Nieuws met tag "Wedstrijden"


 05-03-2024 

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk niet wordt herspeeld. Het oordeelde dat noch de Disciplinaire Raad, noch de Evocatiecommissie van de KBVB bevoegd is om een beslissing te nemen in de zaak. "Er valt nergens een inbreuk tegen de spelregels te weerhouden", aldus het BAS. "Het is een onzorgvuldigheid in de beoordeling van een welbepaalde fase. Lees verder »



 04-03-2024 


 03-03-2024 

Sardella: "Match te licht opgevat"

Sardella:

Killian Sardella stond na de wedstrijd tegen Eupen de pers te woord en was eerlijk in zijn analyse. "Na een goede start, lieten we het wat hangen. Onze pressing was minder", aldus de rechtsback. "Vlak na de rust stond het ei zo na 1-1. We hebben de match te licht opgevat." Lees verder »


Debast: "Wedstrijd voor de rust moeten beslissen"

Debast:

Na de vroege openingstreffer van Thorgan Hazard leek Anderlecht op weg naar een ruime zege tegen Eupen. Het bleef echter bij die ene treffer. "We hadden de wedstrijd voor de rust moeten beslissen", gaf Zeno Debast na affluiten toe. "Maar al bij al hebben we gemakkelijk gewonnen. Lees verder »


Wisselvallig Anderlecht wint met kleinste verschil

Wisselvallig Anderlecht wint met kleinste verschil

Anderlecht heeft met 1-0 gewonnen tegen Eupen. Het begon sterk en scoorde via Hazard. Anderlecht leek op weg naar een ruime zege, maar na een kwartier was het vet al van de soep. Het liep plots stroef en Paars-wit speelde slordig in de zone van de waarheid. Ook na rust kon Anderlecht nog zelden dreigen. De krappe voorsprong zorgde voor de nodige nervositeit, maar Eupen beschikte over te weinig offensieve kwaliteiten om de gelijkmaker te scoren. Anderlecht is meteen gewaarschuwd voor de resterende wedstrijden tegen RWDM en Kortrijk. Lees verder »


Leoni en Gattoni aan de aftrap

Leoni en Gattoni aan de aftrap

Brian Riemer kiest voor Leoni en Gattoni als vervangers van Verschaeren (nog een beetje herstellend van een lichte blessure) en Vertonghen (schorsing). Drie spelers aan de aftrap hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan (Sardella, Leoni, Stroeykens). Na de winst in Brugge en door het nakende einde van de reguliere competitie mag Anderlecht niet meer met punten morsen indien het nog een kans wil maken op de titel. Lees verder »


Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Voor de wedstrijd tegen Eupen van vandaag kan Brian Riemer geen beroep doen op de geschorste Vertonghen. Gattoni krijgt normaal gezien zijn eerste basisplaats. Degreef is hersteld van een blessure en zit ook weer in de selectie, net als verdediger Lapage. Tegen Eupen mag Anderlecht geen punten laten liggen, wil het in het spoor blijven van Union. Er staan wel vier spelers met vier gele kaarten achter hun naam: Patris, Stroeykens, Sardella en Leoni. Lees verder »


Futures de boot in tegen Deinze

Futures de boot in tegen Deinze

De RSCA Futures hebben niet zo'n goede beurt gemaakt. Ze verloren met 4-1 op het veld van Deinze dat de koppositie grijpt in de Challenger Pro League en zich volop mengt in de strijd om de promotie. Anderlecht stond al 3-0 in het krijt aan de rust. De Japanse spits Goto lukte uiteindelijk nog een tegentreffer met hulp van Deinze. Lees verder »



 29-02-2024 

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

Morgen buigt het BAS zich over het al dan niet herspelen van de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Racing Genk. In principe is de beslissing, die ten laatste in de loop van volgende week wordt verwacht, finaal... Daarmee is het einde in zicht van wat in de media 'penaltygate' wordt genoemd. Lees verder »



 27-02-2024 


 25-02-2024 

Vertonghen geschorst tegen Eupen

Vertonghen geschorst tegen Eupen

Jan Vertonghen kreeg tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De aanvoerder mist daardoor de wedstrijd van volgende week tegen Eupen. De nieuwe Argentijn Federico Gattoni zal hierdoor wellicht voor het eerst in de basis staan. Lees verder »


