Nieuws met tag "Wedstrijden"


 16-03-2024 

Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Brian Riemer toch nog wat verrassingen in petto. Riemer neemt geen risico's met de gele dreigingen voor Leoni, Stroeykens en Hazard. Zij worden vervangen door Rits, Delaney en Vazquez. Dolberg speelt ook, waardoor het mogelijk een 4-4-2 wordt. Verschaeren is fit en staat aan de aftrap. Sardella is de enige met een gele dreiging die start. Lees verder »


Selectie zonder verrassingen

Selectie zonder verrassingen

Brian Riemer kiest voor een logische selectie voor de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Kortrijk. Anderlecht mag op de valreep absoluut geen punten laten liggen tegen Kortrijk om de kloof met Union zo klein mogelijk te houden voor de Champions play-offs. Verschaeren, die vorige week moest vervangen worden, zit in de selectie. Het is uitkijken of Riemer risico's durft te nemen met spelers die met vier gele kaarten geboekt staan. Het gaat om Patris, Sardella, Stroeykens, Leoni en Hazard. Lees verder »



 13-03-2024 

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht in beroep tegen sanctie

Anderlecht maakt volgens Het Laatste Nieuws weldra bekend welke stappen het wil ondernemen tegen de beslissing om een match achter gesloten deuren te moeten afwerken. Het Disciplinair Comité van de KBVB strafte Anderlecht vorige week voor de problemen met supporters in de bekermatch tegen Standard in december. Ook Standard kreeg dezelfde straf. Lees verder »



 11-03-2024 



 10-03-2024 

Nipte thuisnederlaag voor Futures (video)

Nipte thuisnederlaag voor Futures (video)

De RSCA Futures hebben vanmiddag met 0-1 verloren tegen Zulte Waregem. Na amper twee minuten profiteerden de bezoekers van mistasten van Nail Moutha-Sebtaoui. Die tegenslag kwamen de Anderlecht-jongeren niet meer te boven. Lees verder »



 09-03-2024 

Buren van RWDM geven niet thuis in derby

Buren van RWDM geven niet thuis in derby

Anderlecht heeft makkelijk de maat genomen van RWDM. Paars-wit won de derby met 0-3, een stand die al na een half uur op het bord stond. RWDM leek machteloos nadat Paars-wit meteen de match in handen nam. Anderlecht kwam via Vertonghen snel op voorsprong na een ingestudeerde corner. Deze maal maakte het niet dezelfde fout als tegen Eupen. Dreyer strafte slordig spel bij RWDM af en Dolberg maakte de 0-3 vanop de stip na een fout op Vertonghen. Daarna was de wedstrijd al gespeeld, ook al kwam Anderlecht nog een aantal maal dichtbij de 0-4 na rust. Lees verder »



Opstelling: Riemer strooide zand in de ogen

Opstelling: Riemer strooide zand in de ogen

Brian Riemer kiest dan toch voor een normale opstelling in tegenstelling tot wat hij eerder zei om te gaan roteren. Enige verrassing is dat Rits niet speelt. Leoni vervangt hem, maar de eventueel verwachte namen als Delaney en Vazquez zijn invallers. Vier spelers van Anderlecht (Sardella, Stroeykens, Patris en Leoni) staan op een speeldag schorsing. Lees verder »





 08-03-2024 

Riemer gaat roteren tegen RWDM en Kortrijk

Riemer gaat roteren tegen RWDM en Kortrijk

Anderlecht zal morgen tegen RWDM niet met zijn gebruikelijke elf aan de aftrap komen. Coach Brian Riemer kondigde vanmiddag op zijn persbabbel aan dat hij wijzigingen zal doorvoeren in zijn basiself. "We willen iedereen zo fit mogelijk aan de start van de play-offs", legt de coach uit. Lees verder »


Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

Anderlecht gestraft voor oproer tegen Standard

De tuchtcommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Anderlecht (en ook Standard) gestraft voor het wangedrag van supporters in de bekerwedstrijd in december. Beide clubs moeten één thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen, dus zonder publiek. Voor Anderlecht betekent dit de eerste thuismatch in de Champions Play-Offs. Anderlecht gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak. Lees verder »



 05-03-2024 

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Match tegen Genk wordt niet herspeeld volgens BAS

