgaan in het klassement. Het hele team rekent bijgevolg op de onvoorwaardelijke steun van de fans. Lees verder »

Van Driessche fluit RSC Anderlecht Cercle Brugge op gang

Van Driessche fluit RSC Anderlecht Cercle Brugge op gang

WEDSTRIJDEN Volgende week woensdag staat RSC Anderlecht voor zijn midweekwedstrijd van deze Champions Play-Offs, het ontvangt om 20.30 uur Cercle Brugge in het Lotto Park. Scheidsrechter Bram Van Driessche fluit de wedstrijd op gang, bijgestaan door Yves De Neve en Quentin Lesceux langs de lijn. Matonga Simonini is vierde official.  Lees verder »

Lardot fluit Genk - RSC Anderlecht

Lardot fluit Genk - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN Een paar weken na "penaltygate" kijkt RSC Anderlecht Racing Genk opnieuw in de ogen, deze keer in de Gegeka Arena. Scheidsrechter Jonathan Lardot fluit de wedstrijd komende zaterdag op gang om 20.45 uur. Quentin Blaise en Florian Lemaire staan hem bij langs de lijn, Kevin Van Damme als vierde official.  Lees verder »

Chatelle: "RSCA kan zonder Hazard kampioen worden"

Chatelle:

INTERVIEWS Thomas Chatelle verklaart dat de blessure die Thorgan Hazard opliep tegen Union mogelijk te wijten is aan het feit dat hij dit seizoen nooit voor de volle 100% fit is geweest. Hij erkent echter wel dat een dergelijke blessure op elk moment kan gebeuren. Hazard heeft dus ook gewoon pech gehad. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

ANDERE Het is vandaag exact 103 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »


 15-04-2024 

De terugkeer van Verschaeren is aanstaande

De terugkeer van Verschaeren is aanstaande

BLESSURES Anderlecht heeft een zware klap gekregen door de langdurige afwezigheid van Thorgan Hazard, maar kan zich verheugen op de terugkeer van Yari Verschaeren. Aan het einde van de reguliere competitie moest Verschaeren vroegtijdig het veld verlaten vanwege een spierblessure. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de play-offs. Verschaeren is nu op weg naar herstel en kan weer deels meetrainen met de groep, zijn terugkeer is nakend. Lees verder »

Overzicht van uitgeleende spelers

Overzicht van uitgeleende spelers

ANDERE Marco Kana speelde 73 minuten in de wedstrijd van Kortrijk tegen Charleroi, waarbij zijn team uiteindelijk werd verslagen in blessuretijd met 1-2. Kortrijk blijft op de laatste plaats staan, wat degradatie betekent. Alexis Flips kwam in de 82e minuut in actie tijdens de wedstrijd van Ankaragücü tegen Gaziantep. Zijn team won deze wedstrijd met 3-1 en staat op de dertiende plaats in het klassement. Lees verder »

Anderlecht - Union meest bekeken match

Anderlecht - Union meest bekeken match

WEDSTRIJDEN De Brusselse derby van gisterenavond bracht spanning en een paars-witte overwinning. En niet alleen de fans in het stadion liepen warm voor het spektakel, ook de mensen thuis stemden massaal af op de uitzending. Met 506.000 kijkers was het de best bekeken wedstrijd van de Jupiler Pro League dit seizoen. Lees verder »

Doorverkoop voor Anderlecht - Cercle Brugge

Doorverkoop voor Anderlecht - Cercle Brugge

WEDSTRIJDEN De RSCA Resale voor de wedstrijd Anderlecht - Cercle Brugge zal beginnen op maandag 22 april om 10 uur. Deze wedstrijd in het Lotto Park staat gepland op woensdag 24 april om 20.30 uur. Als abonnee kunt u uw plaats verkopen als u niet aanwezig kunt zijn. Op deze manier helpt u een andere supporter om een ticket te krijgen en draagt u bij aan een vol Lotto Park. Lees verder »

