Nieuws met tag "Andere"


 11-12-2023 

Tot midden 2025 geen uitsupporters tussen Anderlecht en Standard

Tot midden 2025 geen uitsupporters tussen Anderlecht en Standard

In een officiële mededeling laat Anderlecht weten dat ze samen met Standard hebben beslist om tot midden 2025 geen uitsupporters meer toe te laten in hun onderlinge confrontaties. Directe aanleiding waren de incidenten van vorige donderdag tijdens het bekerduel, maar in het recente verleden werd de wedstrijd in Luik al tweemaal definitief stilgelegd door problemen. Beide clubs beslissen daarom om een reflectieperiode in te lassen voor hun uitsupporters. Lees verder »



 09-12-2023 


 08-12-2023 

Spelers en coach klagen over grasmat

Spelers en coach klagen over grasmat

Na de wedstrijd tegen Standard deed Jan Vertonghen zijn beklag over de kwaliteit van het speelveld in het Lotto Park. Ook zijn ploegmaat Mats Rits en coach Brian Riemer drukten hun ongenoegen uit over de grasmat. " Lees verder »


Ook Anderlecht riskeert wedstrijden zonder publiek

Ook Anderlecht riskeert wedstrijden zonder publiek

Na de onlusten tijdens Anderlecht - Standard van donderdag riskeert niet alleen Standard een sanctie, maar ook Anderlecht. In het scheidsrechtersverslag staat immers ook vermeld dat ook Anderlecht-fans projectielen richting het Standard-vak gooiden. In het slechtste geval moet Anderlecht twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Lees verder »


Anderlecht naar Union voor Croky Cup

Anderlecht naar Union voor Croky Cup

Er is zonet geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Er wacht Anderlecht een zeer moeilijk programma indien het de finale wil halen. In de kwartfinale moet het naar Union en in de eventuele halve finale wacht een confrontatie met ofwel Club Brugge of Gent. Net als Union twee clubs waartegen Anderlecht het de laatste jaren moeilijk heeft. Aan de andere kant van de tabel ligt de weg naar de finale open voor Antwerp. Lees verder »




 07-12-2023 



 06-12-2023 

Ook laatste thuismatch van 2023 is uitverkocht

Ook laatste thuismatch van 2023 is uitverkocht

Ook voor de laatste thuiswedstrijd van 2023 zijn de laatste tickets nu de deur uit. Een dag nadat Anderlecht liet weten dat de thuismatchen tegen Standard (twee) en Genk uitverkocht zijn, doet de club nu hetzelfde voor de match tegen Cercle Brugge van 27 december. Lees verder »



 05-12-2023 

Komende drie thuisduels allemaal uitverkocht

Komende drie thuisduels allemaal uitverkocht

Alle tickets voor de komende thuiswedstrijden tegen Standard (7 en 10 december) en Racing Genk (23 december) zijn de deur uit. Dat maakte Anderlecht vandaag bekend. Abonnees die niet kunnen komen, kunnen hun plaats verkopen. Op die manier kunnen fans die nog geen ticket hebben, als nog de wedstrijd bijwonen. Lees verder »



 03-12-2023 


 02-12-2023 


 01-12-2023 


 30-11-2023 


 28-11-2023 

 27-11-2023 


 26-11-2023 

Geen Van Damme, wel Eden Hazard in de tribune

Geen Van Damme, wel Eden Hazard in de tribune

Vooraf werd er druk gespeculeerd en hoewel geen van zijn beide broers meespeelde, zat Eden Hazard wel degelijk in het Lotto Park vanavond. Samen met broers Kylian en Thorgan, beiden geblesseerd, volgde hij de Brusselse derby vanuit de loges. Lees verder »


 25-11-2023 

Speciaal shirt voor verjaardag Mauves Army (foto)

Speciaal shirt voor verjaardag Mauves Army (foto)

Anderlecht morgen zal in de derby tegen RWDM een speciaal truitje dragen. Supportersgroep Mauves Army bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd. Het truitje zal het logo van Mauves Army bevatten en is een verwijzing naar het seizoen 2003-2004, wanneer de supportersgroep werd opgericht. Lees verder »



 24-11-2023 

Hoog bezoek in het Lotto Park op zondag

Hoog bezoek in het Lotto Park op zondag

Volgens Het Nieuwblad verwacht het Lotto Park zondagavond om 18u30 hoog bezoek. In de eerste plaats moet Anderlecht nog eens proberen om een Brusselse derby te winnen, iets dat flink is tegengevallen sinds de terugkeer van Union naar de Jupiler Pro League. Zondag kan Anderlecht het proberen tegen RWDM. In elk geval zal de sfeer top zijn voor aanvang, want er wordt hoog bezoek verwacht in het stadion. Lees verder »


