"Kampioen worden bij jeugd interesseert ons niet"

WOENSDAG, 29 MEI 2019, 23:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Slechts twee jeugdploegen van Anderlecht kroonden zich het voorbije seizoen tot kampioen van België: de U13 en U14. In de oudste jeugdreeksen ging de titel telkens naar Racing Genk. Jeugdcoördinator Jean Kindermans vindt dit helemaal niet erg.

Bij de jeugd van Anderlecht primeert niet langer het resultaat. Het doel is om zoveel mogelijk jeugdspelers in het eerste elftal te brengen. "Hoeveel jeugdploegen kampioen worden, interesseert ons niet. Dat is men meteen vergeten", zegt Kindermans. "Spelers die doorstromen naar de A-ploeg, dat blijft bij. Net als een speler die verkozen wordt tot Jonge Profvoetballer van het Jaar. Daarmee maak je propaganda op lange termijn."

Meer dan ooit zet Anderlecht in op een zorgvuldig uitgewerkt project dat de beste jeugdspelers naar de A-kern moet loodsen. Daarmee hoopt Kindermans hen bij Anderlecht te houden. "Wij kunnen niet uitpakken met monsterbedragen aan tekengeld en salaris zoals Duitse en Engelse clubs doen. We kunnen een speler wel een contract aanbieden met het vooruitzicht om prof te worden. Dat is ons beleidsplan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.