Hazard maanden buiten strijd

Hazard maanden buiten strijd

BLESSURES Het verdict over de blessure van Thorgan Hazard is zoals verwacht bijzonder zwaar. Hazard heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Hazard staat maanden aan de kant en zal vermoedelijk ook de start van het nieuwe seizoen moeten missen. Er werd gisteren al gevreesd voor de aard van de blessure door de manier waarop Hazard geblesseerd raakte. Hazard volgde de tweede helft nog op krukken. Lees verder »

Eerste bod op Debast afgewezen

Eerste bod op Debast afgewezen

TRANSFERS Sporting Lissabon heeft een eerste officieel bod uitgebracht op Zeno Debast. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het zou gaan om een vast bedrag van 15 miljoen euro plus bonussen. Paars-wit bestempelde het echter als onvoldoende. Lees verder »

Dahl mogelijke piste op linksback

Dahl mogelijke piste op linksback

TRANSFERS Volgens de pers zou RSC Anderlecht geïnteresseerd zijn in de Zweed Samuel Dahl, een linksback van Djurgården die ook als linksbuiten of centrale middenvelder kan spelen. Dahl is 21 jaar oud en speelde dit seizoen tien wedstrijden waarin hij twee assists gaf. Hij werd één keer opgeroepen voor het Zweedse nationale team en is ook actief voor de nationale U21. Lees verder »

Olsson aan de beterhand

Olsson aan de beterhand

ANDERE Kristoffer Olsson, ex-Anderlecht,  kreeg te maken met bloedstolsels in de hersenen die hebben geleid tot verlies van spraak en motorische functies. De middenvelder lag een tijd lang in coma, maar kan nu weer praten en bewegen. De artsen zijn tevreden met zijn vooruitgang, al is er nog veel werk te doen op cognitief gebied. Lees verder »

 14-04-2024 

Anderlecht wint eindelijk van Union, maar verliest Hazard

Anderlecht wint eindelijk van Union, maar verliest Hazard

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft eindelijk eens van Union kunnen winnen. Het werd 2-1 na alweer een incidentrijke derby. Anderlecht sloeg vroeg toe via Dolberg, maar verloor Hazard voor rust met vermoedelijk een ernstige knieblessure. Union, dat meer balbezit had, klom na rust op gelijke hoogte via een penalty na ingrijpen van de VAR. Debast mocht met tweemaal geel beschikken. Met een man minder bleef Anderlecht strijden voor wat het waard was. Sardella bereikte Amuzu die Anderlecht de zege bezorgde. Een belangrijke zege voor Paars-wit, maar uiteraard nog lang niet beslissend want er zijn nog veel wedstrijden te spelen, wedstrijden waarin Anderlecht waarschijnlijk niet op Hazard zal kunnen rekenen. Lees verder »

Opstelling: Rits terug in de basis

Opstelling: Rits terug in de basis

WEDSTRIJDEN De 'position switch' die Brian Riemer vorige week in Brugge bekookstoofde op het middenveld, bracht niet het gewenste resultaat. Tegen Union start Mats Rits opnieuw in de basis ten koste van Thomas Delaney. Verder zijn er geen verrassingen in het startelftal. Paars-wit staat mogelijk voor een scharnierduel, met een overwinning komt Anderlecht voor het eerst aan de leiding, maar met puntenverlies moet het ook achterom kijken naar Club Brugge. Lees verder »

Toestand Olsson is verbeterd

Toestand Olsson is verbeterd

ANDERE De toestand van ex-Anderlechtspeler Kristoffer Olsson is verbeterd. De Zweed werd een tijdje geleden getroffen door een vreemde hersenaandoening en het duurde een tijdje alvorens men kon achterhalen wat er aan de hand was. Olsson werd getroffen door bloedproppen in de hersenen, maar ondertussen kan hij weer praten en zelfstandig bewegen. Lees verder »

Selectie: De verwachte namen

Selectie: De verwachte namen

WEDSTRIJDEN Geen verrassingen in de selectie voor de belangrijke wedstrijd van vanavond tegen Union. Enkel Verschaeren en N'Diayé zijn buiten strijd. Thorgan Hazard zit al aan twee gele kaarten in de Champions play-offs, dus is geschorst bij een volgende gele kaart. Kan Anderlecht voor het eerst winnen van Union sinds de terugkeer van de buren naar de Pro League? In de vorige confrontatie wist Paars-wit op de valreep een 0-2 achterstand om te buigen naar een gelijkspel. Lees verder »