 22-11-2023 

 18-11-2023 

 17-11-2023 

 15-11-2023 

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Vanaf morgen zal het veld in het Koning Boudewijnstadion afgedekt worden met een regenzeil. De stad Brussel zal dat van Anderlecht lenen, want heeft er zelf geen. Op die manier kan de interland van zondag tussen België en Azerbeidzjan in het nationale stadion doorgaan. Lees verder »




Duivels niet in Lotto Park, wel in Leuven

Duivels niet in Lotto Park, wel in Leuven

De Rode Duivels zullen vanavond hun oefeninterland tegen Servië afwerken in het stadion van OH Leuven. Door de slechte staat van de grasmat in het Koning Boudewijnstadion werd gezocht naar een alternatieve locatie. De KBVB informeerde bij Anderlecht, maar het wordt dus Leuven. Lees verder »



 14-11-2023 

Lotto Park morgen gastheer voor Rode Duivels?

Lotto Park morgen gastheer voor Rode Duivels?

Door de vele regenval van vandaag en de voorbije dagen is de grasmat van het Koning Boudewijnstadion in erg slechte staat. Zo erg zelfs dat mogelijk de interland van de Rode Duivels morgenavond er niet gespeeld kan worden. Volgens Het Nieuwsblad werd bij Anderlecht al informeel gepolst of uitwijken naar het Lotto Park een mogelijkheid is. Lees verder »


 10-11-2023 

Vertonghen toch opgeroepen voor Rode Duivels

Vertonghen toch opgeroepen voor Rode Duivels

Jan Vertonghen maakt gewoon deel uit van de selectie van de Rode Duivels voor de komende twee interlands. Samen met Zeno Debast werd zijn naam vanmiddag genoemd door bondscoach Domenico Tedesco toen die zijn selectie bekendmaakte. Lees verder »


 09-11-2023 

Verschaeren traint opnieuw mee

Verschaeren traint opnieuw mee

Zien we Yari Verschaeren dit jaar nog spelen, die kans bestaat. De middenvelder traint ondertussen voluit mee en ondervindt tot hiertoe geen hinder aan de linkerknie. Wellicht hervat hij de komende weken eerst bij de RSCA Futures.  Lees verder »


Ghelamco Arena volledig uitverkocht

Ghelamco Arena volledig uitverkocht

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Gent en zal er ontvangen worden in een uitverkochte Ghelamco Arena. De Buffalo's zijn de eerste achtervolgers van paars-wit in de stand met slechts één puntje verschil.  Lees verder »


 08-11-2023 

 07-11-2023 

Vergoote leidt Gent - RSC Anderlecht

Vergoote leidt Gent - RSC Anderlecht

RSC Anderlecht gaat voor de interlandbreak nog op bezoek bij AA Gent, de eerste achtervolger in de Jupiler Pro League en dus nummer drie in de stand. Scheidsrechter Jasper Vergoote is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.  Lees verder »



 06-11-2023 

 05-11-2023 

 31-10-2023 

"Remember Rupel-Boom"

Vanavond begint de campagne van Anderlecht voor de Croky Cup. Anderlecht heeft de beker te vaak als een soort van side quest beschouwd met enkele memorabele resultaten in de negatieve zin als gevolg. Ook al liggen deze uitschuivers vanjewelste al even in het verleden, Anderlecht kan toch maar beter bij de les zijn in La Louvière om een nieuw horrorscenario te vermijden. Laat het nu ook net Halloween zijn vanavond. Lees verder »


Bekerwedstrijd te zien op RTL Club

Bekerwedstrijd te zien op RTL Club

Wie de wedstrijd tussen Anderlecht en La Louvière in de Beker van België straks op een scherm wil bekijken, moet daarvoor afstemmen op de Waalse televisiezender RTL Club. Ook op hun website kan je de match bekijken. Lees verder »



 27-10-2023 

Officieel: Anderlecht en Fredberg verlengen hun samenwerking

Officieel: Anderlecht en Fredberg verlengen hun samenwerking

Jesper Fredberg heeft vandaag een nieuw contract bij Anderlecht getekend. De Deense CEO Sports, die een contract tot eind dit seizoen had, heeft nu een contract voor onbepaalde duur ondertekend. "Ik ben heel blij dat we ons werk kunnen verderzetten. Er staan ons nog heel wat uitdagingen te wachten", aldus Fredberg. Lees verder »


 24-10-2023 

Transferwaarde Leoni gaat maal vijf

Transferwaarde Leoni gaat maal vijf

De gespecialiseerde website Transfermarkt heeft de marktwaarde van heel wat Anderlecht-spelers geactualiseerd. Van de huidige spelerskern heeft Zeno Debast de grootste marktwaarde: 13 miljoen euro. De grootste stijger is niet onverwacht Theo Leoni (foto). Zijn waarde vervijfvoudigt. Lees verder »