Hasi: "Ik wilde hen alle vier laten spelen"

DONDERDAG, 18 FEBRUARI 2016, 17:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In het begin van het seizoen verraste Besnik Hasi vriend en vijand door plots in een 4-4-2 te spelen. Een succes werd dit niet. In Het Laatste Nieuws legt de coach vandaag uit waarom hij die opmerkelijke keuze maakte.

Hasi vertelt dat hij om twee redenen koos om de 4-3-3 van vorig seizoen te wijzigen in een 4-4-2. "Ik zocht een manier om Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Steven Defour en Dennis Praet samen te laten voetballen. Daarnaast wilde ik de twintig doelpunten van Mitrovic compenseren door met twee spitsen te spelen."

Een kritiek die Hasi ook vaak te horen krijgt, is dat hij geen systeem in dit Anderlecht gepompt krijgt. Ook hier verdedigt hij zich: "Denk je dat ik daar niet op train? We trainen op niets anders dan vastigheden. Maar als de tegenstander goed druk zet, is het voor elke ploeg in België lastig om zijn spel te spelen. Zie Club Brugge tegen ons en Gent tegen Club Brugge."

"Dat we voor nieuwjaar zo veel slechte wedstrijden speelden, was omdat de jongens het niet elke week konden opbrengen. En omdat ook spelers hun niveau niet haalden", aldus Hasi. Eén van die spelers is Dennis Praet. "In onze beste wedstrijden is hij de speler met het meeste kilometers en het meeste acties zonder bal. Hij heeft een veeleisende manier van voetballen en moet daarvoor mentaal en fysiek helemaal top zijn. Maar het klopt dat bij hem het verschil soms te groot is tussen een goede en een slechte prestatie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.