 13-04-2024 

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

RSCA Futsal biedt Edu een nieuw contract aan

ANDERE Eduardo Mello Borges heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot juni 2026. Hij is van Braziliaanse afkomst, maar is genaturaliseerd tot Azerbeidzjaans. In 2020 kwam hij bij Halle-Gooik terecht, dat in juni 2022 voor de laatste keer kampioen van België werd onder die naam. Daarna begon hij zijn avontuur in het paars en wit. Lees verder »

Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

Stadsdichter schrijft gedicht voor Brusselse derby

ANDERE Lisette Ma Neza, sinds januari de eerste stadsdichter van Brussel, heeft naar aanloop van de derby van morgen een gedicht geschreven voor Anderlecht. "Lisette exploreert tijdens de Champions' Play-Offs de wereld van paars-wit. Ze probeert ze het sentiment voor elke wedstrijd in woorden te gieten in een reeks gedichten", zo klinkt het. Lees verder »

RSCA Women winnen topper in slotfase

RSCA Women winnen topper in slotfase

DAMES De dames van Anderlecht blijven in de running voor een nieuwe titel. In de play-offs van de Super League speelde Anderlecht vanmiddag tegen rechtstreeks concurrent OHL. OHL, dat een punt voorsprong had op Anderlecht, verloor met 2-0. Lore Jacobs maakte beide doelpunten in de absolute slotfase van de wedstrijd. Anderlecht klimt door de zege tot op een punt van leider Standard.  Lees verder »


 12-04-2024 

Riemer: "Ik moet Amuzu beschermen"

Riemer:

INTERVIEWS Na maanden blessureleed is Francis Amuzu weer terug. De mindere vorm van tal van offensieve spelers brengt sommigen ertoe om de snelle winger in de basiself te roepen. Coach Brian Riemer predikt voorzichtigheid. "Ik wil hem niet forceren." Lees verder »

 11-04-2024 

Burgess inzetbaar tegen Anderlecht

Burgess inzetbaar tegen Anderlecht

WEDSTRIJDEN Union verdediger Burgess zal zondag kunnen aantreden tegen Anderlecht. De speler werd geschorst omdat hij de bal ingooide recht in het gezicht van een tegenstander. Wegens miscommunicaties was het echter niet duidelijk of die schorsing nu vorige week tegen Cercle al ingegaan was of niet. Burgess bleef uit voorzorg aan de kant. Lees verder »

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

JEUGD - 1B De wedstrijd tussen de U23 van Anderlecht en Club NXT voor de 30e speeldag van de Challenger Pro League zal niet plaatsvinden op vrijdag 19 april, maar is verplaatst naar zaterdag 20 april. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Zowel RSCA Futures als Club NXT zijn verzekerd van handhaving in de Challenger Pro League. Normaal gesproken beginnen alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere fase op hetzelfde moment (vrijdag 19 april om 20.00 uur), tenzij de sportieve situatie een wijziging rechtvaardigt. Lees verder »

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

ANDERE Tijdens de laatste FancCouncil bij Anderlecht heeft CEO Non Sports Kenneth Bornauw aan de supporters aangekondigd dat RSC Anderlecht op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor die vanaf volgend seizoen op de shirts zal staan. Het huidige sponsorschap van Candriam en DVV loopt af in juni 2024. Door het toekomstige verbod op gokreclame is de markt echter beperkt. Lees verder »

 09-04-2024 

Lambrechts leidt Brusselse derby in goede banen

Lambrechts leidt Brusselse derby in goede banen

WEDSTRIJDEN Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Union St Gilloise in het Lotto Park. De match van de waarheid, want de winnaar van dit duel pakt de leiding. Kan paars-wit zijn zwarte beest eindelijk temmen of gaat het de boot in. Scheidsrechter Erik Lambrechts mag in ieder geval om 18.30 uur de wedstrijd op gang fluiten. Lees verder »

