Lawrence heeft er zin in

DONDERDAG, 13 FEBRUARI 2020, 14:56 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS Kemar Lawrence heeft zonet zijn officiële persvoorstelling achter de rug. De verdediger zag er ontspannen uit en hij heeft er vooral zin in, liet hij weten. Dit weekend komt nog te vroeg, maar hij hoopt om binnen 1 à maximum twee weken inzetbaar te zijn. 

Toen de voorbereidingen in de MLS starten kreeg Lawrence al van zijn coaches te horen dat er een club interesse toonde. Het is pas later dat hij hoorde welke club. Dit weekend komt nog te vroeg voor Lawrence aangezien hij toch zo een twee maand heeft stil gelegen, maar hij hoopt volgende week, ten laatste binnen twee weken, wedstrijdfit te zijn.

"Toen ik hoorde van de interesse heb ik naar mijn goede vriend, Shamar Nicholson (speler van Charleroi en ook Jamaïcaan, nvdr) gebeld, hij zei mij dat dit de grootste club van België is en dat het echt een opportuniteit was voor mij", zegt Lawrence, "Ik heb ook al video's bekeken van de wedstrijden hier. En de taken voor een verdediger zijn hetzelfde hier dan in Amerika. Het enige verschil is dat hier gevraagd wordt om met de bal aan de voet te spelen en dat doe ik juist graag. Ik speel graag met de bal."

Lawrence krijgt de opvallende bijnaam "taxi": "Die kreeg ik van één van mijn eerste coaches toen ik nog kind was. Hij zag mij lopen en gaf mij die bijnaam. Als je ooit een Jamaicaanse taxichauffeur ziet rijden zal je begrijpen waarom, die rijden namelijk heel agressief én snel", lacht de verdediger. 

Overwinnigen zijn een probleem voor paars-wit en de Jamaïcaan heeft een echte winnaarsmentaliteit, gaat dat geen problemen geven ?
"Ik zou niet weten waarom, de coaches begeleiden ons hier heel goed. De eerste dagen heb ik vooral kennisgemaakt met iedereen. Doordat ik zolang heb stilggelegen kan ik er ook niet meteen volop tegenaan gaan. Maar dat komt wel in orde. Ik zou niet weten waarom ik bang moet zijn, een Jamaïcaan is trouwens nooit bang."

Jamaïca

Momenteel speelt Lawrence ook voor Jamaïca, lange verplaatsingen met de vlieger dus tijdens interlandbreaks. Ziet hij dat wel zitten.
"Zolang ze mij oproepen blijf ik gaan, het is een eer om voor je land te mogen spelen. Ik wil trouwens ook naar een wereldbeker. In de MLS was vliegen wekelijkse kost. En die interlandbreaks zijn niet zo vaak he, alle twee à drie maand."

 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum