Van Holsbeeck: "We gaan optie van Trezeguet lichten"

MAANDAG, 14 MAART 2016, 22:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck heeft bevestigd dat Anderlecht de optie van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan gaat lichten. Het zal 2,2 miljoen euro betalen aan Al Ahli. "We zijn overtuigd dat hij potentieel heeft, hij heeft enkel nog wat tijd nodig", aldus de general manager. 

Trezeguet komt net als Galhardo van een ander continent en heeft nog enkele aanpassingsproblemen. Ondanks de hoge aankoopprijs en zijn weinige speelminuten, gelooft Anderlecht in het potentieel van de Egyptenaar. Hassan moet blijven werken aan zijn aanpassing en volgt Engelse les om de communicatie met spelers en staff te bevorderen. 

"Ik maal de vergelijking met de transfer van Suarez in 2008. Ik belde toen naar Roger Vanden Stock vanuit Argentinië en zei hem: 'Kostprijs is 2,5 miljoen eure, onmiddellijk te betalen. Het seizoen daarop vroeg de voorzitter mij of ik wel verstand had van voetbal. Suarez zijn eerste seizoen was dramatisch. Uiteindelijk is Mati één van de beste spelers geworden van het laatste decennium." 

"Het is nu aan Trezeguet om te tonen dat we het niet bij het verkeerde eind hebben. In Egypte was hij De Gouden Schoen. Hij kan een bal aannemen en de actie maken. Hier moet hij nog leren dat hij ook moet werken indien hij de bal verliest."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.