 07-04-2024 

Afwezig Anderlecht onmachtig tegen gretig Club

Afwezig Anderlecht onmachtig tegen gretig Club

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft geen goede beurt gemaakt in Brugge met een 3-1 nederlaag. Paars-wit liep de hele tijd achter de feiten aan na een snelle 1-0 van Mechele. Een slordig en loom Paars-wit kwam niet tot voetballen en kreeg nauwelijks een mogelijkheid. Thiago miste enkele grote kansen, maar op het uur verdubbelde Oneydika de score. De middenvelder maakte er later ook nog 3-0 van. In de slotfase milderde Dryer nog. Volgend weekend krijgt Anderlecht een nieuwe kans om de leiding te nemen, maar mits puntenverlies kan de tegenstand ook opnieuw naderen. Lees verder »

Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

Opstelling: Delaney start, Hazard eveneens

WEDSTRIJDEN Brian Riemer wijzigt het elftal op een plaats. Thomas Delaney speelt in plaats van Rits. Hazard lijkt fit voor de strijd, want hij start. Door de nederlaag van Union kan Anderlecht aan de leiding komen als het niet verliest. Bij Club Brugge is een zieke Vanaken niet van de partij. Lees verder »

 06-04-2024 
 05-04-2024 
 03-04-2024 

Veldman: "Afscheid deed toch wel pijn"

Veldman:

INTERVIEWS Nog drie matchen spelen de RSCA Futures dit seizoen en op de laatste speeldag krijgen ze het bezoek van Club NXT. Daar is Robin Veldman sinds vorige week aan de slag als coach. In Het Nieuwsblad praat hij over deze opmerkelijke aanstelling en zijn vertrek bij Anderlecht. Lees verder »

Latere kampioen won meestal eerste match play-offs

Latere kampioen won meestal eerste match play-offs

WEDSTRIJDEN Anderlecht begon aan de Champions' Play-offs met een zege, Union met een nederlaag. Op basis van de voorgaande edities van de play-offs is dat gunstig nieuws voor Anderlecht. In dertien edities won de latere kampioen maar liefst negen keer zijn eerste match van de play-offs. Dat vlooide La Dernière Heure uit. Lees verder »

Vertonghen stop na EK als Rode Duivel

Vertonghen stop na EK als Rode Duivel

WEDSTRIJDEN Officieel is het nog niet, maar aan zijn directe omgeving heeft Jan Vertonghen laten weten dat hij na het EK stopt als Rode Duivel. Dat melden Het NIeuwsblad en La Dernière Heure. Over doorgaan bij Anderlecht heeft hij nog geen beslissing genomen. Lees verder »

 02-04-2024 

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

Anderlecht ontloopt (voorlopig?) aan straf

ANDERE De wedstrijd die Anderlecht achter gesloten zou moeten spelen naar aanleiding van de rellen tijdens de bekerwedstrijd thuis tegen Standard, zal in elk geval niet meer voor dit seizoen zijn. Anderlecht ging in beroep en dat beroep wordt pas behandeld op 21 mei, twee dagen na de laatste thuismatch van Paars-wit tegen Club Brugge. Lees verder »

Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

Schmeichel gaat door tot de laatste supporter

ANDERE Veel kinderen gisteren op de open training van RSC Anderlecht. De Mauve Ketjes zagen er ook de paashaas die eitjes uitdeelde en een ballonnenblazer. Maar het hoogtepunt was natuurlijk de signeersessie na de training waar ze ook met hun helden op de foto konden. Lees verder »

 01-04-2024 

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

JEUGD De U17 van Anderlecht zijn vierde geworden op de Future Cup in Amsterdam. Deze voormiddag verloor paars-wit in de halve finale met 2-0 tegen Partizan Belgrado. In de namiddag ging Anderlecht met 2-1 de boot in tegen PSG in de wedstrijd om de derde plaats. Gabriël Biladi (foto) scoorde voor Anderlecht. Lees verder »