Beric weg in januari ?

DINSDAG, 7 NOVEMBER 2017, 09:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Nicolae Stanciu is niet de enige speler die niet of weinig aan spelen toekomt. Ook Robert Beric zit meer op de bank of de tribune dan hem lief is. Bij zijn moederclub Saint-Etienne zien ze de situatie met lede ogen aan. De Franse club speelt dan ook met het idee om hun spits in januari terug te halen, huurcontract of niet. 

Beric werd tijdens de zomermercato aangetrokken als vervanger voor Lukasz Teodorczyk. De Pool stond op dat moment dicht bij een overgang naar het Turkse Fenerbahçe, maar zover kwam het dus niet. Bijgevolg zit Beric meer in de tribune dan op de bank en zit hij nog maar aan negentien speelminuten bij RSC Anderlecht.

Bij Saint-Etienne zijn ze allesbehalve gelukkig met de situatie van Beric momenteel. De Franse club denkt er dus aan om hun spits in januari terug te halen, ook al loopt het huurcontract tot het einde van het seizoen. Zijn entourage snapt niet dat de Sloveen maar niet aan spelen toekomt en steekt de fout op Hein Vanhaezebrouck. "Robert heeft al meermaals zijn meerwaarde getoond, ondermeer bij Rapid Wien en Sturm Graz. We begrijpen dus niet waarom hij niet speelt, maar de coach moet hem niet."

Saint-Etienne

"De huidige situtatie van Beric is een teleurstelling", zegt sportief directeur dominique Rocheteau van Saint Etienne, "De reden van de uitleenbeurt aan Anderlecht was omdat hij zou spelen. Zo kon hij vertrouwen opdoen, want wij geloven nog altijd in het potentieel van Beric. Volgend seizoen nemen we hem gewoon weer op in de ploeg voor de voorbereidingen. We volgen zijn evolutie in België op de voet en houden contact met Anderlecht. We zullen zien hoe de situatie verder verloopt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.