Wat als ?

ZATERDAG, 12 MAART 2016, 08:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zondag wordt cruciaal voor Besnik Hasi, dat is nu wel geweten. Maar wat als de coach dan toch moet gaan ? Wie neemt zijn plaats in ? Het Nieuwsblad zette enkele scenario's op een rij. 

Scenario 1: Interne oplossing.

Vaak nemen na een ontslag de assistenten het over, alleen heeft het bestuur nagelaten om nu een sterke T2 naast Hasi te zetten. De huidige T2, Geert Emmerechts en Mo Ouahbi, lijken niet klaar om over te nemen. Emmerechts heeft het gezag niet en de samenwerking met Anderelcht lijkt te stoppen op het einde van dit seizoen. Ouahbi heeft nog niet genoeg ervaring om de A-ploeg te leiden.
Nicolas Frutos dan maar ? De Argentijn is nog maar 2,5 maanden coach van de beloften en heeft nog heel veel te leren. De kans om hem te verbranden als hoofdcoach is dus te groot, dat risico wil Anderlecht niet nemen. 

Scenario 2: Een interim coach.

Zoiets zoals bij Chelsea, waar Guus Hiddink het even overneemt tot het einde van het seizoen. Een ervaren coach dus tot het einde van het seizoen. Al zijn de mogelijkheden daar enorm beperkt. Aimé Antheunis en Johan Boskamp zijn voor het publiek onaanvaardbaar. Ariël Jacobs sukkelt met de gezondheid en bedankt vriendelijk voor de aanbieding. Dus blijft er nog over: Morten Olsen, al is dat ook geen zekerheid op succes. 

Scenario drie: Grote naam.

Een onwaarschijnlijk scenario eigenlijk. Een grote naam is niet onmiddellijk geneigd om zijn reputatie op het spel te zetten in de Belgische play-offs. 

Scenario vier: Jonge namen.

Ex-speler Yannis Anastasiou wil met plezier Anderlecht de komende twee maanden coachen.
Johan Walem gaf zelf al aan dat zijn stijl past bij het huis van Anderlecht, al speelt zijn C4 bij Kortrijk in zijn nadeel. 

Conclusie

Indien Besnik Hasi vertrekt, staat Herman Van Holsbeeck voor een aartsmoeilijke taak. Voor hem zou het beter zijn dat Hasi aanblijft tot het einde van het seizoen. Maar als dat niet lukt, is Van Holsbeeck ervaren genoeg om een gepaste oplossing te vinden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.