Anderlecht op de valreep voorbij Club Brugge

Anderlecht op de valreep voorbij Club Brugge

Anderlecht heeft sinds lang nog eens gewonnen op het veld van Club Brugge. Hoewel het zeker niet de mindere was in het spel, kwam het op achterstand door een goal van Jutgla. Anderlecht speelde toonde het meeste initiatief, maar het kwam pas tien minuten voor tijd verdiend op gelijke hoogte na een kopbal van invaller Vazquez. Brugge reageerde, maar het was een andere Zuid-Amerikaan die Anderlecht de zege bezorgde. De net ingevallen Angulo gleed een bal van Dreyer in doel. Anderlecht geeft met deze zege zijn visitekaartje af voor de Play-Offs. Lees verder »


Opstelling: Backs nemen hun plaats weer in

Opstelling: Backs nemen hun plaats weer in

Geen grote verrassingen in het elftal van Anderlecht voor de topper in Brugge. Sardella en Augustinsson nemen hun plaats weer in nadat ze vorig weekend al invielen. Delaney zit in de selectie, maar is invaller. Rits, Verschaeren en Stroeykens vormen opnieuw het middenveld. De laatste zege in Brugge van Paars-wit dateert al van 2018. Toen won het met 1-2 (goal van Morioka en Teodorczyk). Lees verder »


Selectie: Delaney keert terug

Selectie: Delaney keert terug

Thomas Delaney zit in de selectie voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Toch lijkt het ons sterk dat de Deen meteen zal starten aan de wedstrijd omdat Brian Riemer al opperde om voorzichtig te zijn en dat men geen risico's wil nemen, zeker ook omdat de Play-Offs stilaan in beeld komen. Colassin zit, zoals de voorbije weken, ook nu weer in de selectie. Lees verder »



 24-02-2024 


 21-02-2024 



 19-02-2024 

Hazard: "Fluiten tast vertrouwen spelers aan"

Hazard:

Thorgan Hazard was de grote bezieler van de overwinning van Anderlecht tegen STVV, maar na de match moest er hem toch iets van het hart. "De supporters hebben ons niet geholpen in de eerste helft. Dat mag ook gezegd worden", klonk het streng. Lees verder »



 18-02-2024 


KO voor STVV na rust

KO voor STVV na rust

Anderlecht heeft STVV met 4-1 huiswaarts gestuurd. Nochtans stond het met 0-1 achter aan de rust na een flater van Arnstad en omdat Dreyer naliet om de 1-1 te maken. Na rust schakelde Anderlecht een versnelling hoger en scoorde het driemaal in een mum van tijd via een sterke Hazard, Stroeykens en Dolberg. Hoewel STVV nog wel af en toe kon dreigen vanop afstand speelde Paars-wit vanuit de zetel de wedstrijd uit. Na een fout op Hazard mocht Vazquez nog de 4-1 vanop de stip scoren. Anderlecht doet alweer een goede zaak in het klassement en is bovendien mathematisch zeker van Play-Off 1. Lees verder »


Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

Sardella en Augustinsson mogen dan wel hersteld zijn van hun blessures, Brian Riemer neemt geen risico's en start gewoon met Patris en Arnstad in de basis zoals de voorbije weken. Ook aan het middenveld sleutelt de Deen niet. Gezien het puntenverlies van enkele concurrenten kan Anderlechts mits een overwinning weer een goede zaak doen in het klassement. Lees verder »


Selectie: Geblesseerden keren terug

Selectie: Geblesseerden keren terug

Zoals Brian Riemer al had gezegd, keren Augustinsson en Sardella terug in de selectie. Ze zijn voldoende hersteld van hun blessure om speelminuten te maken. Alleen is de vraag of Riemer ze van bij de aftrap laat starten. Ook Colassin en Monticelli maken weer deel uit van de selectie. In de heenwedstrijd won Anderlecht met 0-1 op Staaien dankzij een kopbaldoelpunt van N'Diayé. Anderlecht wist zijn laatste vier thuiswedstrijden tegen STVV te winnen. Lees verder »


 16-02-2024 

Augustinsson en Sardella in de selectie

Augustinsson en Sardella in de selectie

Volgens Brian Riemer keren Augustinsson en Sardella terug in de selectie voor zondag tegen STVV. Hij weet enkel niet of ze al klaar zijn om effectief te starten. Delaney zou volgend weekend weer kunnen aansluiten bij de selectie. Lees verder »


 13-02-2024 

Hazard: "Gescoord uit enige twee kansen"

Hazard:

Met twee assists zette Thorgan Hazard Anderlecht zondag op de goede weg tegen Charleroi. De aanvaller besefte evenwel dat paars-wit niet zijn beste wedstrijd speelde. "Ik weet niet hoe we op 0-2 konden komen. We scoorden uit onze enige twee gevaarlijke acties." Lees verder »