U23 winnen en verliezen een oefenduel

DINSDAG, 9 AUGUSTUS 2022, 22:20 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures speelden zondag en gisteren twee oefenduels ter voorbereiding op de competitiestart in 1B. Zondag speelde het type-elftal tegen FC Luik. Gisteren oefenden de andere kernspelers tegen de U19 van Metz. In deze tweede partij speelde Mustapha Bundu (foto) mee.

FC Luik - RSCA Futures 0-1

Met Ishaq Abdulrazak, geschorst voor het eerste elftal, kende Anderlecht een goede eerste helft. Paars-wit leidde aan de rust met 0-1 dankzij een doelpunt van Stassin. Na de rust had Anderlecht het moeilijker, maar het slaagde erin om zijn voorsprong vast te houden.

Anderlecht speelde met: Verbruggen, Ishaq, Masscho, Lissens, Butera, Bouchouari, Engwanda, Leoni, Stassin, Colassin, Duranville

RSCA Futures - FC Metz (U19): 1-2

De invaller die zondag niet in actie kwamen, kregen maandag de kans tegen de U19 van Metz. Ook Anderlecht speelde vooral met spelers jonger dan 19 jaar. De 20-jarige Michez was de oudste. Hij moest de dag ervoor zijn plaats afstaan aan Abdulrazak. Ook Mustapha Bundu speelde 70 minuten mee. In een van zijn enige opvallende acties scoorde hij op slag van rust de 1-1 via een directe vrije trap. Kort daarvoor was Metz via een strafschop op voorsprong gekomen. In de 90e minuut scoorde Metz de winnende 1-2.

Anderlecht speelde met: Vanhoutte (46' Vercauteren), Michez, Camara, Lapage, Herssens (46' Baouf), Ferrara (c), Lokesa, De Wilde, Bundu (68' Monticelli), Agyei, Takidine (68' Maamar).