"Ontgoocheld dat ik niet kon doorbreken bij Anderlecht"

DINSDAG, 8 AUGUSTUS 2017, 13:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij Anderlecht was er voor Nathan de Medina geen plaats meer en dus tekende hij vorige week een contract bij Moeskroen. In de Waalse kranten spreekt de verdediger over zijn nieuwe club en over het vertrek bij Anderlecht. "Na mijn debuut onder Hasi dacht ik vertrokken te zijn."

Het duurde even, maar met Moeskroen heeft De Medina dan toch een nieuwe club gevonden. "Ik had contact met verschillende clubs, maar ze twijfelden door die blessure", verwijst De Medina naar een hamstringblessure die hij opliep in januari en waardoor hij geopereerd moest worden. "Gelukkig nam Moeskroen contact op met de medische staf van Anderlecht en kon die bevestigen dat het allemaal verleden tijd is."

Voor de 19-jarige verdediger komt er zo een eind aan zijn verblijf bij Anderlecht, waar hij als 6-jarige begon te voetballen. "Het is een ontgoocheling dat ik er niet kon doorbreken", zo geeft De Medina toe. "Ik dacht dat ik vertrokken was nadat ik onder Besnik Hasi twee wedstrijden mocht spelen tijdens de play-offs in de lente van 2016, maar toen kwam Weiler en stokte het. Waarom weet ik niet want we hebben amper met elkaar gesproken."

Bij Anderlecht trainde De Medina de voorbije weken apart in de zogenaamde C-kern. "We werkten vooral indoor", legt hij uit. "Ik heb aan mijn nieuwe coach Rednic mijn situatie uitgelegd. Fysiek ben ik nog niet top. Laat me een week lang de groepstrainingen meedoen en een wedstrijd of twee spelen en ik voel me super. Het is mijn doel om mijn plaats te veroveren centraal in de verdediging."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.