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Genk niet wordt herspeeld. Het oordeelde dat noch de Disciplinaire Raad, noch de Evocatiecommissie van de KBVB bevoegd is om een beslissing te nemen in de zaak. "Er valt nergens een inbreuk tegen de spelregels te weerhouden", aldus het BAS. "Het is een onzorgvuldigheid in de beoordeling van een welbepaalde fase. Lees verder »



 04-03-2024 


 03-03-2024 

Sardella: "Match te licht opgevat"

Sardella:

Killian Sardella stond na de wedstrijd tegen Eupen de pers te woord en was eerlijk in zijn analyse. "Na een goede start, lieten we het wat hangen. Onze pressing was minder", aldus de rechtsback. "Vlak na de rust stond het ei zo na 1-1. We hebben de match te licht opgevat." Lees verder »


Debast: "Wedstrijd voor de rust moeten beslissen"

Debast:

Na de vroege openingstreffer van Thorgan Hazard leek Anderlecht op weg naar een ruime zege tegen Eupen. Het bleef echter bij die ene treffer. "We hadden de wedstrijd voor de rust moeten beslissen", gaf Zeno Debast na affluiten toe. "Maar al bij al hebben we gemakkelijk gewonnen. Lees verder »


Wisselvallig Anderlecht wint met kleinste verschil

Wisselvallig Anderlecht wint met kleinste verschil

Anderlecht heeft met 1-0 gewonnen tegen Eupen. Het begon sterk en scoorde via Hazard. Anderlecht leek op weg naar een ruime zege, maar na een kwartier was het vet al van de soep. Het liep plots stroef en Paars-wit speelde slordig in de zone van de waarheid. Ook na rust kon Anderlecht nog zelden dreigen. De krappe voorsprong zorgde voor de nodige nervositeit, maar Eupen beschikte over te weinig offensieve kwaliteiten om de gelijkmaker te scoren. Anderlecht is meteen gewaarschuwd voor de resterende wedstrijden tegen RWDM en Kortrijk. Lees verder »


Leoni en Gattoni aan de aftrap

Leoni en Gattoni aan de aftrap

Brian Riemer kiest voor Leoni en Gattoni als vervangers van Verschaeren (nog een beetje herstellend van een lichte blessure) en Vertonghen (schorsing). Drie spelers aan de aftrap hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan (Sardella, Leoni, Stroeykens). Na de winst in Brugge en door het nakende einde van de reguliere competitie mag Anderlecht niet meer met punten morsen indien het nog een kans wil maken op de titel. Lees verder »


Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Voor de wedstrijd tegen Eupen van vandaag kan Brian Riemer geen beroep doen op de geschorste Vertonghen. Gattoni krijgt normaal gezien zijn eerste basisplaats. Degreef is hersteld van een blessure en zit ook weer in de selectie, net als verdediger Lapage. Tegen Eupen mag Anderlecht geen punten laten liggen, wil het in het spoor blijven van Union. Er staan wel vier spelers met vier gele kaarten achter hun naam: Patris, Stroeykens, Sardella en Leoni. Lees verder »


Futures de boot in tegen Deinze

Futures de boot in tegen Deinze

De RSCA Futures hebben niet zo'n goede beurt gemaakt. Ze verloren met 4-1 op het veld van Deinze dat de koppositie grijpt in de Challenger Pro League en zich volop mengt in de strijd om de promotie. Anderlecht stond al 3-0 in het krijt aan de rust. De Japanse spits Goto lukte uiteindelijk nog een tegentreffer met hulp van Deinze. Lees verder »



 29-02-2024 

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

RSCA-Genk herspelen? Vanaf morgen is het BAS aan zet

Morgen buigt het BAS zich over het al dan niet herspelen van de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Racing Genk. In principe is de beslissing, die ten laatste in de loop van volgende week wordt verwacht, finaal... Daarmee is het einde in zicht van wat in de media 'penaltygate' wordt genoemd. Lees verder »


 27-02-2024 

 25-02-2024 

Vertonghen geschorst tegen Eupen

Vertonghen geschorst tegen Eupen

Jan Vertonghen kreeg tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De aanvoerder mist daardoor de wedstrijd van volgende week tegen Eupen. De nieuwe Argentijn Federico Gattoni zal hierdoor wellicht voor het eerst in de basis staan. Lees verder »