Vercauteren: "Ik kijk nog niet naar rangschikking"

VRIJDAG, 14 FEBRUARI 2020, 14:40 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Money time nadert. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het stilaan menens voor de plaatsen in Play-Off 1. Anderlecht trekt morgen naar KV Mechelen, een rechtstreekse concurrent. Coach Frank Vercauteren focust voorlopig nog niet te veel op de stand. "Want we hebben het nog niet in eigen handen."

KV Mechelen verloor dinsdag voor de vierde keer op rij. Genk pakte slechts één punt tegen Antwerp. Anderlecht kon het slechter treffen met de resultaten van de inhaalwedstrijden deze week. Al wil Vercauteren dat niet toegeven. "Gisteren zag ik Genk een punt pakken, dat was niet in ons voordeel", vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie.

"We moeten enkel naar onszelf kijken. We weten wat we moeten doen: winnen en punten pakken. Ik kijk nog niet naar de rangschikking omdat we het zelf nog niet in handen hebben. We zijn afhankelijk van puntenverlies van andere clubs. Die clubs zullen zeker nog punten verliezen, maar eerst en vooral moeten wij onze punten pakken. Daar moeten we naar kijken."

Heeft Vercauteren schrik dat bij een nederlaag morgen Play-Off 1 gaan vliegen is? "Ik weet het niet. Ik kan niet goed tellen", zo lacht hij de vraag weg. "Maar ik denk inderdaad dat we ons dan geen misstap meer kunnen veroorloven. Al kan ik niet in een glazen bol kijken. Ik weet niet hoeveel punten Genk en de anderen nog zullen halen."

Aan het doemscenario van Play-Off 2 wil de Anderlecht-coach nog niet denken. "We moeten pas naar Play-Off 2 kijken als het zo ver is. Zolang dat niet het geval is, moeten we er niet aan denken. Moeten we blijven gaan voor hetgeen we willen behalen."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum