Vanderhaeghe: "Ik ben een faire speler"

VRIJDAG, 20 OKTOBER 2006, 14:54 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Yves Vanderhaeghe klonk vorige week in de pers bijzonder strijdvaardig. Zo deelde hij mee dat hij Totti en Figo al onder de mat had geschopt, en dat die van AC Milan wel zouden volgen. De middenvelder kreeg daarop veel kritiek.


"Ik zei dat gewoon in de context van de wedstrijd, om duidelijk te maken dat je niet te veel respect mag tonen. Je moet ook ambitie hebben", reageert Vanderhaeghe op de kritiek. "Als je qua talent en techniek minder bent dan je tegenstander, moet je dat compenseren met paraatheid en fysieke weerbaarheid. Dat betekent niet dat ik unfair ben. Vorig seizoen kreeg ik één gele kaart, en dat was dan nog omdat ik de bal te lang vasthield. Dat kan je moeilijk veel noemen, aangezien ik een verdedigende middenvelder ben die het spel moet breken."

"Bovendien deel ik ook in de klappen", gaat Vanderhaeghe verder. "Ik ben al verschillende keren genaaid voor vleeswonden en heb mijn kaakbeen al eens gebroken. Maar ik klaag daar niet over, het hoort er gewoon bij. Kritiek aan mijn adres stoort me absoluut niet, maar voor mijn familie is dit helemaal niet leuk", aldus de verdedigende middenvelder.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.