Lierse - Anderlecht : 0-1

ZONDAG, 6 APRIL 2003, 00:01 - Newssystem
Logo Anderlecht-Online

In het topduel op het Lisp heeft Anderlecht Lierse klein gekregen. De Brusselse club haalde het nipt, met 0-1.


De beste verdediging van het land werd al snel gerold: Aruna verlengde een vrije trap met het hoofd ?n de schouder in doel, 0-1 na niet eens een kwartier.
Dat was zowat de eerste kans van een ontgoochelend begonnen topper, waarin Lierse alleen door een misverstand in de Brusselse verdediging kansrijk was: Kone trapte op Zitka's voet. Aruna was de gesel van de Lierse-defensie. Hij legde de 0-2 panklaar voor Jestrovic, maar die raakte vanaf links de paal.
Lierse moest meer risico's nemen en voerde de druk na de rust op. Anderlecht plooide terug en werd vastgezet.
Zitka moest zich reppen om Delorge van de gelijkmaker te houden, het tempo was fors de hoogte ingegaan. De aanvalsgolf van Lierse bood Anderlecht de kans om te counteren, maar een kwartier voor tijd ging de storm vanzelf liggen.
Anderlecht kreeg weer greep op de tegenstand en de wedstrijd bloedde dood: 0-1 was de uitslag. Anderlecht won voor de vijfde keer op rij, is weer tweede en heeft dus voorlopig recht op een ticket voor de Champions League.

Score :0 - 1

Lierse :Van der Straeten, Smeets, Smet, Wils, Kacic, Delorge (81' Haeldermans), Mitu, Snoeckx, Imschoot, Kone, Huysegems (Mardulier, Laeremans, Gadiaga, Frigard, Haeldermans)
RSCA :Zitka, Doll, De Boeck, Tihinen, Deschacht, Lovre, Hasi, Baseggio, Kolar (82' Zewlakow), Aruna, Jestrovic (72' Seol) (Milojevic, Ilic, Zewlakow, Crasson, Seol, Mornar)

Goals :14' Aruna 0-1
Geel :19' Besnik Hasi
Rood :
Scheidsrechter :Vermeirsch
Stadion :Lispanderlecht-online forum