Ook Anderlecht riskeert wedstrijden zonder publiek

VRIJDAG, 8 DECEMBER 2023, 22:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na de onlusten tijdens Anderlecht - Standard van donderdag riskeert niet alleen Standard een sanctie, maar ook Anderlecht. In het scheidsrechtersverslag staat immers ook vermeld dat ook Anderlecht-fans projectielen richting het Standard-vak gooiden. In het slechtste geval moet Anderlecht twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

Tijdens de wedstrijd gooiden Standard-aanhangers afgebroken stoeltjes en vuurpijlen naar het Anderlecht-vak onder hen. Toen de wedstrijd werd stilgelegd, trokken volgens Het Nieuwsblad ook Anderlecht-hooligans bivakmutsen aan om vuurwerk te gooien naar het Standard-vak. Dat merkte ook de wedstrijdleiding op.

Na de onlusten van oktober vorig jaar heeft Anderlecht nog een voorwaardelijke straf openstaan. Deze omvat twee thuiswedstrijden zonder publiek. Op 19 december zou deze voorwaardelijke straf vervallen. 

De feiten van donderdag zouden deze voorwaardelijke straf mogelijk kunnen activeren. Het is nu aan het bondsparket om de zaak te beoordelen.

Bron: Het Nieuwsblad
La Dernière Heure
Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.