Vader legt uit waarom Delanghe niet voor Man. United koos

MAANDAG, 15 JANUARI 2018, 11:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Afgelopen zomer zag Anderlecht doelman Maxime Delanghe vertrekken naar PSV. In 'De Bende van Annemie' vertelde zijn vader vanmorgen waarom Delanghe Anderlecht verliet en waarom het PSV en niet Manchester United werd.

"Maxime kende elf fantastische jaren bij Anderlecht. Anderlecht wilde hem graag houden en deed heel mooi contractvoorstel", vertelt vader Delanghe. Toch koos Maxime ervoor om hier niet op in te gaan. "Maxime speelde er al elf jaar en wilde uit zijn comfortzone treden. Daarnaast wilde hij een nieuwe uitdaging door zich te meten met spelers uit het buitenland. Als buitenlander moet je jezelf dubbel bewijzen."

PSV en Manchester United stonden te drummen om Delanghe binnen te halen. "Maxime koos zelf voor PSV", zegt zijn vader. "Bij Manchester United kon hij veel geld verdienen, maar daar hebben we niet voor gekozen. Met mijn verleden als topsporter (vader Fréderik speelde volleybal bij onder meer Maaseik en de nationale ploeg, red.) komen opleiding en de kans om door te breken voor mij op de eerste plaats. Ik heb bij Manchester nog nooit een doelman weten doorbreken naar het eerste elftal. Bij PSV en Ajax is er gemiddeld één speler per seizoen die vanuit de jeugd doorbreekt in het A-elftal als basisspeler. Bij hen is dat ook hun missie: 50 procent moet bij hen in de eerste ploeg raken."

"Op dit moment maakt hij de juiste stappen. Maar er blijft altijd een factor geluk bij kijken", beseft Maxime's vader. Daarom wil hij dat zijn zoon zijn diploma middelbaar onderwijs haalt. "We vinden het belangrijk dat school parallel blijft lopen met sport. Hij gaat nu naar een topsportschool in Eindhoven en studeert daar op ASO-niveau."

"Geen definitief afscheid van Anderlecht"

Waar de breuk tussen Anderlecht en Mile Svilar, die andere getalenteerde doelman, een ware vechtscheiding werd, ligt dit bij Delanghe anders. "Maxime is vertrokken in goede verstandhouding met de club. Weggaan voor nieuw avontuur is niet definitief afscheid nemen. Maxime heeft dit aan Anderlecht gezegd en Anderlecht houdt daar rekening mee", aldus vader Delanghe, die niet uitsluit dat zijn zoon op een dag weer voor Anderlecht speelt. "Maxime zal altijd een paars hart houden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.